Een jaar geleden publiceerde ik een item met tien liedjes waar je lekker op kunt sporten. Veel mensen luisteren tijdens het sporten naar hun iPod en dat is bij mij niet anders. Ik zit niet op een sportschool, maar buiten de wintermaanden om dagelijks fietsen valt ook onder sport!

Aangezien het liedjes-om-bij-te-sporten item één van de meest gelezen items is geworden, leek het me leuk dit nog eens te herhalen, maar dan met andere liedjes. De muziek op mijn iPod wissel ik ook regelmatig af, maar aangezien ik hem vooral tijdens fietsen gebruik, moeten het wel lekkere uptempo nummers zijn waar je flink op los kunt gaan. Hier het nieuwe lijstje!

Christina Aguilera – Your body

Dit nummer heb je al voorbij zien komen in de Momentopname van oktober, maar ik blijf gek op dit nummer. Het is zó lekker! Ook heerlijk om bij te sporten. Bijkomend voordeel is dat je je gelijk een stuk vrouwelijker voelt bij ‘tt luisteren naar dit nummer.

David Guetta & Sia – Titanium (Cazzettes Ant Seeking Hamster Mix)

Het nummer Titanium van David Guetta kennen de meesten wel denk ik, maar ken je deze remix? Normaal ben ik geen fan van remixes en al helemaal niet van ‘alternatieve versies’ van nummers. Maar deze vind ik een stuk lekkerder dan de originele single-versie van het nummer.

En Vogue – Free your mind

Nog al zo’n girlpower nummer. Misschien iets minder geschikt als sportmuziek voor de heren, but I love it to pieces! Sexy and sporty!

Loreen – Euphoria

Ik dacht dat ik deze in het sportliedjes lijstje van vorig jaar had vermeld, maar dat blijkt niet het geval. Dit nummer staat al heel wat maandjes op m’n iPod en ik hou er nog steeds van! Ondanks dat ik er de laatste tijd minder vaak naar geluisterd heb, vind ik ‘t nog steeds een topnummer om op te fietsen. Later hoorde ik dat dit een liedje is van het songfestival, dat had ik niet verwacht!

Nickelback – Animals

Misschien niet een nummer wat je zou verwachten in een sportliedjes post, maar ik ben gek op dit soort nummers en het geeft me ook een boost als ik hiernaar luister tijdens het sporten.

Van nature ben ik niet iemand die van elektronische muziek houdt, maar omdat dat wel vaak fijne nummers zijn om op te sporten, komen ze regelmatig voor op mijn iPod. Een lekker stevig rocknummer als deze is in elk geval onmisbaar op m’n iPod!

The Script & Will.I.Am – Hall of fame

Ook misschien niet een typisch sportliedje, maar dit is één van de nummers waar ik de laatste tijd vaak naar geluisterd heb. De tekst is ook een mooie aanmoediging. “You could go the distance. You could run the mile. You could walk straight through hell with a smile”.

Simple Plan & Natasha Bedingfield – Jet lag

Gewoon een lekker uptempo nummer, valt verder niet veel over te zeggen.

Within Temptation & Keith Caputo – What have you done

Geen muzieklijstje bij mij waar Within Temptation niet in voorkomt. Dit nummer staat héél lang op mijn iPod. Ook geen typisch sportnummer, maar God wat is ie lekker! Sowieso één van mijn favoriete nummers van deze band. Die Keith ben ik overigens inmiddels ‘Kees Kapotje’ gaan noemen. :-)

Black Stone Cherry – Blame it on the boom boom

Ook deze heeft in de Momentopname van oktober gestaan, maar ik vind dit zó lekker! Vooral de afgelopen maand heb ik er hier heel wat kilometertjes op weg getrapt!

Simple Minds – She’s a river

Nóg een rocknummer. Deze staat al sinds jaar en dag op m’n iPod. Hij ligt er soms een paar maanden af, maar vroeg of laat komt dit nummer weer terug. Het was overigens nog vrij lastig om een nummer tien te vinden die niet al in de vorige lijst stond. Maar het is gelukt, het lijstje is weer compleet! Veel luisterplezier enne… Sport ze!