Dit keer gaan we terug naar 2005. In dat jaar woonde ik bijna een jaar in het huis waar ik nog steeds woon en wat is er veel veranderd sindsdien! Niet alleen ikzelf, maar ook m’n huis. Destijds was het een beetje een bij elkaar geraapt zooitje van krijgertjes, goedkope rommel en veel kleurige kussentjes en plaids. Het doet pijn aan m’n ogen als ik dat terug zie!

Mijn huidige stijl steekt daar sober bij af met veel grijs en zwart, weinig tierlantijnen en een strakke rood leren hoekbank. Maar ik vind dit wel een verbetering, het geeft rust. De foto’s van dit jaar zijn over het algemeen vrij slecht van kwaliteit.

Ook op fotografiegebied heb ik inmiddels aardig wat geleerd. De onderwerpen op de foto’s van 2005 zijn overigens niet erg gevarieerd, met ongeveer 40% Bas en 40% bloemen, bomen en overige natuur.

Die eerste is misschien een beetje zielig en valt niet in de categorie mooi, maar ik vind hem zó grappig! Bas was gecastreerd en moest de eerste dagen een broekje dagen, zodat ie niet aan het wondje kon bijten. En dat zag er écht niet uit. Bas met een zwarte ‘Speedo’ aan z’n kont. Erg vond hij het overigens niet, wat dat betreft, is het een heel makkelijk hondje.

De tweede foto is een sneeuwpop die ik gemaakt had, toen er een pak sneeuw gevallen was, misschien wat kinderachtig, maar soms hou ik van gekke acties. Ik heb ‘m versierd met een ruige halsband (officieel een hondenriem) muts, ogen van hondenbrokken en een sigaret die ik voor dit doel gebietst had van een vriend.

De derde foto is genomen in Madame Tussauds in London, Dit was één van de weinige foto’s die redelijk uit de verf was gekomen. Ik ging in m’n eentje naar Londen met een busreis, maar heb aan geen gezamenlijke activiteit deelgenomen. Ik ging op eigen houtje de stad in, reisde met metro’s en bussen en kwam overal waar ik wilde.

Twee foto’s die qua kleuren ook bij elkaar passen. Op de eerste een ontzettend nijdig kijkende Micky. Overigens is dit één van de weinige 2005-foto’s die ik wel potentie vind hebben. Ernaast een foto van een besneeuwde stadswal. Mooi uitzicht, geen spectaculair plaatje.

Daar is ie weer! Dit keer in mijn toenmalige tuin. Toen ik hier nog niet zo lang woonde, wilde ik wel een tuintje. Ik ben echt een natuurliefhebber en kan intens genieten van het kijken ernaar, maar het onderhouden, laat ik liever aan anderen over! De laatste tijd gaat het overigens beter, ik herken meer planten en heb er zelf ook een paar.

De tweede foto is genomen vanaf de kerktoren. Ondanks dat ik tien jaar in Gorkum woon, ben ik daar nog maar twee keer op geweest, dit was op Koninginnedag. De tweede keer was jaren later in de winter en in het donker, dat was wel heel bijzonder en héél erg koud!

De eerste foto met dat watertje, is ergens onderaan de stadswal. De tweede is vlakbij, dat is de Soldatenwal en ik durf te wedden dat ik door de jaren heen meer dan 100 foto’s van dit stukje heb genomen. Toch valt me gelijk op bij het zien van deze foto dat het sindsdien veranderd is. De bomen zijn groter en de takken reiken verder over het pad.

Deze foto’s zijn op hooguit 100 meter bij elkaar vandaan gemaakt en de tweede is hetzelfde stuk stadswal, maar dan iets verder, dan de foto recht erboven. Zelfde jaar en ook hetzelfde seizoen. Toch lijkt het heel ergens anders te zijn! De andere foto is in tegenovergestelde richting gemaakt. Geen geweldige foto, maar het idee is leuk.

Wat je op de eerste foto ziet, is versie 2.0 van m’n tuin. Minder en gemakkelijk te onderhouden planten en cacaodoppen om te voorkomen dat er onkruid zou groeien. De tweede vind ik nog steeds erg apart.

Je zou zeggen dat er een filter overheen is gegooid, niets is minder waar. Deze foto is gemaakt vlak voordat het ging onweren. De lucht was zó oranje dat ik toch het risico genomen heb en even wat foto’s ben gaan maken.

Links weer een foto van Bas, ik had een mini fotoshoot van hem gedaan en had ‘m een kunsttulp in z’n bek gegeven. Zoet als ie is, bleef hij ermee liggen. Ondanks dat de foto niet heel sprekend is, vind ik hem wel schattig. Op foto twee zie je Glennis Grace tijdens het Zomerfeest. Sindsdien is ze nog een keer of twee geweest.

Eens in het jaar is hier een circus, vaak staan de dieren buiten. Zo ook deze giraffe. Elke dag ging ik bij ‘m kijken en voerde hem bladeren. De laatste dagen dat het circus er stond, merkte ik dat hij me ging herkennen, dat vond ik zo leuk! Op de tweede foto een paar zachtroze rozen.

Alweer een foto van Bas. Deze vind ik heel schattig, hij ziet er wat puppy-achtig uit, ook al was hij inmiddels al bijna twee jaar oud. De foto ernaast vind ik ook mooi. Uitzicht over de Merwede, met de Merwedebrug in silhouet op de achtergrond.

De laatste drie. Op de meest linkse foto, zie je een Ducati die lange tijd voor een restaurant stond geparkeerd. Destijds was ik helemaal Ducati-fan, dus deze motor moest wel even worden vastgelegd.

Op de tweede foto sta ik op het punt de lucht in te gaan met een paraglide. Ik ben degene met dat blauwe jasje. Tot m’n woonkamer in kerstsfeer. Bijna alles is inmiddels vervangen door iets anders, tot aan de vloer toe. Overigens is dat ook één van de laatste keren geweest dat ik zó los ben gegaan met kerstversiering.