De afgelopen tijd heb ik een aantal nieuwe make-up producten gekocht. Soms koop ik tijden niets en dan ineens weer een aantal dingen in korte tijd. Dit keer had dat er ook mee te maken dat ik mijn make-up collectie grondig had uitgemest en er ook een aantal dingen boven kwamen drijven die bij nader inzien al veel te oud waren en aan vervanging toe.

Het nadeel van make-up kopen vind ik dat het vaak een gokje blijft. Is de pigmentatie wel oké, smeert een crème lekker uit, kun je wel overweg met een bepaald type eyeliner of is die blush niet te oranje. Sommige items zijn dan ook een miskoop en zet ik meestal op mijn Marktplaats pagina, andere worden per direct gebombardeerd tot favoriet. Het leek me leuk om een aantal van die new favorites op een rijtje te zetten.

Sleek Face Contour Kit

Ik heb inmiddels al meerdere producten van Sleek, waaronder een mooie bronzer en een paletje. Ik vind het een leuk en betaalbaar merk. Al even was ik op zoek naar een nieuwe highlighter (degene die ik had was niet meer verkrijgbaar), tot ik bij Vera Camilla deze kit tegenkwam. Met dit kitje kun je je gezicht shapen en er zit een supermooie highlighter in, sinds ik hem heb besteld bij More4Cosmetics, heb ik hem bijna dagelijks gebruikt!

HEMA Eyebrow Kit

Dit product was compleet nieuw voor mij. Ik had nooit wenkbrauwpoeder gebruikt en dat was dus een gokje! Ik had wel een wenkbrauwpotlood, maar vond mijn gezicht er raar uitzien als ik dat aanbracht. Met deze wenkbrauwpoeder, die trouwens een tint lichter is dan het potloodje, heb ik daar geen last van, hij geeft mijn wenkbrauwen net dat beetje meer verzorgde look zonder dat opvalt. Ik heb overigens de tint ‘taupe’. Deze kitjes maken overigens deel uit van de kerstcollectie en zijn dus beperkt verkrijgbaar.

Catrice Mono Eyeshadow ‘Plum up the Jam’ (nr. 570)

Ongeveer 70% van mijn oogschaduw bestaat uit mono’s van Catrice. Deze prachtige herfstkleur kocht ik een tijdje geleden en hij komt uit de nieuwe collectie. De oogschaduw draagt de naam ‘Plum up the jam’ en is in een warme paarsrode kleur. Sinds ik hem kocht, heb ik ‘m al vaak gedragen, wat voor iemand die niet van kleurtjes houdt qua make-up, vrij uniek te noemen is!

Maybelline Master Smoky Shadow Pencil (black)

Ik ben een enorme liefhebber van smokey eyes en draag ze dan ook zeer regelmatig. Dit handige chunky potlood met een sponsje aan de andere kant heb ik nog niet zo lang geleden gekocht. Ik gebruik het niet dagelijks, maar het is ideaal als basis voor een donkere look en ik gebruik ‘m ook regelmatig als ik geen zin heb in een uitgebreide make-up sessie maar toch wel iets op m’n ogen wil hebben. Werkt heel gemakkelijk en snel!

Etos Baked Blush

Voor deze schitterende blush heb ik heel wat moeite moeten doen. Al in juni wist ik dat Etos een collectie baked blushes zou hebben, maar bij ons hadden ze ze nooit. Nadat ik er tig keer om geweest was, zei één van de winkelmeisjes dat ze er wel één voor me kon bestellen uit een ander filiaal. Zo gezegd zo gedaan en wauw, wat is ie mooi! Ik gebruik deze écht heel vaak! Hij is in het echt trouwens nog ietsje donkerder van kleur dan op de foto.

Catrice Multicolor Compact Powder

Mijn gezichtspoeder was hoognodig aan vervanging toe, ik had een minerale poeder van de HEMA die al minstens 2 jaar oud was en inmiddels ook keihard was geworden. Tijd voor een nieuwe dus! Ik koos voor deze compact-poeder van Catrice die er ook nog eens heel leuk uitziet.

Ik vind het een fijne poeder, er zit ook een heel subtiel geurtje aan en hij geeft een mooi effect zonder al te dekkend te zijn. Deze is er overigens in een lichte en een donkere tint, ik heb de lichte gekozen. Enige nadeel is dat hij wel heel erg stuift bij het aanbrengen, maar als je dat eenmaal weet kun je er rekening mee houden.

Kate Moss for Rimmel Matte Lipstick “Kiss of Life”

Toen ik een tijdje geleden hoorde dat er een tweede serie Kate Moss for Rimmel lipsticks zou verschijnen, was mijn aandacht meteen gewekt. Ik heb twee lipsticks uit de collectie die eerder dit jaar verscheen en ik vind het erg fijne lipsticks en prachtige kleuren.

Dit keer verscheen er een collectie met mooie matte lipsticks, waarvan ik er ook twee heb gekocht, waaronder deze vlammend rode. Het grappige is dat ik eerst twijfelde en alleen de nude-tint gekocht had, maar later toch nog terug ging voor deze. Daar heb ik zeker geen spijt van gehad! Ik heb hem zelfs al vaker gedragen dan de nude-tint en hij is zó mooi!

Maybelline The Falsies Volum’ Express mascara

Al zo lang als ik weet ben ik op zoek naar dé perfecte mascara, met het perfecte borsteltje en perfect zwart. En niet te vergeten een mascara waarbij ik ook echt het effect zie. Zeker omdat ik slechte ogen heb, moet een mascara eigenlijk aan nog meer dingen voldoen dan bij iemand anders, in deze mascara heb ik mijn holy grail gevonden! Bijkomend voordeel is dat hij ook niet kanonhard wordt en dus ook minder kans op ‘spinnenpoten’.

Maybelline The Falsies mascara

HEMA Long Lasting Nailpolish

Het laatste item van het lijstje en ook gelijk de meest recente aankoop. Nagellak is iets wat ik maar zelden draag, en als ik zeg zelden, dan bedoel ik hooguit een paar keer per jaar. Ik vind het lastig om het mooi aan te brengen en het is vaak binnen een dag al lelijk, dus laat ik het meestal liever achterwege. Soms heb ik echter weer een periode dat ik nagellak weer leuk vind.

Er zijn overigens weinig maar kleuren die ik mooi vind, het allermooiste vind ik toch wel knalrood gelakte nagels. Ik had een felrood lakje, maar die was uitgedroogd (ook al stokoud natuurlijk), dus vervolgens kocht ik deze van HEMA en ik heb hem al verschillende keren gedragen. Prima nagellak voor weinig geld.

Rode HEMA nagellak