Terwijl ik een paar jaar geleden nog riep dat H&M niks voor mij was, is deze keten inmiddels toch wel uitgegroeid tot één van mijn favoriete shop-adresjes. Waar ik tegenwoordig vaak geen zin heb om echt in de stad te gaan winkelen, is shoppen vanuit je luie stoel dan toch wel erg ideaal! Onlangs heb ik ook weer een leuke bestelling gedaan!

Het leuke van H&M vind ik dat je pas achteraf hoeft te betalen. Ik stuur vaak items terug omdat de pasvorm minder mooi is dan het op de foto leek of omdat items te groot of te klein zijn of gewoon een beetje tegenvallen.

Als je van te voren al betaald hebt, vind ik het zo’n gedoe voordat je je geld terug hebt. Dit is een stuk makkelijker! Zo bestel ik ook wel eens dingen die ik normaal niet snel zou kiezen, maar om te kijken of het wat voor me is en zodoende mijn grenzen te verleggen op modegebied.

Deze keer bestelde ik ook wat dingen die ik ontzettend gaaf vind, maar die ik normaal niet snel zou kiezen. De bestelling is overigens nog onderweg, dus geen idee of alles past en leuk staat, maar ik vind het in elk geval leuk om mijn bestelde items even te laten zien.

Verwacht overigens geen feestjurkjes. Ik heb me al zitten vergapen aan leuke party-dresses, maar aangezien ik nooit feestjes heb en mijn kerstdagen niks voorstellen, is het zonde om daar geld aan uit te geven. De items die ik besteld heb zijn ook geschikt voor een feestelijke gelegenheid, maar ook prima casual te dragen, voor mij wel in elk geval.

Zwarte jurk met studs

Dit jurkje vind ik geweldig, maar is wel een twijfelgeval om meerdere redenen. Ik draag nog niet lang jurkjes en ben nog een beetje aan het experimenteren met welke modellen mij wel en niet staan. Eerst durfde ik nooit strakke jurkjes te dragen omdat ik zoiets mezelf bij voorbaat al niet vond staan, maar het blijkt mee te vallen.

Grijze maxirok

Lang geleden, ik denk al gauw een jaar of 12 terug, had ik ook zo’n lange smalle rok, maar ik was destijds nog minstens 10 kilo zwaarder en het stond me niet echt. Nu je dit soort rokken weer vaker ziet, vind ik ze toch wel erg leuk en ik bestelde onlangs een zwarte bij New Look. Ondanks dat ik dacht dat het wel niks zou zijn, bleek het superleuk te staan.

Deze grijze variant komt uit de Grey Collection van H&M en ik ben benieuwd of die ook zo leuk is! Ik heb deze overigens al best een tijdje geleden besteld maar zoals dat wel vaker gaat bij H&M, moet je op sommige dingen erg lang wachten. Dat geeft niet, wat in het vat zit verzuurt niet! Ik zag dat hij nu als ‘verzonden’ staat overigens.

Wijde zwarte rok met tule

Een superleuk wijd uitlopend zwart rokje met een soort tule-laag eroverheen. Ook leuk voor de feestdagen, al doe ik daar dan weinig of niets aan. Ook dit is een beetje een twijfelgeval. Vroeger droeg ik meestal dit model rokjes, maar ik heb geen wespentaille en vind zo’n wijd uitlopende rok soms dan wat massief staan.

Zeker bij dit soort rokjes die ik eerder van H&M heb besteld was dat het geval, dus even afwachten of het wat is en sowieso of hij niet te kort is, zeker met zo’n wijd uitlopende rok voel ik me daar dan niet helemaal prettig bij!

Zilverkleurige metallic broek

Deze zilverkleurige metallic broek vind ik he-le-maal geweldig! Ik hou sowieso van leatherlook broeken en één in zilverkleur had ik nog niet. Past leuk bij de huidige metallic trend. Ze hadden deze ook in het paars, maar dat vind ik dan net weer iets te veel van het goede. Eerst nog zien of hij past, want juist de leukste broeken hebben vaak een lage taille en dat past niet bij mijn figuur en zit ook voor geen meter.

Volgens de omschrijving heeft deze broek een normale taille, al valt dat in het echt vaak ook nog wat tegen. Op de foto lijkt ie in elk geval niet erg laag. Ik hoop écht dat deze broek past en leuk staat want ik vind hem zóó stoer! Ik zie het al voor me met bijvoorbeeld een wijde zwarte gebreide trui of zo. Leuk!

Shirt met ombre effect en studs

Dit ombre shirtje vind ik zo leuk! Ik hou sowieso van grijs en had eigenlijk niets met een ombre-effect, terwijl ik dat wel heel leuk vind! Van de zomer een keer een ombre-jurkje gepast maar dat was zo’n raar model dat ik hem maar heb terug gestuurd. Vraag me alleen af of dit niet zo’n cropped shirtje is, dáár houd ik namelijk absoluut niet van.

Ik ben sowieso niet zo’n ‘laagjesmens’ en draag zelden of nooit een hemdje onder een shirt of trui, maar ik vind van die korte dingen mij ook niet staan. Mijn bovenlichaam is sowieso al iets korter dan mijn onderlichaam en dat wordt met zo’n kort ding nog meer benadrukt. Op de aan-foto op de webshop lijkt ie niet heel kort overigens, afwachten maar!

Schoenen met sleehak en enkelbandjes

Op deze schoenen ben ik serieus verliefd en helaas is dit uitgerekend het item waarvan de kans het grootst is dat ik het terug moet sturen. Waarom? H&M gaat maar tot schoenmaat 40 en soms 41 en ik heb helaas schoenmaat 42, waar ik ontzettend van baal en me soms ook voor schaam, al kan ik er niks aan doen.

Soms past 41 wel, dus heb ik deze toch besteld. Ook is de vraag of de plateau niet te hoog is, ik ben geen held op hakken en wedges lopen al een stuk makkelijker, maar als ze te hoog zijn krijg ik weer last van mijn rug. Duim dus alsjeblieft voor me dat ze passen en goed lopen!

Gekleurde zjaal met Aztec-print

Tot slot een item wat niet bij de overige items in dit artikel past, maar ik wilde hem toch even vermelden. Deze sjaal vind ik zó ontzettend leuk! Normaal ben ik niet zo dol op kleurtjes, maar als het een patroontje is met meerdere kleurtjes vind ik het weer wel heel leuk.

Ik heb deze sjaal ook bij diverse bloggers gezien, onder meer in dit filmpje van Vera Camilla. Ben benieuwd of hij een beetje lekker dik is, want van dunne sjaals hou ik niet zo. Ik draag sjaals ook alleen om me te weren tegen de kou en niet als onderdeel van mijn outfit. Ik heb het geprobeerd, maar ik ben daar gewoon het type niet voor.

Tot zover mijn H&M bestelling. Ik hoop dat ik niet alles terug hoef te sturen, maar aan de andere kant vind ik het ook nooit heel erg om items terug te sturen, dat scheelt tenslotte weer geld. Alleen bij kledingstukken die ik écht heel graag wilde hebben en die écht niet staan of niet passen, vind ik dat dan wel vervelend. Heb jij onlangs nog iets leuks geshopt bij H&M?