Ondanks dat ik niet altijd kettinkjes draag en meer een ‘armbandenmens’ ben, heb ik een behoorlijke collectie. Maar ik ben wel kieskeurig en vind ongeveer 80% van de kettingen die je kunt kopen écht niet mooi. Zo valt alles wat goud- of bronskleurig is al af, evenals dingen met ‘bling’ en ook parels en tierlantijnen kunnen me niet bekoren.

Maar, gelukkig kom ik zo nu en dan ook iets tegen waar ik op slag verliefd op word. Zo ook toen ik onlangs op de blog van Priscilla een leuk sideways-cross kettinkje tegenkwam van Lucky Birdy. Ik ben gek op sieraden met kruisjes! Overigens heb ik al een sidways-cross kettinkje, maar die is erg fijntjes en een ketting met iets meer statement vind ik dan toch wel leuk!

Uiteindelijk zelf ook één besteld. Het sieraad bestaat uit een zilverkleurig kettinkje met kruisje van Howliet. Volgens de webshop is dit een edelsteen waarvan wordt gezegd dat deze kalmerend werkt en positieve eigenschappen versterkt.

Dat is dus nog eens mooi meegenomen, al heb ik ‘m voornamelijk gekocht omdat ik het gewoon mooi vond. Het kettinkje is te verkrijgen in maar liefst acht kleuren en elke kleur heeft een eigen betekenis. Zo staat de rode variant, waar ik voor heb gekozen, voor liefde, energie en vrolijkheid.

Nadat ik het kettinkje besteld heb, kreeg ik al een bevestiging en de volgende dag wederom een mail met de boodschap dat het kettinkje verzonden was. Supersnel, zeker aangezien ik het kettinkje de dag ervoor ‘s avonds om 9 uur pas besteld had.

Inderdaad ontving ik de dag erna het kettinkje met de post en ook nog eens heel leuk verpakt in een tule zakje met een roze Lucky Birdy lintje eraan en een visitekaartje erbij. Van zulke post word je toch spontaan vrolijk!

Ik heb het kettinkje gelijk omgedaan en ben er erg blij mee. De dikte van de ketting is ook precies goed. Ik hou namelijk niet van kettinkjes die héél dun zijn. Een iets dikker kettinkje vind ik ook stoerder ogen en dat past precies bij het robuuste van het stenen kruisje.

De kettinkjes kosten € 9.95 en de porto is € 0,50. Er worden normale PostNL-tarieven gehanteerd. Overigens zijn er verschillende soorten en stijlen sieraden en kun je er armbanden, kettingen, oorbellen, ringen en complete sieradensets bestellen. Het leukste vind ik dat alles met de hand gemaakt is, elk item is dus uniek!