In een heel, heel ver verleden, deed ik nog weleens iets met StumbleUpon. Voor de personen die daar nog nooit van gehoord hebben: StumbleUpon is een online service waarmee je random sites kunt bekijken die gebaseerd zijn op de interesses die je in je profiel hebt opgegeven. En dat kan hele verrassende en leuke resultaten opleveren!

Van de week besloot ik weer eens te ‘Stumblen’, in de hoop wat leuke dingen tegen te komen. De eerste de beste pagina was meteen al raak, ik ben minstens een uur zoet geweest met rondsnuffelen en heb ‘m ook gelijk aan m’n favorieten toegevoegd. De naam is CraftGawker.

De site is van onder tot boven afgeladen met de meest toffe DIY-projectjes voor alles wat je kunt bedenken. De site fungeert als een soort verzamelplek. De links verwijzen naar allerhande pagina’s waar de tutorials te vinden zijn, maar CraftGawker heeft ze overzichtelijk verzameld en gerubriceerd.

Zo kun je DIY’s zoeken op meest populair, nieuwste of op rubrieken zoals breien, sieraden, kleding, speelgoed en papierwaren. Werkelijk overal is wel een leuk DIY projectje voor te vinden.

Ook kun je tutorials markeren als favoriet, zodat je dingen die je wilt maken bij elkaar hebt staan, zonder dat je je een ongeluk moet zoeken of je browserfavorieten vervuilt met tig linkjes naar DIY-projecten. Daar heb je overigens wel een account voor nodig. Gratis en binnen twee tellen geregeld. Meer valt er niet over te vertellen, behalve dan dat ik heel enthousiast geworden ben!

Ik ben niet zo superhandig met DIY, maar met zo’n diversiteit moet er toch ook wel iets bij zitten wat ik kan maken zonder dat het op een fiasco uitloopt, ik ga het zeker proberen, die druilerige zondagen kom ik op deze manier wel door!