Afgelopen week weer wat meer foto’s gemaakt en er zitten ook een aantal mooie bij, Ondanks de drukte rondom mijn project en het gure en regenachtige karakter van het weer, zijn er ook een paar dagen geweest met strakblauwe luchten en die lenen zich uitstekend om te fotograferen. Zoals bekend, kun je alle foto’s aanklikken om een vergroting te bekijken.

woensdag 14 november

Dit was zo’n mooie dag en daar heb ik flink gebruik van gemaakt door lekker in de buitenlucht te vertoeven. ‘s Morgens een lange wandeling, ‘s middags een stuk gefietst. (1) Bas bij de molen. Deze en alle foto’s tot de boeken, zijn op het terrein achter de Dalempoort gemaakt. (2)

Volgens mij heb ik al meerdere foto’s van deze spot, maar het blijft mooi. (3) In februari maakte ik een soortgelijke foto vanaf dezelfde plek, alleen was het toen winter en lag er ijs. Ik vond het grappig om vanaf dezelfde locatie een foto te maken van de natuur in herfsttenue.

(4 / 5) Twee panoramafoto’s in zwart-wit. Ik vind ze zelf erg gaaf. Ze hebben iets rauws, kan het niet goed uitleggen maar ik krijg er echt zo’n gevoel bij. Beide foto’s zijn grappig genoeg ongeveer vanaf hetzelfde punt genomen, al lijken ze toch heel ergens anders genomen te zijn.

(6) Mijn boeken moesten ingeleverd en dus, zij het met tegenzin, naar de bieb. Gelukkig voor mij stond voor de verandering alles eens op zijn plek. (7) Eind van de middag na een week stilte weer eens op de fiets geklommen voor m’n rondje, ik had er zin in. Deze foto van mijn fiets maakte ik op het fietsdijkje bij Woudrichem. (8) Op de terugweg maakte ik deze op de Almkerkseweg, ik vond de ondergaande zon tussen de bomen door zo’n mooi gezicht.

(9) Deze had ik ook tijdens de wandeling met Bas gemaakt. Wat je hier zit is geen oud gebouw maar nieuwbouw, waarvan de verf nog maar net droog is. Ik was al een tijdje niet meer op dit punt geweest en was aangenaam verrast door de nieuwe woningen.

Ik heb niet snel een klik met een huis en dus ook niet snel het idee van “Daar zou ik willen wonen”, maar als de mogelijkheid er was, zou ik hier best zin in hebben. Mooie neohistorische oudbouw met uitzicht over Merwede en uiterwaarden. Prachtig!

donderdag 15 november

Dat ik voor de gemiddelde vrouw en zéker voor iemand die slechtziend is, behoorlijk handig ben, is wel bekend, maar soms moet je je terrein verbreden en ook eens wat anders proberen. Zo zat ik donderdag opeens op m’n knieën om een stukje straatwerk bij m’n moeder te repareren. Door onzorgvuldige schilders lag daar de boel overhoop. Leuk voor een keer, maar ik heb m’n roeping toch niet gemist. :-)

Stenen leggen

vrijdag 16 november

Vrijdag ben ik buiten in de weer geweest, met de ‘groenvoorziening’ in mijn tuin en daarbuiten. Ondanks de veronderstelling van mijn nieuwe buurvrouw die naar buiten kwam door het geluid van vallende takken, ben ik niet iemand met groene vingers, zoals ik schreef in de Back in Time. Maar er moest gesnoeid worden.

De foto links daarvan is één van de buxusboompjes die ik heb. Ik had nooit eerder buxus geknipt en ondanks dat ik heel secuur kan werken en ook mijn eigen hond kan trimmen zonder dat hij er voor lul bij loopt, vond ik dit toch griezelig. Maar het is gelukt! De andere is een bolletje en die was nog lastiger, omdat je dan geen rechte lijnen aan kunt houden, maar ook mooi geworden.

Bas moest er natuurlijk ook met z’n nieuwsgierige neus bij en terwijl ik de buxus zat te knippen, ging hij op onderzoek uit. Als laatste een foto van mij, ik draag steeds vaker haarbandjes en vond de combinatie van smokey eyes en mijn kanten haarbandje wel mooi. Ik draag overigens mijn nieuwe sideways-cross kettinkje van Lucky Birdy, waar ik afgelopen week over blogde.

zaterdag 17 november

Gister heb ik niet veel gedaan. Op de bank onder een dekentje thee zitten leuten. Ook ‘s avonds ging ik hiermee verder en daarbij heb ik alle kaarsen die ik in huis kon vinden aangestoken, daar kan ik zó van genieten! Op de tweede foto mijn nagels, die ik al een paar weken laat groeien en er is er nog geen één gebroken, terwijl ik nooit zo nauw kijk.

Lange nagels (voor mijn doen)

Lichtjes in huis

zondag 18 november

Ik heb een nieuwe verslaving en dat is de app DXP. Sinds Hipstamatic ook een multi-exposure optie heeft, gebruik ik deze regelmatig, maar het is beperkt, omdat je geen bestaande foto’s kunt inladen en dus ter plekke iets moet hebben waarmee je een foto kunt maken.

Dit schijnt één van de betere apps op dit gebied te zijn. Nadat ik er meerdere heb geprobeerd, ben ik ook tot die conclusie gekomen. In een blog die ik juni dit jaar schreef, liet ik al een paar multi-exposure afbeeldingen zien die ik op de PC had gemaakt, maar dit werkt ook makkelijk!

Deze drie foto’s maakte ik met deze app. De eerste is een combinatie van foto’s die ik woensdag maakte, die ernaast is een combinatie van een foto van mij en een zonsondergang. De laatste is een combinatie van een foto genomen vanaf de motor in een tunnel in België met een metalen apenstaartje wat in een leuk winkeltje in Giessendam te koop was.