Deze keer wat filmpjes die nu eens niet gek of grappig zijn, dit keer is het thema muziek. Nu hoor ik je al denken: Er is toch al een blog met muziekfilmpjes? Ja die is er, dat is de Momentopname.

Het verschil met dit muziek-gerelateerde artikel, is dat de Momentopname muziekfilmpjes bevat van liedjes die ik op het moment erg goed vind en waar ik veel naar luister. De liedjes in deze blog zijn voornamelijk covers, of gewoon muziekvideo’s die ik ergens gevonden heb en om de één of andere reden bijzonder vind. Off we go!

Deze Zakk Wylde is wat mij betreft de nieuwe Santana, wat een guitar-guru, wat een skills! Gelijk dus ook de reden dat ik dit filmpje graag met je wilde delen.

Nog al zo’n muzikaal genie. Deze Sam Tsui, inmiddels een bekende YouTuber met meer dan een miljoen abonnees, kan ongeveer alles zingen wat los en vast zit, en goed! Daar kunnen ze bij bepaalde talentenshows nog heel wat van leren! Leuk is dat deze jongen vaak ook verschillende nummers combineert in één liedje. Creatief verantwoord muziek maken dus!

Omdat hij zo goed is, nog maar een video van Sam Tsui, dit keer een cover van het bekende nummer ‘Rolling in the deep’ van Adele, die hij samen met Tyler Ward zingt.

Nog een keer ‘Rolling in the deep’, dan gezongen door Linkin Park. Ja die band die normaal dikke herrie maakt (maar wel lekkere, want het is één van mijn favoriete bands). Dat is dus nogal een contrast met deze ballad-achtige uitvoering van het Adele-nummer, wel erg goed!

Zo kun je pas goed horen dat de leadzanger van de band (Chester Bennington) echt wel een mooie stem heeft, normaal hoor je daar weinig van omdat hij in de meeste liedjes heel erg schreeuwerig zingt.

Ik bedoel maar, dit lijstje staat dus echt al héél lang te wachten om in een blog verwerkt te worden. Bovenstaand nummer is uit het programma De Zomer Voorbij en dat is echt al héél lang geleden dat dat op TV was.

Ik ben helemaal geen Nick en Simon fan of zo, maar ik vond dit duet van Simon met Sanne Hans (Miss Montreal) zo ijzersterk dat ik het wel moest delen. Het liedje staat overigens ook al tijden op mijn iPod, vind het echt een heerlijk nummer en stiekem vind ik deze versie ook nog mooier dan het origineel van Sheryl Crow.

Alweer een Engelse cover door Nederlandse artiesten. Dit is uit het programma De Beste Zangers van Nederland en het is een duet van Lange Frans en Glennis Grace, die het nummer ‘Empire State of Mind’ van Alicia Keys zingen.

Een gaaf nummer van Christina Aguilera uit de film Burlesque, die je écht gezien moet hebben! Deze video is ook een soort filmtrailer. Handig, twee in één.