Elke week zie je op zondag wat foto’s voorbij komen, die ik de voorgaande week gemaakt heb. Om terug te blikken op het afgelopen jaar, kun je natuurlijk in het archief duiken en oude Weekly Snaps bekijken, maar het kan makkelijker: Ik ben zelf in het fotoarchief gedoken en heb de mooiste foto’s van 2012 voor je verzameld.

In tegenstelling tot wat je van me gewend bent, heb ik er dit keer voor gekozen om de foto’s samen te vatten in collages per vijf foto’s. Dat is wat overzichtelijker dan het plaatsen van 45 losse foto’s en het ziet er ook nog eens leuk uit.

De gekozen foto’s zijn overigens allemaal gemaakt met iPhone. Omdat ik hiermee het afgelopen jaar meer gefotografeerd heb dan met de camera, heb ik gekozen om, net als in de eerder genoemde Weekly Snaps, uitsluitend iPhone-foto’s te gebruiken. Zoals gewoonlijk kun je de afbeeldingen aanklikken om ze groter te bekijken.

De meeste en mooiste foto’s van 2012 maakte ik met m’n iPhone 4S en aangezien ik die pas in augustus kreeg, zijn de beste foto’s gemaakt in de tweede helft van het jaar. Op de eerste 3 collages zie je foto’s uit het voorjaar en de zomer. Onder meer gemaakt tijdens wandelingen, fietsrondjes en mijn uitstapje naar Texel.

De foto’s in de bovenstaande drie collages zijn voornamelijk gemaakt tussen augustus en oktober. Je ziet onder meer afbeeldingen van motorritten, mijn dagje Antwerpen, de protestrit tegen APK naar Brussel, het King Cruise oldtimer-evenement en de eerste tekenen van de herfst.

De laatste drie collages bevatten foto’s uit de herfst en winter van 2012. Je ziet onder meer foto’s van herfstige taferelen, diverse uitstapjes naar Woudrichem, wandelen in de griend in Sleeuwijk en wederom foto’s genomen tijdens het fietsen.

Tot zover het jaar in vogelvlucht. Ondanks dat ik wel enkele foto’s van evenementen van het afgelopen jaar gebruikt heb, koos ik voor dit overzicht vooral voor de mooiste foto’s, ongeacht onderwerp. Alles over gebeurtenissen van 2012 lees je terug in het jaaroverzicht wat op 31 december gepubliceerd zal worden. Morgenochtend vind je hier eerst nog een ander jaaroverzichtje, namelijk 2012 in Tweets!