2012 was eigenlijk een prima jaar. Geen grote hoogtepunten, maar gelukkig bleef ik ook gespaard van grote dieptepunten. 2012 was het jaar waarin ik weer veel leerde, maar ook van uitstapjes naar onder meer Antwerpen en Texel. Het afgelopen jaar was eigenlijk best wel voor herhaling vatbaar en niet in het minst is het voorbij gevlogen!

Ook met EstrellaWeb ging het goed. In het afgelopen jaar zijn er meer artikelen gepubliceerd dan in alle voorgaande jaren en er was een duidelijk stijgende lijn in bezoekersaantallen. Er werden diverse aanpassingen doorgevoerd op de website, die in een betere werking en professioneler uiterlijk resulteerden.

Ook was 2012 het jaar waarin ik voor het eerst ging samenwerken met bedrijven. Onderstaand een overzichtje op maand van mijn jaar in vogelvlucht. De gelinkte woorden leiden naar artikelen die ik over de betreffende onderwerpen geschreven heb. Veel leesplezier!

Januari

Op 12 januari werd ik alweer 37 jaar en had een rustige maar leuke verjaardag met mooie cadeaus, waaronder een enorme LCD TV, digitale thermostaat en een heerlijk warm dekbed. Verder heb ik me zo ongeveer de hele maand vermaakt met mijn nieuwe en dankzij KPN gratis premium abonnement op Spotify en ben ik flink aan het klussen geweest op m’n site.

Dankzij de blauwe maandag die ik bij een sportschool heb gelopen, had ik m’n rug verpest, waarvoor ik zo ongeveer de hele maand januari wekelijks naar Andel ging voor een half uurtje fysiotherapie. Al met al een best rustige maand.

Tijd voor thee

Februari

Ook februari was behoorlijk rustig eigenlijk. Ergens wel lekker om het jaar gewoon op je gemak te starten zonder gelijk allerlei drukke toestanden aan je kop. Ook in februari zijn er weer aardig wat aanpassingen doorgevoerd op EstrellaWeb en ben ik regelmatig buiten te vinden geweest om de winterkou te fotograferen.

Verder schreef ik een informatief artikel met make-up tips voor slechtzienden, raakte ik in de ban van de hype Draw Something en had ik te kampen met extreme vermoeidheid. Gelukkig liet ik me daardoor niet weerhouden van de plannen om naar de Motorbeurs te gaan!

Tijdens een winters fietstochtje

Maart

In maart liet ik bij HEMA een poster drukken van m’n favoriete motor en het fietsen kwam weer aardig op gang. Verder ben ik volop buiten aan het klussen geweest om mijn buitenplaatsje wat op te knappen.

Onder meer met boomschorsmatten en een vers likje verf hier en daar. Na het plaatsen van de matten, mochten de katten voor het eerst buiten. Last but not least maakte ik m’n eerste motorritje van het jaar en ben ik geslaagd voor een felrood suède bikerjasje.

Nieuwe schutting

April

Eindelijk echt voorjaar, heerlijk! Een project waar ik maanden aan gewerkt had, kwam deze maand tot uitvoering, maar helaas niet geheel naar tevredenheid, het project achtertuin werd ook deze maand afgerond. Ook ging ik naar de 3D versie van de beroemde film Titanic in de bioscoop, maar kreeg weinig mee van het 3D effect.

Ik ontdekte de griend in Sleeuwijk en maakte daar mijn eerste wandeling in april. Verder werd er ook gewandeld in Woudrichem en was ik regelmatig bij m’n moeder in Andel te vinden en maakte ik een fotoserie van het hoge water. Ik ging weer eens naar Dordrecht voor een ouderwets middagje shoppen en bracht een zonovergoten Koninginnedag door op de fiets.

Struinen in de griend

Mei

Op 5 mei reed ik met m’n moeder mee met de Bevrijdingsrit, waar heel veel motorrijders aan deelnamen. Ik wandelde urenlang met Bas, onder meer opnieuw in de Sleeuwijkse griend, naar Vuren en ook in Woudrichem en Leerdam. Thuis maakte ik een vijvertje in de tuin en raakte verslingerd aan Instagram.

Later in de maand stond er weer een leuke motorrit op het programma, dit keer georganiseerd door een motorzaak en eind mei was ik alweer voor het vierde of vijfde jaar aanwezig als verkeersregelaar bij de 7 Dorpen Omloop in Wijk en Aalburg.

Samen met Bas

Juni

Begin juni had ik mijn Within Temptation ‘ontgroening’ op het Parkfeest in Oosterhout. Ik ben al jaren min of meer fan van deze band, maar had ze nooit eerder live gezien. Ondanks het mooie weer ben ik aardig creatief bezig geweest op de computer, maar fietste en wandelde ik ook zoveel ik maar kon. Ook werd er weer eens ouderwets geshopt, moest ik naar Rotterdam voor het jaarlijkse ziekenhuisbezoekje en maakte ik plannen voor een dagje Texel samen met Bas.

Within Temptation op Parkfeest

Juli

Begin juli hadden Bas en ik een heerlijke en zonovergoten dag op Texel, waar ik ook veel foto’s maakte. Verder ben ik bij zowel m’n moeder als m’n vader op visite geweest, had ik dikke stress na een kappersbezoekje, maakte ik heel wat kilometers op m’n fiets met nieuw ontdekte muziekjes op m’n oren en ging ik aan de gang met chloor en plakband om een topje te ‘pimpen’. Ook ging ik opnieuw motorrijden met m’n moeder en deden we een rondvaart langs Kinderdijk. Tot slot schreef ik een heel persoonlijk artikel en toonde m’n PC de eerste tekenen van z’n einde.

Vuurtoren Texel

Augustus

In deze maand werd ik voor het eerst benaderd voor samenwerking met een bedrijf. Ik schreef een review voor Pixum en hield er een foto op canvas aan over. Ook schreef ik mijn eerste Kletspraat, een satirisch artikel in column-stijl. Meer vernieuwing bestond uit m’n nieuwe iPhone 4S en de aanschaf van een nieuwe computer, nadat de oude kapot ging. Verder was het vooral een erg warme maand waarin ik veel buiten was.

Het Zomerfeest sloeg ik over, wel ging ik met m’n moeder naar de Boerenerfdag in Dussen, een waterski-show in Andel en wederom een motorrit. Tot slot nam ik een canvas tas onder handen, kocht ik iPhone lensjes en voerde ik tussen de bedrijven door aanpassingen op de website door.

Lekker motorrijden

Lekker motorrijden

September

In deze maand ging ik met m’n moeder een dagje naar Antwerpen en op de motor naar ‘Platteland met Smaak in Giessenburg. Met een vriend ging ik een dagje motorrijden in België. Ook heb ik weer het nodige offline en online geshopt en ging ik naar m’n oma. Verdere uitstapjes waren onder meer een open dag van het werk van m’n oom in Boxmeer en naar het King Cruise oldtimer evenement in Muiden.

Ook woonde ik een deel van het OPEn RAam concert in Gorkum bij en ging ik eind september mee met de protestrit tegen APK voor motoren, naar Brussel. Minder leuk was het feit dat ik een knobbeltje in m’n borst ontdekte en daarvoor allerlei onderzoeken moest, maar gelukkig bleek het niks ergs te zijn. Gelukkig was de rest van de maand zo vol met leuke dingen dat ik het snel weer vergat en last but not least heb ik wederom de nodige kilometers gewandeld en gefietst.

Mooie gebouwen in Antwerpen

Oktober

Met ‘t vallen van het blad werd ik creatief en maakte onder meer een nieuwe typografie. Ook was de 2e samenwerking met een bedrijf een feit, kreeg EstrellaWeb een eigen Facebookpagina en liet ik wat stukjes uit mijn huis zien.

Ondanks het regenachtige weer, bleef ik fietsen, wat dramatische plaatjes en verregende haren opleverde. Ook ging ik met Bas naar de kinderboerderij en deed ik een verrassingsactie voor mijn moeder die terugkwam van vakantie.

Verder ging ik voor de zoveelste keer wandelen in de griend, werd er weer flink aan de site gewerkt en heb ik best wel van de herfst genoten met de nodige thee, kaarsjes en een warm dekentje. Ook maakte ik diverse mooie herfstfoto’s, won ik kaartjes voor een voorstelling van Popkoor0183 en introduceerde het item ‘And I Quote’ op m’n blog. Tot slot ontdekte ik dat lijstjes best handig kunnen zijn en schreef ik wederom een persoonlijk artikel.

Blaadjes in de Lingehaven

November

Ik snotterde er flink op los en schreef tips tegen verkoudheid. EstrellaWeb kreeg een compleet nieuw fotoalbum en ik kocht na lang twijfelen de nieuwe Apple EarPods. Naar aanleiding van de media-aandacht rondom de zelfmoord van Tim Ribberink schreef ik over pesten en de invloed daarvan. Vervolgens stortte ik me 5 dagen op een intensief onderzoek naar de bomenkap op de krib bij Woudrichem, waarvoor ik uitgenodigd werd bij het bewonersplatform van Woudrichem.

Eindresultaat is ‘n hoop opheldering, half Woudrichem die me op Twitter volgt en een leuk contact overgehouden aan de mailcorrespondentie behorende bij het onderzoek. Ik was deze maand sowieso veel in Woerkum te vinden en moest opnieuw naar Den Bosch omdat de schijf van mijn 3 maanden oude PC stuk was. Tot slot ging ik een middagje naar m’n moeder, maakte de tuin winterklaar en was na ruim ‘n jaar de transformatie van zwart naar lichtblond haar ook voltooid.

Molen de Hoop, Gorinchem

December

In de laatste maand schreef ik het meest, elke dag één blogpost. Ik deed weer een aantal samenwerkingen met bedrijven en webshops en vierde Sinterklaas met m’n oma en moeder. Nadat het gesneeuwd had, ging ik opnieuw wandelen in de griend en maakte daarnaast ook verschillende andere sneeuwfoto’s.

Ook ging ik op 10 december mee naar Den Haag vanwege een actie voor Slot Loevestein en ik het winteravondmalen bij de molen in Woudrichem, waarna ik de volgende dag in de krant stond. Verder was ik in de weer met m’n kerstkaart, werd er wéér gesleuteld aan de website en vierde ik geen kerst, maar deed er wel iets aan op EstrellaWeb, om vervolgens daar de laatste dagen van het jaar af te tellen met diverse jaaroverzichten, waaronder dus ook deze.

Wandelen in de sneeuw