Deze tag heb ik inmiddels al diverse keren voorbij zien komen op andere blogs en ik wilde hem eerst niet zelf doen, maar uiteindelijk toch besloten dat wel te doen. Alleen al omdat ik waarschijnlijk héél andere antwoorden zal hebben dan de gemiddelde blogger en dat vind ik dan juist wel weer grappig.

Welke beautyp-roducten mogen deze maand niet ontbreken?

Ik gebruik make-up, maar in de wintermaanden niet dagelijks. Smeersels als bodybutters en -crèmes hou ik niet zo van en gebruik ik zelden. Maskertjes vind ik stiekem een beetje vies en dagcrème gebruik ik alleen omdat ik vind dat het moet, omdat ik toch tegen de 40 loop, al merk ik geen verschil met de ruim 36 jaar dat ik nooit een crème aangeraakt heb.

Als ik me opmaak, ga ik in de donkere maanden graag voor donkere kleuren. Zwart, grijs, aubergine, paars. Verder eigenlijk niets. Mijn huid is in de wintermaanden niet per definitie droger dan de rest van het jaar, dus voel ik me ook niet geroepen om van alles te gaan smeren. Wel leg ik mijn haren in de watten en verzorg ze extra met maskertjes en serums.

makeup-lipstick

Wat is je favoriete winterdrankje?

Warme chocolademelk met een dikke toef slagroom en een snufje kaneel. En dan het liefst in de combinatie met een warme punt appeltaart of een apfelstrudel. Dat eet ik zelden, maar het idee staat me wel aan. Ook thee met smaakjes (Chai, Minty Morocco, Sterrenmunt, Speculaas) doen het goed.

Welke nagellak-kleuren draag je het liefst in de decembermaand?

Ik ben geen nagellak-type en draag het hooguit een keer of 3 per jaar. De afgelopen maand heb ik wat langere nagels gehad en ze een keer of 3 gelakt, maar dat wordt vaak binnen een dag al lelijk.

Inmiddels heb ik m’n nagels weer gekortwiekt, omdat er al 3 gebroken waren en ik korte nagels gewoon veel praktischer vind. Dan maar iets minder vrouwelijk, praktisch gaat bij mij altijd nog voor. Als ik al nagellak draag, is dat knalrood, ongeacht de tijd van het jaar.

Welke geurkaars brand je het liefst met de feestdagen?

Wat is dat toch met die feestdagen. Alsof alles dan anders is. Zo denk ik er dus niet over. Kaarsen brand ik het hele jaar door, maar natuurlijk wel meer in de donkere maanden. Ik ben gek op geurkaarsen en sinds ik onlangs de kaarsen van AirWick (in het vierkante glas) heb ontdekt, ben ik er dol op.

Eén van de weinige geurkaarsen die écht goed geur af geeft en hij brandt heel lang. Ik heb momenteel de Gouden Winter Hout en Rode Appel Kaneel varianten. De appel-kaneelkaars heb ik nog niet gebrand, de winter-houtkaars ruikt zalig!

Wat is je favoriete kerstfilm?

Geen. Ik kijk veel films en heb ook diverse kerstfilms gezien, maar kan er zo gauw geen bedenken die er met kop en schouders bovenuit steekt. Het is meestal meer van hetzelfde: De boel loop in het honderd en komt vlák voor het einde van de film weer goed. Geïllustreerd met een beetje belletjesmuziek, een verlichte kerstboom en andere tierlantijnen.

Wat is je favoriete kerstnummer?

GEEN! Ik heb de laatste jaren een buitengewoon grote aversie ontwikkeld tegen kerstmuziek. Het is inmiddels zo erg dat als ik het op de radio hoor, ik deze gelijk uitzet. Rond de kerstdagen gaat de radio sowieso niet aan hier in huis. Op de één of andere manier krijg ik er een soort sentimenteel gevoel van en dat wil ik niet toelaten, dus ban ik de kerstmuziek uit mijn huis.

Hoe zou jij het liefst de kerstdagen vieren?

Nergens heen, gemakkelijke kloffie, geen kerstboom of versieringen en in m’n uppie de dingen doen die ik anders zou doen als het geen kerst was. Ik ben inmiddels nogal anti-kerst geworden. Ik word nogal recalcitrant van al dat opgeprikte gedoe en de stilzwijgende landelijk ingevoerde sociale verplichting, om ‘gezellig’ bij elkaar te gaan zitten. Feestjes doe ik ook niet aan.

Mag ik je erop wijzen dat het grootste aantal echtscheidingen voltrokken wordt kort na de feestdagen en de meeste familieruzies tijdens het kerstmaal ontstaan?? Voor mij geen verplichtingen, geen vreetsessies die nergens goed voor zijn, behalve voor gewichtstoename en sterk verhoogde cholesterol.

Als ik ergens zin in heb, doe ik dat, als ik nergens zin in heb, doe ik niets. Dat is het gemak van alleen wonen. Dit is overigens ook precies hoe ik kerst dit jaar ga vieren. Het bestaat simpelweg niet voor mij.

Wat hoop je dat er onder de kerstboom ligt?

Kerstboom? Die komt er ook niet in. Sowieso ben ik niet opgegroeid met de traditie van cadeautjes geven met kerst. Dat hoort bij Sinterklaas vieren, niet bij kerst. Dat is weer iets typisch Amerikaans wat overgewaaid is en ik doe er niet aan mee.

Ik vind het ook idioot dat kerst blijkbaar de tijd is om de knip eens goed te trekken en met cadeaus als dure horloges, iPads, televisies en God weet wat nog meer te strooien. Ik ben benieuwd naar de cijfers van dit jaar, ik denk dat die verminderde koopkracht nog hard meevalt.

Wat trek jij aan op nieuwjaarsavond?

Dat hangt af van de temperatuur, maar ik geen geval een glitterjurkje of andere feest outfit. Ik ga nooit naar feestjes en ik zie geen reden om uitgedost en opgedoft in huis rond te lopen en de hond uit te laten. Met oud en nieuw haal ik een zak oliebollen en fles goedkope nepchampagne, installeer me voor de tv en ga kort na twaalven naar bed. Naar buiten ga ik niet. Ik ben bang voor vuurwerk.

Tot slot, wat zijn jouw goede voornemens voor 2013?

Eindelijk een vraag die er toe doet! 🙂 Maar ook één waar ik geen antwoord op weet. Ik drink niet vaak, ik rook niet, gebruik geen drugs en heb geen vriendje dat nodig gedumpt moet worden. Ik heb ook geen overgewicht, geen heel slechte gewoonten waar acuut wat aan gedaan moet worden en ik zou het dus niet weten.

Sowieso geloof ik niet in goede voornemens met het nieuwe jaar. Waarom kun je niet gewoon elke dag een goed voornemen hebben? Zoals ik vandaag in een afbeelding op Facebook zag staan “Each morning we are born again.

What we do today, is what matters most”. Dat van elke dag opnieuw geboren worden is misschien iets te ver gezocht, maar de achterliggende gedachte vind ik goed. Waarom wachten met goede voornemens tot het nieuwe jaar, om die 3 weken later toch weer te laten varen. Leef bij de dag. Carpe diem!

Tot zover de tag. De titel sluit misschien niet helemaal aan op mijn antwoorden, maar sommige dingen moet je maar met een korrel zout nemen. Ik heb inderdaad de laatste jaren een aversie tegen de feestdagen ontwikkeld, maar schep er zo nu en dan een waar genoegen in om een tikje satirisch te schrijven.

No offence aan iedereen die wél van de feestdagen geniet (en dat zijn er meer dan ik! Overigens hebben veel mensen puur een hekel aan de feestdagen omdat ze alleen zijn, dat is bij mij dus geenszins het geval!