Onlangs stuitte ik via één van de blogs die ik volg, op de sieradenwebshop Bubba with Glasses. Ondanks dat mijn rekjes en bakjes al uitpuilen met kettingen, oorbellen, een beschaafde selectie ringen en een enorme collectie armbanden, blijft het leuk om sieraden te kijken. Nog leuker is het dat ‘Bubba’ wilde samenwerken met EstrellaWeb!

De naam van de webshop was het eerste wat me opviel. Veel wat kleinere webshops dragen een niet al te originele naam die vaak al doet vermoeden wat er verkocht wordt. Bubba with Glasses is dan een welkome afwisseling en klinkt lief en stoer.

De naam heeft eigenlijk geen speciale betekenis, maar staat voor de vrouw die anders durft te zijn. De webshop bestaat overigens sinds 2011 en is opgericht door een studente met passie voor sieraden.

Het uiterlijk van de site is vormgegeven in bruintinten en heel rustig gehouden. Naar mijn mening zou de uitstraling wel iets meer pit mogen hebben, zodat het beter aansluit op de collectie (edgy sieraden) en wat meer tot de verbeelding spreekt, maar dat is misschien een kwestie van smaak. Het is in elk geval wel lekker rustig en overzichtelijk en dat vind ik een pre! Op de hoofdpagina zie je rechts naast het menu gelijk een slideshow met een aantal zwart-wit foto’s van diverse producten.

Bubba with Glasses website

De collectie is ruim, maar niet zo groot dat je uren bezig bent voordat je alles bekeken hebt. Precies goed! Ook de onderverdeling werkt prettig en is duidelijk. De artikelen zijn voorzien van een korte productbeschrijving met een duidelijke productfoto die je ook kunt vergroten, vermelding van gewicht en afmetingen en uiteraard de prijs.

Minpuntje vind ik dat het meeste in het Engels is; zowel de menu-items als het grootste gedeelte van de info bij artikelen. De productomschrijving zelf is wel in het Nederlands. Persoonlijk zou ik het beter en ook rustiger vinden als alles óf in het Engels óf in het Nederlands is.

De artikelen zelf zijn om hebberig van te worden! Vooral als je wel van sieraden met een edgy twist houdt. Aparte ringen met kettinkjes, kruizen en spikes, armbandjes van leer en metaal in alle vormen en maten, echte statement kettingen en meer. Ook zijn er een aantal themarubrieken waaronder Festival en Sunset Chic, met daarin een selectie producten die bij het desbetreffende thema passen.

Verder is er ook een kleine collectie accessoires met onder meer nagelstickers en beanies. Tot slot is er de Sale pagina waar je leuke items kunt kopen voor écht heel kleine prijsjes. De sieraden van Bubba with Glasses zijn namelijk sowieso al aantrekkelijk geprijsd.

De meeste items kosten tussen de 4 en 5 euro. Daarvoor kun je nog eens iets leuks kopen, of weggeven als cadeautje natuurlijk voor als je niet zo’n groot budget hebt voor een Sinterklaas- kerst- of verjaardagscadeautje!

Ik koos voor een zwart gevlochten koordarmbandje met zilverkleurige spikes. Bij het bestelproces krijg je te zien via welke methodes je kunt betalen (overschrijving, PayPal of iDEAL) en ook als je buiten Nederland woont, kun je gewoon bestellen.

De verzendkosten zijn standaard PostNL. Het gekozen armbandje ontving ik snel en ik ben er erg blij mee! Het werd verzonden in een bubbelenveloppe en zat verpakt in een elegant wit tule zakje met een lintje eromheen. Cute!

Het armbandje is helemaal mijn ding! Het is van stevig materiaal en zal zeker niet snel kapot gaan. De metalen spikes zitten er doorheen en gaan dus ook niet zo snel los. Doordat je het armbandje met twee koordjes strakker en losser kunt trekken, past het aan elke pols en heb je ook geen gedoe met lastige sluitinkjes. Heel blij mee dus en heb het sinds ik het ontving al elke dag gedragen! Ik ga zeker vaker eens iets leuks bestellen bij deze betaalbare webshop.

Er is ook een Facebookpagina en je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief, aan de linkerzijde van de website. Ook leuk is het Bubba Blog Team, waar diverse bekende en minder bekende bloggers schrijven over de producten van Bubba with Glasses.

Slotconclusie

Superleuke webshop met aparte en betaalbare items voor vrouwen en meiden met lef. Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk, maar mist nog wel een beetje meer pit in de uitstraling en het gemengd Engels/Nederlands zou beter kunnen.

Bestelproces en levering dik in orde, evenals de kwaliteit van de producten zelf. De Facebookpagina, Blogteam en nieuwsbrief zijn leuke extraatjes die niet elke webshop standaard in huis heeft en geven Bubba with Glasses een persoonlijk tintje wat mij sowieso zeer aanspreekt.