Vandaag een review die het resultaat is van een leuke samenwerking met Studs en Mode, die sieraden en studs verkoopt en ook een blog heeft, leuke en fashionable doe-het-zelftips, een eigen Facebookpagina en meer! Genoeg te zien dus om eens een uitgebreide review over te schrijven!

Studs en Mode bestaat nog niet zo lang en er wordt continu aan de weg getimmerd om de shop beter en mooier te maken. De webshop verkoopt armbanden, oorbellen en ringen en daarnaast kun je er ook losse studs in diverse soorten, maten en hoeveelheden kopen, om je eigen kleding en accessoires een stoer tintje mee te geven. De collectie is bescheiden, maar in dit geval gaat de uitdrukking less is more zeker op en straalt het toch een stukje exclusiviteit uit.

Studs en Mode website

Het doel van de webshop is om items aan te bieden die je niet overal tegen komt. Van elk item wordt een beperkt aantal ingekocht, zodat er veel afwisseling is. Volgens eigenaresse Nallie worden mensen tegenwoordig te veel geleid door mode, terwijl dit enkel een aanvulling zou moeten zijn op je stijl. En daar sluit ik me volledig bij aan!

Zoals in de intro gezegd, bestaat de site uit een blog en webshop en daarnaast inspiratie- en doe-het-zelfartikelen en een speciale feestdagen afdeling. Erg leuk en goed om lekker actueel te blijven!

De berichten zijn informatief en met handige tips, maar het oogt een tikje rommelig door gebruik van verschillende lettertypen en her en der geplaatste afbeeldingen. Ook is niet helemaal duidelijk of Studs en Mode een blog met webshop is, of een webshop met blog.

Zilverkleurige vierkante studs

Op naar het echte werk, shopping time! Studs en Mode verkoopt met name de wat stoerdere sieraden en laat dat nu net mijn ding zijn! Spikes, studs, I just love it! Maar ook als je iets minder stoer bent, is er veel leuks te halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit schattige parelarmbandje met bedeltjes of een elegante goudkleurige double finger ring met het woord peace.

Oorringen met spikes

Ik koos voor zilveren vierkante studs en oorringen met spikes. Ik draag zelden grote oorbellen, maar nu ik deze heb, vind ik het wel erg leuk staan en ze zijn niet zwaar! Bij elk artikel staat een duidelijke productfoto en omschrijving. Misschien is vermelding van afmetingen een optie, omdat dit bij productfoto’s vaak lastig in te schatten is. Je kunt ook een review achterlaten, wat ik een leuk extraatje vind. Op die manier krijg je toch een goed beeld van hoe een item bevalt.

Erg leuk vind ik trouwens het grijze vaantje wat, behalve in de pagina lay-out, ook terugkomt op de webshop. Zodra je met je muis over een item gaat, floept er zo’n vaantje onderuit waarmee je het item aan je winkelwagentje toe kan voegen. Helaas is de tekst op de vaantjes Engels, maar bij sommige WordPress thema’s is dit erg lastig aan te passen, weet ik uit ervaring.

Het bestelproces verliep zoals verwacht gesmeerd. Je kunt rechts bovenin (op het vaantje) naar je winkelmandje en daar vandaan het bestelproces volgen. Betalen kun je via bankoverschrijving of iDEAL en mocht je vragen hebben, kun je altijd terecht bij de klantenservice. Al snel had ik de items in huis, verpakt in een bubbelenveloppe. De studs zijn in een mooi klein formaat, wat ik persoonlijk altijd mooier vind dan van die hele grote en de oorbellen zijn echt smashing!

Slotconclusie

Een leuke en betaalbare webshop met een bescheiden collectie sieraden en stoere studs, plus extra’s in de vorm van blog, DIY-tips, inspiratie en een Facebookpagina. Minpunten zijn de hier en daar wat rommelige indeling, iets te rechttoe rechtaan lay-out. Maar daar kan ik mee leven. :-)

Tot slot twee foto’s van wat je zoal met studs kunt doen en een close-up van de oorbellen! De studs op het tasje maakte ik met een aantal studs die ik nog had, in combinatie met de kleinere van de Studs en Mode webshop.