Ik heb me voorgenomen om elke dag tussen kerst en nieuwjaarsdag een soort jaaroverzicht te schrijven, met als knaller op oudejaarsdag hét grote jaaroverzicht, waar ik stiekem nu al tegenop zie om het te schrijven, omdat het veel uitzoekwerk is en ik er heel veel tijd mee bezig zal zijn, maar aan de andere kant is het ook juist weer erg leuk, zo’n jaar in vogelvlucht.

Het eerste jaaroverzicht is de top 3 van 2012. Het leek me leuk een artikel te schrijven met mijn favorieten van 2012 (muziek, apps, make-up, eten, name it), maar hóe lastig is het om één favoriet liedje of één favoriete iPhone app te bedenken die je het allerleukst vindt van het hele jaar. Dus wordt het een top 3. En dan dus niet één, maar meerdere, ingedeeld op categorie.

iPhone apps

Inmiddels heb ik sinds 2 jaar en 2 maanden een iPhone. Mijn eerste was de 3GS en sinds begin augustus heb ik een 4S. Ik kan echt niet meer zonder! Stiekem zou ik ook nog een iPad willen, maar ik vrees dat dat blij dromen blijft, net als die Yamaha Fazer en Audi R8 die ik, ondanks gebrek aan rijbewijs, gewoon voor de deur zou willen hebben staan :-)

Muziek

Niets zo persoonlijk als muzieksmaak. Die van mij blijft over het algemeen wel op dezelfde genres hangen (rock, soul, metal en singer/songwriter), maar er wordt zo nu en dan wel een uitstapje gemaakt naar iets anders. Zo kan ik sommige elektronische muziek echt wel tof vinden en voel ik me de laatste tijd onverwachts aangetrokken tot blues en sommige jazz.

Beauty

Eigenlijk heb ik het afgelopen jaar niet eens zoveel make-up en andere beauty-gerelateerde artikelen aangeschaft. Ik hoef ook niet 10 zwarte oogschaduws of zo, om maar wat te noemen. Toch een top 3 van mijn favoriete items.

Websites

Sinds ik, heel wat jaartjes geleden alweer, het brullende 56k modem verruilde voor een vaste internetverbinding, kun je wel stellen dat ik dagelijks op internet zit. Desondanks ben ik geen echte surfer. Ik ga niet lukraak het internet op om maar wat rond te dolen.

Als ik iets zoek, is dat heel gericht en ik blijf dan ook niet snel ergens hangen. Het is zelfs niet zo dat ik dagelijks standaard een vaste selectie sites bezoek, hooguit via linkjes in mijn RSS-feed van artikelen die ik wil lezen. Deze was dus behoorlijk lastig!

Foto’s

Dacht je nou echt dat ik uit de ruim 2000 foto’s die ik gemaakt heb in het afgelopen jaar, slechts drie foto’s kon uitzoeken die ik het allermooist vind? Nee dus en ik ga het niet proberen ook. :-)

Maar ik heb goed nieuws! Morgenochtend om 9 uur kun je je lol op. Dan staat er namelijk een nieuw artikel klaar genaamd “Het jaar in foto’s”. Met mijn beste foto’s van 2012! Tot morgen dus, bij weer een nieuw jaaroverzicht…