Ik ben al uren mijn hersens aan het kraken, maar het enige wat naar boven komt is ruis. Het soort waar ik knetter gefrustreerd van word. Want ik zal, ik wil en ik MOET vandaag nog een artikeltje schrijven voor morgen en er moet ook nog een kerstkaart ontworpen worden, als het even kan binnen nu en een dag of 5, in elk geval voordat de kerstdagen zijn aangebroken. :-)

Omdat ik moe begin te worden en er weer een vervelende hoofdpijn op komt zetten, maar even een noodgreep gedaan. Die noodgreep heet StumbleUpon. Net zo lang surfen totdat ik iets leuks, grappigs, opmerkelijks of anderszins vermeldenswaardig tegenkom, en dat kwam ik!

Deze website is denk ik met recht één van de meest sober vormgegeven exemplaren. Er is namelijk geen sprake van vormgeving: Een vlekkerige lichtgrijze achtergrond met daarop één knop. Een knop die eruit ziet als bijvoorbeeld de Enter toets en één die je ook daadwerkelijk in kunt drukken. Op de knop staat de tekst “Make everything OK”. Als je op de knop geklikt hebt, is ‘Make everything OK in progress’. Als het balkje vol is, krijg je de volgende melding:

Er gebeurt niets, maar het gaat om ‘t idee. Heeft iedereen niet soms van die dingen waarvan je denkt dat iets beter lukt als je dit of dat doet? De maker van deze site heeft daarop ingespeeld. Het is symbolisch, maar je kunt er ook echt in geloven als je wilt. Het is simpel. Dingen zijn niet oké, je klikt op de knop en dan moet het goed zijn.

Natuurlijk is dat niet echt, maar het idee vind ik mooi. Je gaat toch anders nadenken en de kans is aanwezig dat door je eigen gewijzigde denkwijze na het drukken op de knop, of in elk geval doordat je er een moment bij stilstaat, dingen inderdaad ‘oké’ worden. Zo zitten wij mensen nu eenmaal in elkaar. Een tikje bijgelovig op z’n tijd.

Probeer het zelf via dit linkje!