Zoals je al kon lezen, is door gebrek aan een werkende PC geen Weekly Snaps verschenen afgelopen week. Dat gaan we nu even inhalen, al valt ‘t aantal foto’s nog mee. Ik heb 30 foto’s verdeeld over twee weken. Ik kan me weken herinneren waarbij ik er voor één week had!

19 november

Eigenlijk is dit niet een foto die ik maandag heb gemaakt. Ik heb alleen een nieuwe app ontdekt waarmee ik twee of meer foto’s kan blenden, zodat je meerdere beelden in één foto ziet. Dit is één van mijn eerste probeersels.

Het bruggetje is in Woudrichem en ik heb het gedeelte waar je over loopt eruit gepoetst, waardoor je een blauwe lucht met wolken ziet. Achteraf gezien vind ik ‘m slordig afgewerkt, maar ‘t idee is leuk. Meer over de app in deze App Battle.

Houten bruggetje in Woudrichem

20 november

Het was een prachtige dag en ik ben ‘s middags met Bas gaan wandelen in de griend in Sleeuwijk. Ik ben inmiddels, op de winter na, in alle seizoenen hier wezen wandelen en ik vind ‘t een heerlijk gebied. De eerste twee maakte ik overigens nog in de stad. We hebben 3 uur gelopen, waarvan ook al een gedeelte in Gorkum. De derde en vierde foto zijn wel gemaakt in de griend, vooral de derde vind ik heel bijzonder.

Prachtig weer maar modderig! Ik ben een paar keer bijna onderuit gegaan, doordat ik uitgleed in de blubber en dan zien je laarzen er dus zo uit… Het leek er meer op alsof ik aan Dakar Rally had mee gedaan, dan een stukkie wandelen in de natuur. Inmiddels zijn ze weer redelijk schoon.

De laatste foto is ook zo’n double exposure ding. Ook twee foto’s die ik al langer geleden gemaakt heb. Op 19 oktober en ergens half november zo uit m’n hoofd. Ik vind dit tot nu toe wel één van mijn mooiere double exposure afbeeldingen.

22 november

Donderdag kwam er leuke post, namelijk de op Ebay bestelde Sephora highlighter, waarover je gister een review hebt kunnen lezen. Ik kon de highlighter nog niet gebruiken zolang ik nog geen productfoto’s had gemaakt, maar inmiddels heb ik ‘m al een keer of twee gebruikt nadat ik foto’s had gemaakt en ik vind hem super! Ik weet nu al dat als deze op is, dat ik weer dezelfde wil! Op de foto had ik hem net uit de verpakking gehaald waarin hij verzonden was.

Sephora highlighter

23 november

Zo ziet dat er dus uit als je computer niet wil opstarten. Disk Error is de meest irritante foutmelding, omdat je gelijk weet waar je aan toe bent en dat niet met opnieuw installeren van het besturingssysteem, vernieuwen van drivers etc. te verhelpen is. Schijf kapot, einde verhaal.

Helemaal vervelend was het, omdat m’n vorige computer ook bezweek aan een kapotte schijf. Meestal kun je er nog wel bestanden vanaf halen, maar als de opstartsector beschadigd is, kan ie niet meer opstarten op eigen kracht.

Foutmelding

24 november

Wat doe je als je geen computer hebt (maar wel een iPhone). Op de bank hangen met de hond op schoot en een beetje TV kijken. Dat verveelt redelijk snel, maar gelukkig had ik ook nog een goed boek. Op de tweede foto een witte bruidsauto op de Havendijk. Een stukje ervoor stond een koets en erachter een stel gave auto’s. Bleek te zijn voor iets van het Gorcums Museum.

Mooie auto in de stad

TV kijken met Bas

25 november

Zondag was het behoorlijk stormachtig en als ‘t stormt, doen Bas en ik niks liever dan wandelen, het liefst op een plek waar de wind en alle andere grillen van de natuur vrij spel hebben. Het terrein Buiten de Waterpoort is de perfecte plek en het waaide inderdaad goed hard!

Al heb ik het heftiger meegemaakt. Ik kon nog blijven staan zonder m’n evenwicht te verliezen. Deze zwart-wit foto maakte ik halverwege het wandelpad met uitzicht over de Merwede. Ik vind zelf dat je op de foto wel kunt zien dat het flink waaide, door de wolken en het water. Ik vind het in elk geval wel een mooie foto, ik hou sowieso van afbeeldingen met hoog contrast!

Merwede in zwart-wit

26 november

Op maandag kreeg ik weer leuke post, dit keer de bij Regio Woudrichem gewonnen Dokter Tinus DVD Box, ik ben echt verslingerd geraakt aan die serie, dus een mooi cadeau! Ik heb dezelfde avond nog de eerste 3 afleveringen gekeken en ondanks dat ik ze dus al eens gezien had, schoot ik weer in de lach bij elke droge opmerking.

Op de tweede foto een Hyundai SUV. Eén van mijn volgers op Twitter heeft een uitgesproken hekel aan dit merk, dus speciaal om hem te plagen maakte ik deze en zette ik hem op Twitter. Ik vind het wel een erg mooie wagen. Ondanks dat mijn favoriete merken Alfa Romeo en Audi zijn, vind ik Hyundai ook mooie auto’s hebben.

Op de derde foto een deel van de inhoud van m’n medicijnkastje. Nadat ik al drie tubetjes tegen was gekomen die jaren over de datum waren, besloot ik de boel uit te mesten en ik heb twee derde weg moeten gooien, omdat het allemaal zwaar over de uiterste houdbaarheidsdatum was. Gelijk aangevuld met wat nieuwe spullen, wat een rib uit m’n lijf was.

Als laatste een foto van mij in een pashokje bij V&D, waar ik winterjassen had gepast. Ik ben al sinds vorig jaar op zoek naar een nieuwe en heb ‘m eindelijk gevonden. Ondanks dat ik in eerste instantie een rode wilde, ben ik toch van dat idee afgestapt, omdat het te lastig was iets te vinden wat naar m’n zin was.

Deze zwarte is m’n nieuwe en ik heb ‘m van oma gekregen, alvast voor m’n verjaardag. Hij is van Soho en loopt vanaf de taille uit. Hij heeft een gebreide kraag en gespjes in de taille. Ondanks het zwart, toch een lekker pittig model.

27 november

Ook van dinsdag aardig wat foto’s. De eerste is een soort outfit foto. Ik had mijn nieuwe smalle en enkellange rok van H&M aan (je ziet ‘m ook voorbij komen in deze post) en ben er echt superblij mee! Ik had ‘m gecombineerd met een lichtgrijs shirt en het stoere leren biker-vestje uit de review van Sans-Online van een tijdje geleden.

Op de tweede foto ben ik Windows XP tijdelijk aan het installeren. Op foto drie was ik nog steeds bezig, maar nu met een koptelefoon op m’n hoofd. Omdat mijn muziek via de computer loopt en ik geen radio heb, is het wel erg stil als de PC geen muziek kan maken, dus lossen we het zo op met m’n iPod. Door de blauwe waas over m’n gezicht, moest ik gelijk aan de film Avatar denken.

Tot slot twee foto’s van het stadhuis, waar ik ‘s avonds naartoe moest voor een vergadering. De eerste vind ik helemaal niet verkeerd, zo met dat licht en hoge contrasten. De tweede foto is binnen in de vergaderzaal. Het was een bijeenkomst over de nota Participatie, waarover we al meerdere vergaderingen hebben gehad. Voor zover ik weet, zou dit de slotbijeenkomst zijn en ik baal ervan dat ik hem niet in z’n geheel heb kunnen bijwonen.

28 november

Deze foto heeft een verhaal. Ik werd wakker met een woord in mijn hoofd. Eén waarover ik al drie nachten gedroomd had. Ik wilde toch wel weten wat het betekende en zocht het op. Het bleek nog te bestaan ook. Het woord was bio-sulfonamide. Sulfonamide is een organische verbinding en in de geneeskunde synoniem voor sulfa-medicijn. Later op de dag mestte ik mijn pasjes uit en kwam ik m’n medipas tegen. Allergie voor de stof waarover ik gedroomd had. Bizar!

Mijn Medipas

29 november

Donderdag kwam een man met zo’n gemeentewagentje een pakketje brengen. Cadeautje van de gemeente, leuk! Het bleek een Sinterklaas cadeautje te zijn. Een koekblik met pakjes speculaas en een houten boter-kaas-en-eieren spel, met een gedicht. Op de tweede foto m’n rode nagels. Ik heb eindelijk een techniek ontdekt waarbij ik ze netjes kan krijgen.

‘s Avonds was het tijd om naar de Teerkamer in Woudrichem te gaan, waar ik uitgenodigd was door Maas! als gast aan tafel, naar aanleiding van m’n artikel over de bomenkap, Behalve serious talk was er ook leuke muziek, onder meer van deze twee. Als laatste een foto van mij toen ik net uitgeteld op bed lag. Ik had een heerlijke avond gehad en was zelfs een beetje aangeschoten, waardoor ik geen zin meer had om m’n make-up eraf te poetsen.

30 november

Ik had geen kater de volgende ochtend (in heel m’n leven nog maar één keer een kater gehad overigens) maar wel een wattenhoofd. Aangezien het een schitterende dag was, besloot ik ‘s middags te gaan fietsen om de watten eruit te rijden.

Dat ging lekker, al was ik later terug dan verwacht, omdat ik nog bij de molen in Woudrichem langs was geweest voor eierkoeken en slofjes en eerste hulp had verleend aan een meisje dat van haar fiets was gevallen. Zo maak je ook nog eens wat mee zeg. Gelukkig niet ernstig, maar je maakt zoiets ook niet elke dag mee.

Stoere selfie

1 december

Tot slot twee foto’s van gister. Ik had van de bieb een mail dat ik na tweeënhalve maand wachten eindelijk mijn reservering op kon halen. Benieuwd naar dit boek! Op de tweede foto Sinterklaas vieren met familie, waarbij Bas voor z’n beurt ging door een kluif uit de cadeautjes-tas te jatten. :-)