Van afgelopen week heb ik genoeg foto’s, maar de meeste heb je al voorbij zien komen in het item over de actie voor Slot Loevestein en de post van gisteren over de open avond op de molen in Woudrichem. Er blijven er 17 over die ik de moeite waard vond om te laten zien.

maandag 10 december

Misschien niet de meest fantastische foto, maar ik wilde van maandag nog één foto laten zien die niet al voorbij is gekomen in het artikel van dinsdag. Deze maakte ik vanaf het pontje, toen ik naar Woudrichem over ben gevaren om vervolgens door te gaan naar Loevestein. Iemand was zo aardig om me op te halen bij het pontje en me bij Slot Loevestein af te leveren.

Donkere wolken boven de Merwede

dinsdag 11 december

Nog een zwart-witfoto, van een dag later. Deze vind ik op de één of andere manier gaaf. Ik heb hem Buiten de Waterpoort gemaakt van één van de twee steigers die daar staan. De manier waarop het felle zonlicht op het roosterpatroon van de steiger valt, vind ik erg mooi en er zit ook een bepaald lijnenpatroon in. Hij heeft gewoon wat.

Autosteiger Gorinchem

woensdag 12 december

Op de eerste foto een boom die ik mooi vind en iets weg vond hebben van zo’n bonsaiboompje, door de manier waarop de stam kronkelt. Ik was op weg naar het Piazza Center en stond net voor het stoplicht te wachten, toen ik ‘m spotte. Snel m’n iPhone tevoorschijn gehaald en net op tijd om het groene licht nog mee te pakken.

Daarnaast mijn kerstkaarten, net terug van de drukker. Helaas had ik er weinig geluk mee. Zoals je ziet, is een stukje van de punt af. Daar ben ik mee teruggegaan. Toen ik ‘s avonds een nieuw setje op kon halen, was de punt in orde, maar bleken de kaarten op een lichtere stand te zijn gedrukt, waardoor details wegvielen en het streperige kleurverloop opviel.

Die kon ik zo niet versturen, maar nog eens teruggaan durfde ik niet. Uiteindelijk de kaarten met afgeknipte punt gebruikt en daar, creatief verantwoord, plaksterretjes (waar ik heel de stad voor af moest) overheen geplakt. De reden dat de kaarten niet helemaal zichtbaar zijn, is omdat iedereen dan weet hoe ie eruit ziet, en dat moet nog een verrassing blijven.

Dan nog een foto van de smakelijke wentelteefjes die ik gebakken had, omdat m’n brood aan de droge kant was en een gave foto van de Lingehaven. Als ik een foto als deze zie, ben ik zo blij dat ik in deze stad mag wonen! Het is misschien geen Antwerpen, Woudrichem of Amsterdam, maar evengoed mooi!

donderdag 13 december

Op de eerste foto iets waar ik om moest lachen. Dit is zo’n beestje wat je bij Albert Heijn kreeg. Ik wist niet eens dat ik het nog had, maar boven m’n computer hangt een prikbord met allerlei dingen waar ik eigenlijk nooit naar kijk.

Molly had het ding eraf gemept en ik vond ‘m de volgende dag op de grond. Vervolgens achter Bas z’n bandana gestoken, waarmee hij minimaal twee uur heeft rondgelopen. Dit zag er zo grappig uit!

Daarnaast een foto van ‘s avonds. Ik zat op de bank een dvd’tje te kijken onder het genot van m’n nieuwe geurkaarsen (de linkse gekregen met Sinterklaas, de rechtse gekocht in de aanbieding bij Kruidvat) en een mok hete chocomelk met slagroom met een beetje kaneel. Heerlijk!

vrijdag 14 december

Vrijdagavond was ik in Woudrichem voor het winteravondmalen van de molen, waarover je in het artikel van vrijdag kunt lezen. De meeste foto’s die ik maakte, heb je daarin al kunnen zien. Als eerste een foto die ik ‘s middags maakte toen ik bij Xenos was. Ik vind dat een leuke winkel, maar het valt me op dat ze de laatste tijd steeds kitscherige dingen hebben. Dit grote Boeddhabeeld stond er ook. Op zich niet lelijk, maar dat knipperende lampje was echt afgrijselijk.

Dan een foto van Café ‘t Hoekske in Woudrichem, waar ik koffie gedronken heb. Ondanks dat ik niet zo’n caféganger ben, ziet het er wel gezellig uit daar. Het ultieme bruine-kroeg-gevoel. Ik ben er vaak genoeg langs gelopen en gefietst, maar nooit binnen geweest. Op de één of andere manier is de drempel meestal te hoog om een uitgaansgelegenheid binnen te stappen.

Daarnaast een zwart-witfoto van de molen. Niet de meest geweldige, maar ik vond ‘m wel wat hebben. Je moet wat als je een kwartier in de stromende regen op de taxi staat te wachten. Als laatste een foto van de hoge ramen van de Martinuskerk.

zaterdag 15 december

Vandaag ben ik lui geweest, heb ik uitgeslapen en het grootste gedeelte van de dag doorgebracht met op de bank hangen met twee beesten op schoot, wat lezen en spelletjes spelen. Als eerste een foto van mij. Ik vond mijn eyeliner goed gelukt. Eerder droeg ik er hardroze lipstick bij, was best een leuke make-up look. Vervolgens één van de Gorkumse molens, die draaide ook en ondanks dat je dat niet ziet, vond ik het wel leuk er een foto van te maken.

Dan mijn nieuwe haarstrikjes. Gescoord bij Zeeman voor € 1! Zulke wilde ik nog, dus kwam mooi uit. Dat glitterige is mijn zilvergrijze legging van H&M, ik heb er ook een rokje van. Als laatste de levende kerststal, die ik tegen vond vallen. Maria zit trouwens een broodje te eten, ik dacht dat ze destijds alleen maar manna aten? 🙂