Afgelopen week heb ik niet veel foto’s gemaakt. Ik heb vooral veel binnen gezeten en het weer leende zich ook niet om buiten rond te struinen. Ergens komt het wel goed uit dat deze post niet zo groot wordt, omdat ik volop bezig ben met voorbereidingen voor de posts vanaf kerst tot en met oudejaarsdag en daar komt een hoop bij kijken!

maandag 17 december

Als eerste een foto gemaakt met Image Blender. Een combinatie van een foto van de Lingehaven en één die ik maakte in de griend in Sleeuwijk. Vervolgens een kerstkaart die ik afgelopen week ontving en een foto van de Samsung Galaxy Tab 2, waar ik opeens eigenaar van was.

Ik kreeg ‘m van m’n vader als kerstcadeau, maar dankzij een vreemde afwijking in mijn ogen, kreeg ik knallende koppijn zodra ik maar even naar ‘t scherm keek. Uiteindelijk heb ik drie dagen hoofdpijn gehad, en dat is het niet waard, dus heb ik de tablet met pijn in mijn hart teruggegeven. Nu ik eenmaal met zo’n ding gewerkt heb, weet ik pas echt hoe handig het is. Ik ben nog wezen vergelijken in een telefoonwinkel en bij een iPad heb ik geen last van hoofdpijn.

woensdag 19 december

Woensdag ben ik een middag bij m’n moeder geweest, met een uitstapje naar oma. De eerste foto van Bas maakte ik op het pontje richting Woudrichem. De foto ernaast zijn witte chrysanten, deze had oma staan. Vervolgens een kerstboompje een riet met glaasjes voor waxinelichtjes.

Die kreeg ik van oma, samen met een setje drijfkaarsjes die vanzelf gaan branden zodra de onderkant in aanraking komt met water. Om ze bij elkaar te houden, heb ik één in een glühwein glaasje erbij gezet. Tot slot een foto van het Brabants Dagblad, waar ik in vermeld was. Ik was de week ervoor geïnterviewd toen ik in Woudrichem was voor het winteravondmalen en dat is dus gebruikt. Leuk! Alleen jammer dat mijn naam verkeerd is geschreven.

donderdag 20 december

Een close-up van mijn nieuwe col. De kleur op de foto is eigenlijk anders dan in het echt, Het is wat dieper donkerrood. Ik wilde een col in die kleur en toen ik onlangs bij Zeeman was, zag ik dat ze precies de goede kleur wol hadden.

M’n moeder wilde ‘m wel breien, maar omdat ze na een halve meter last van haar schouder kreeg, heeft een vriendin van haar de col afgemaakt. Het eindresultaat is heel mooi en ik heb ‘m al de hele week gedragen!

Gebreide col

vrijdag 21 december

Als eerste een foto van Bas die lekker in z’n oogjes aan het wrijven is. Dat doet hij ‘s morgens ook vaak als ie net wakker wordt en nu had ie op schoot liggen dutten. Ik vind het altijd zo schattig als hij dat doet. Daarnaast een foto van de kerktoren in Gorinchem. Ik vind het wel een stoere foto, zo haast recht van onderaf en dan nog een stukje boom met grillige takken ernaast.

zaterdag 22 december

Gisteren heb ik weinig uitgevoerd. Ik was begonnen met schrijven van een blogpost voor aankomende week, maar op een gegeven moment had ik geen zin meer en ben ik op de bank gaan liggen lezen. Op een gegeven moment lagen alle drie de beesten op me te dutten, gezellig hoor, maar wel een beetje warm. Vooraan zie je Molly, dan Bas en achteraan ligt Micky.

Iedereen op schoot

zondag 23 december

Tot slot twee van vandaag. Als eerste een zwart-witfoto die ik nam tijdens een wandelingetje met Bas, daarnaast één van mij met ‘coupe verwaaid’. Ik was sinds lange tijd gaan fietsen. Ondanks de behoorlijk straffe wind geen spijt gehad en genoten van pittige fysieke inspanning. Ik was alleen één ding vergeten en dat was een haarband, dat is wel duidelijk. 🙂