De laatste Weekly Snaps van 2012! In tegenstelling tot vorig jaar, komt de het weeknummer dit keer wel overeen met het jaar. Vorig jaar viel het einde van week 52 in januari. Afgelopen week veel foto’s gemaakt, dus je hebt weer wat om te bekijken!

maandag 24 december

Ik heb Bas nooit geleerd om ‘dood te liggen’, maar dit komt aardig in de buurt. Gelukkig sliep ie gewoon. Bij mij op schoot, maar onderuit van m’n benen af gezakt. Het zag er zo komisch en ergens ook lief uit, dat ik er toch een foto van maakte. Ondanks dat ik de flitser van m’n iPhone moest gebruiken, bleven de ogen gewoon dicht. Wie zegt dat honden niet vast kunnen slapen, moet Bas maar eens komen bekijken als ie écht onder zeil is!

Lekker slapen op de bank

dinsdag 25 december

Zoals je weet, heb ik geen kerst gevierd. In plaats daarvan dacht ik dat ‘t een goed idee was om een rondje te fietsen. Dát heb ik geweten! Ondanks dat Buienradar beweerde dat het droog zou blijven, heeft ‘t bijna non-stop geregend en dat in combinatie met windkracht vijf, was niet écht plezierig.

Toch m’n rondje afgemaakt. Op de eerste foto zie je de beruchte griend in Sleeuwijk, waar ik nogal eens ga wandelen. Zoals je ziet, moet je er nu minstens met een stel lieslaarzen of een roeiboot aankomen, om het terrein op te kunnen.

De tweede maakte ik op de terugweg. De binnenstad was uitgestorven. Iedereen zat aan het kerstmaal en ik was als enige in de stad, terwijl de regen me doorweekte. In combinatie met de schemer, felle lampen van winkelruiten en kerstverlichting en de zeiknatte straten, had het iets spookachtigs. Een functionele stad zonder mensen.

Vervolgens een foto van m’n ‘kerstdiner’. Stokbroodje kruidenboter en stoofpeertjes. Ik kreeg op Twitter al de vraag of ik uit de hondenbak had gegeten. Nee, dit is een roestvrijstalen schaal, niks voor de hond bij. Als laatste een foto van ‘s avonds. Ik zat met Micky op schoot naar Spartacus te kijken en terwijl ik op een gegeven moment bijna zat te slapen, zat Micky de film aandachtig te volgen. Dat zie je ook op de foto. De poot vlakbij de afstandsbediening maakt het compleet. :-)

woensdag 26 december

Op tweede kerstdag heb ik een stevige wandeling gemaakt met Bas. Het water stond hoog en dus ben ik Buiten de Waterpoort gaan kijken hoe het er daar bij lag. Dat het water flink gestegen was, is aan de meerpaal te zien, die normaal verder boven het water uitsteekt. Uiteindelijk ook op het strand beland. Ik hou zo van de natuur als ze zo is als hier. Ruw, ruig en onvoorspelbaar. Het vervult me met respect en ontzag. De natuur is zo krachtig, zo eigen, onstuurbaar en mooi!

donderdag 27 december

Donderdag was oma jarig, maar ze hield ‘t niet echt. Alleen m’n moeder, oom en ik waren van de partij. Met het pontje op weg naar Woudrichem maakte ik de eerste twee foto’s. De eerste vind ik heel gaaf, schuim op de golven, het ruwe water met de wolkenlucht erboven. Ernaast zie je Woudrichem in silhouet vanaf het water. Vooral de platte toren is duidelijk herkenbaar. De foto van de bloem maakte ik bij oma. Ze had een bloemstuk staan met deze vuurrode Amaryllis erin.

Nadat we bij oma van koffie met gebak genoten hadden, zijn we rond de middag naar Waalwijk gegaan, waar we bij Kandinsky gegeten hebben. Ik koos voor een salade met pijnboompitten en spekjes. In het restaurant hadden ze ook de leuke muurdecoratie met bordjes. Tot slot een foto van een wederom slapende Bas, gewoon omdat ie er zo schattig uitziet zo. :-)

zaterdag 29 december

Gister maakte ik ook nog wat foto’s buiten, onder meer van het hoge water. Zelf vind ik de eerste twee erg gaaf. De eerste is met een HDR-app bewerkt. De tweede is dezelfde molen als op de eerste foto, maar van dichterbij. De molen in silhouet in combinatie met de lucht vind ik erg apart. Tot slot een foto van een optreden van Ron Krop. Ik had gisteravond een leuk uitje.

Molen de Hoop en hoog water

Mooie lucht boven de molen

Ron Krop en band

zondag 30 december

Tot slot drie foto’s van vandaag, al heb ik de eerste twee eigenlijk gisteravond gemaakt. De eerste vind ik gewoon een leuke foto en op de tweede zie je een close-up van m’n make-up. Ik draag zelden of nooit blauwe oogschaduw, maar had die dag een felblauw shirt aan en daar paste het mooi bij.

Als laatste een foto die ik maakte tijdens een wandeling met Bas. Ik heb meerdere foto’s gemaakt tijdens dit tripje, maar aangezien ik nog van plan ben eerdaags een fotopost te schrijven met foto’s van het hoge water, laat ik er verder nog geen zien.