Eerste wat je doet zodra je wakker wordt

Op m’n iPhone kijken of ik nieuwe berichten heb, of reacties op één van mijn posts. Dat moment dat het felle licht van het scherm nog bijna pijn doet aan m’n ogen, maar ik toch moet zien wat voor interessants er is binnengekomen. Ik zou eens wat missen!

Eerste wat je doet wanneer je gaat sporten

Fietskleren aantrekken, bidon vullen. Buienradar checken en m’n iPod opzoeken en inpluggen. Warming-up doe ik alleen aan als het héél koud is. Ik word vanzelf warm tijdens het fietsen.

Eerste auto

Ik heb geen rijbewijs, dus ook geen auto, maar als ik ooit nog heel rijk word, dan koop ik dus wel een Alfa Romeo 159 Sportwagon. Zou mooi staan op het pleintje hier achter. Ik wilde eerst de Audi R8 kiezen, maar dat is dan gelijk weer zo hebberig!

Eerste verkeersongeluk

Ondanks dat ik hard rijd op m’n fiets en je zou denken dat dat in combinatie met mijn 5% zicht voor ongelukken zorgt, heb ik met de fiets maar één keer een aanrijding gehad, dat was toen ik nog thuis woonde, al héél lang geleden dus. Ik reed in volle vaart een uitritje af en parkeerde m’n fiets dwars in die van een jongen, die daar nietsvermoedend voorbij trapte.

Zijn fiets in de kreukels, verbogen frame, dubbelgeklapte wielen. Ik en m’n fiets hadden niets. Naderhand nooit meer ongelukken gehad, wel eens onderuit gegaan met gladheid, maar niets ernstigs, doordat ik me op m’n knie opving. Door mijn goed ontwikkelde reflexen, heb ik al heel wat aanrijdingen weten te voorkomen!

Eerste wat je wilde worden toen je klein was

Volgens mij kapster. Wat wel verwonderlijk is, aangezien ik nooit zo’n meisje-meisje was en een beroep als kapster niet voor de hand liggend is. Gezien m’n voorliefde voor auto’s en met vrachtwagens, zou je eerder denken dat ik vrachtwagenchauffeur wilde worden.

Eerste keus drankje

Melk! Gewoon simpele halfvolle melk. Warme chocolademelk met slagroom kwam eigenlijk als eerste in me op, maar dat drink ik maar af en toe en melk drink ik dagelijks. Ik drink melk liever dan welke andere drank ook en soms een liter per dag. Heerlijk en dorstlessend!

Eerste keus toetje

Ik ben gek op toetjes en ik heb er al minstens drie in gedachten. Misschien dat ik toch ga voor de bakjes cheesecake-framboos die HEMA sinds een poosje verkoopt. Zalig!

Eerste liedje wat in je opkomt

Metallica – Ronnie

Eerste grote aankoop

Ik denk dat dat m’n computer was, of de motor die ik met m’n vader kocht. Volgens mij was de computer eerder, die kocht ik in 1994, de motor kwam pas later. Mijn eerste pc kocht ik in eerste instantie omdat ik zo’n 40 penvriendinnen had en mezelf een tennisarm schreef.

Dat moest anders en aangezien ik kort voor m’n eindexamen met lof geslaagd was voor m’n typediploma, wist ik wel met een toetsenbord om te gaan. Dat met die motor: Geloof ‘t of niet, maar ik heb ooit zelf motor gereden, zonder rijbewijs op een grote parkeerplaats. Op een lichte Yamaha Virago die ik met m’n vader had gekocht, ieder de helft betaald.

Eerste baantje

M’n eerste betaalde baantje was bij een bakker in Gilze, waar ik eerst stage gelopen heb. Dat was van korte duur, aangezien rond die tijd ontdekt werd dat ik osteoporose had en ik vanaf dat moment veel dingen niet mocht, om m’n rug te ontzien.

Het werk in de bakkerij hoorde daar ook bij. De plek waar ik ‘t langst gewerkt heb, is bij gemeente Aalburg, wat een geweldige tijd heb ik daar gehad! Ook al viel dat officieel wel onder stage.

Eerste keer in een vliegtuig

Ik heb in m’n leven en met name in m’n jeugd zó vaak in een vliegtuig gezeten, dat het een wonder is dat ik zelf geen vleugels heb. Ik zou het dus niet weten, ik denk dat ik misschien een jaar of vier à vijf geweest zal zijn, of iets ouder. Naar welk land, heb ik ook geen idee van.