Tagtime! Ik heb weer een leuke gevonden, dit keer op KittehsCupcakes. Het is een tag met een flink aantal behoorlijk uiteenlopende persoonlijke vragen. Meestal sla ik standaard vragenlijstjes over omdat ik ze gauw wat kinderachtig vind, maar deze is dan nog wel leuk, ook al heeft ie ergens toch wel een redelijk hoog CU2 gehalte (ken je ‘m nog?). Anyway, let’s do this!

Geboortejaar

1975

Hoe lang ben je?

Voor zover ik weet ben ik nog steeds 1.74

Waar dacht je aan toen je vanochtend wakker werd?

Jee, ik denk nooit na waar ik over nadenk ‘s morgens. Misschien of er alweer sneeuw lag en of ik erg extreem lang heb uitgeslapen. Ik zou het eigenlijk niet echt weten….

Waar ben je op dit moment?

Waar zou je denken. Aangezien ik geen tablet of laptop heb en mijn artikelen ook niet op de iPhone tik, is dat dus gewoon thuis achter de computer, terwijl ik met een half oog en een half oor kijk en luister naar Dakar Rally.

couple

Single of relatie?

Ik ben in april dit jaar precies 9 jaar single. Of ik dat erg vind? Nee, absoluut niet. Het is niet zo dat ik geen vriend kan krijgen, ik heb verschillende kansen gehad, maar ik wil het gewoon niet en ik doe ook absoluut nergens moeite voor.

Ik ben enorm onafhankelijk, ook op dat gebied. Sommige mannen zien dat als hard to get spelen en doen dan, tot mijn ergernis, nog harder hun best. Daar heb ik inmiddels zo mijn methodes voor. Begrijp me niet verkeerd, ik heb geen hekel aan mannen, sterker nog. Ik ga vrijwel alleen met mannen om, maar heb gewoon geen zin in een relatie of ander gedoe.

Beschrijf jezelf kort maar krachtig

Ik ben hier zó slecht in! Oké, gaat ie dan: Ik ben een doorzetter, creatief, serieus, grote liefde voor natuur en snelheid, een beetje nerdy en mensenschuw op z’n tijd en Steenbok in hart en nieren.

Guy/girl crush

Een girl crush heb ik niet, ik heb niet de minste lesbische gevoelens dus zou het niet weten. Als het gaat over een vrouw die ik bewonder of gewoon mooi vind dan kies ik denk ik Cameron Diaz. Ik vind dat zo’n ongelofelijk stoer wijf en ze is nog mooi ook.

Als guy crush kies ik m’n nieuwe ontdekking, acteur Chris Pine. Die ogen, die lach. Wauw! Daar wil ik best vrijwillig een paar uur naar kijken, of langer… Ik zag hem overigens vandaag ook in The Princess Diaries 2 langs komen, maar daar vond ik hem veel minder stoer dan in Unstoppable.

Wat zou je op dit moment graag willen?

Eh… een stuk appeltaart met slagroom en hete chocolademelk? Dat kwam tenminste als eerste in me op, of klink ik nu heel erg uitgehongerd? Verder zou ik heel, héél graag een spiegelreflex willen, maar daar moet ik nog even voor door sparen, zeker aangezien ik gelijk wil gaan voor een wat duurdere lens omdat ik qua fotografie behoorlijk allround ben en met een standaard 18-55 lens waarschijnlijk heel snel tegen beperkingen aan ga lopen.

carpe-diem

Wat is het doel van je leven?

Carpe diem baby! Als ik even zo vrij mag zijn om Metallica te citeren uit hun gelijknamige song. Ik mag misschien als een verstokte struisvogel overkomen met wat ik nu ga zeggen, maar je weet toch nooit wat er gebeurt en het is al vaker gebleken dat je plannen kunt maken zoveel je wilt; je hebt er geen invloed op als dingen uiteindelijk heel anders lopen. Ik leef dus bij de dag en dat bevalt me prima.

Waar ben je bang voor?

Moet dit echt? ik raak compleet in paniek van wespen en vroeger ook van naalden. Als ik moest laten bloedprikken, was ik al dagen van tevoren helemaal van de kook. Als kind was ik trouwens ook heel erg bang van onweer, dat heb ik, samen met de naaldenfobie, gelukkig overwonnen. Verder ben ik bang voor de dood (van mezelf, maar ook van mensen en dieren waar ik van houd) en van de ziekte kanker. Wow, dat was wat je noemt openhartig. :-)

Heb je je rijbewijs?

Nee, kan niet in verband met m’n slechte ogen. Ik mis het ook niet, al zou ik wél heel graag een motorrijbewijs willen hebben, maar dat zit er dus ook niet in. Je kunt niet alles hebben…

Nagellak of lipstick?

Ik ga zonder meer voor lipstick. Dat draag ik niet dagelijks, maar nagellak draag ik hooguit 5 keer op een jaar en het wordt bij mij altijd binnen een dag al lelijk, wat ik ook probeer. Sowieso vind ik het lastig om mooi aan te brengen en hou ik er gewoon niet zo van.

Wat is je favoriete seizoen van het jaar?

Dat zal het voorjaar zijn. Veel mensen kiezen voor de zomer, maar ik hou echt meer van het voorjaar. Door het veelbelovende. Het is het seizoen waar we massaal zó ontzettend na uitkijken na een koude en grijze winter en dan apprecieer je het meer dan welk ander jaargetijde ook. Ook het ontluiken van de natuur vind ik schitterend om te zien en vast te leggen.

huwelijk

Wil je ooit trouwen?

Nee, nee en nog eens nee. Ik ben ooit verloofd geweest, maar toen was ik nog een heel andere Ester en ik ben nog steeds dankbaar dat dat uiteindelijk heeft geresulteerd in een break-up in plaats van in 3 uur in de make-up voor een huwelijk.

Ondanks dat de meeste mensen van mijn leeftijd al jaren gesetteld zijn met een huisje-boompje-beestje setting compleet met kinderen, moet ik daar niet aan denken. Ik ben daar niet voor gemaakt en ik heb jaren geleden al ondervonden wat het gezinsleven met me doet: Ik word er dik en diep ongelukkig van.

Ben je een gezondheidsfreak?

Ik denk het niet nee. Ik probeer wel een beetje op te letten wat ik eet, omdat ik helaas niet gezegend ben met een lijf waar je onbeperkt lekker eten in kan stoppen zonder dat het aan de buitenkant zichtbaar wordt. Op het moment volg ik ook een wat strakker regime dan normaal. Diëten doe ik overigens niet aan, vroeger weleens wat aangerommeld, maar niets helpt echt.

Het enige wat helpt is je eetpatroon permanent aanpassen. Ik eet redelijk veel fruit, geen frisdrank, nauwelijks vet en ik mag alleen in ‘t weekend wat te snoepen (of bij hoge uitzondering), ik probeer voldoende water te drinken en zodra het weer het een beetje toelaat kom ik ook ruim voldoende aan beweging. Maar een gezondheidsfreak zal ik mezelf zéker niet noemen.

Wat voor kleur haar/lengte heb je?

Mijn haar is inmiddels bijna op schouderlengte, maar aangezien ik een schuine bob heb, is de achterkant iets korter. Het is het laatste halfjaar flink doorgegroeid en het moet nog langer. Ik wilde eerst gewoon een langere bob, maar heb een paar maanden geleden besloten dat ik voor het eerst van m’n leven m’n haar echt lang wil laten groeien.

Verder dan iets over de schouders ben ik nooit gekomen. De kleur is licht met een donkerblonde onderlaag. Dat donkerblonde is mijn eigen kleur. Vroeger was ik van nature behoorlijk licht, maar inmiddels is mijn eigen kleur bijna bruin.

Welke kleding en/of make-up item wil je heel graag?

Ik wil nog steeds een zwart leren bikerjasje. Ik heb er één, maar die is behoorlijk kort en van imitatieleer. Ik wil een echt leren en dan ook een model wat iets langer valt dan tot de taille. Ik had er pas één gescoord bij New Look.

Maar die viel klein en het was ook meer nubuck dan leer en dun, dus die kon terug. Verder wil ik nieuwe veterboots, mijn oude zijn een half jaar geleden gesneuveld en ik heb nog geen leuke nieuwe exemplaren kunnen vinden. Qua make-up heb ik niet echt dingen die ik heel graag wil.

Tribal tattoo op mijn pols

Heb je tattoos en/of piercings?

Ik heb zes tattoos en één piercing. De tattoos zitten op m’n polsen, bovenarmen, achterin m’n nek en één op m’n onderbuik. Verder heb ik een helixpiercing in m’n oor. Ik heb vroeger ook een poosje een neus- en navelpiercing gehad, maar dat was toch eigenlijk niet zo mijn ding.

Draag je een bril?

Een zonnebril alleen, een gewone bril niet. Helpt niet omdat mijn oogafwijking te groot is om het zicht met een bril of lenzen te kunnen aanvullen.

Wat is jouw perfecte pizza?

Er is maar één perfecte pizza voor mij en dat is degene die ik al jaren trouw bestel bij de Italiaan. Hij heet Tutti Frutti en er zit niks anders op dan gesmolten kaas met stukjes fruit. Niet al te machtig en gewoon superlekker. Ik lust de meeste pizza’s niet, dus bestel ik altijd hetzelfde.

Wat is je favoriete eten/drinken?

Oh, heb je even? Ik ben gek op zuurkoolschotel met banaan, Jägermeister, roze donuts, melk, Burrito’s, appeltaart met slagroom, chocolademelk, frietjes, Quarenta y Tres, bovengenoemde pizza Tutti Frutti, vrijwel alle soorten pasta, chocolademousse en cheesecake.

Wat is je favoriete parfum?

Playboy Play it Rock. Goedkoop geurtje en superlekker!

Wat is het laatste wat je kocht?

Ik heb vanmiddag op eBay een hele stoere zilverkleurige statement ketting gekocht met spikes, maar die heb ik dus nog niet thuis. Het laatste wat ik in een winkel heb gekocht was zaterdag.

Bij HEMA scoorde ik een kuipje boter, een half brood en een nieuwe emmer, omdat de oude gesneuveld was bij het overhevelen van water en ijs uit de vijver. En ook een zak hondenbrokken bij de dierenwinkel. Niet de meest interessante aankopen dus.

Wat deed je vanochtend om 8:00?

Wat dacht je van slapen?

Favoriete ijsje?

Sundae ijs met chocoladesaus en nootjes.

Ben je een hevige slaper, of sta je altijd vroeg op?

Hevige slaper? Dat klinkt eh… heftig? Nou, aangezien ik zéker niet iemand ben die elke morgen op een onchristelijk tijdstip klaarwakker uit bed springt, zal ik dan wel in de categorie ‘hevige slaper’ vallen, jammer genoeg heb ik daar ‘s avonds nou net géén last van…

Wat zijn je plannen voor 2013?

Geen, zie de vraag over doelen in het leven. Oké, ik zou het toch wel erg prettig vinden als ik dit jaar die felbegeerde spiegelreflex kon kopen, maar verder staat er weinig op de planning. Op vakantie ga ik nooit en of ik weer leuke tripjes ga maken zoals in 2012, zie ik ter plekke wel.

Met hoeveel kussens slaap jij?

Wat zijn dit voor vragen! Ik slaap met één kussen, meer valt er niet over te vertellen.

Ben je een ochtend of een avondmens?

Zie de vraag over die hevige slaper. Zonder twijfel een avondmens dus. ‘s Avonds en met name na twaalven ben ik het meest creatief en heb ik ook de beste ideeën.

Ben je geordend of rommelig?

Dat verschilt. Mijn huis is bepaald geen klinische toestand. Ik ben niet iemand die in de stress schiet zodra er een boek op tafel ligt of zo en het kan ook gebeuren dat er ergens een laagje stof ligt. Ik hou de boel bij, maar vind dat in een huis geleefd moet worden en dat het echt niet schandelijk is als dat zichtbaar is. Maar bijvoorbeeld op mijn computer en iPhone ben ik wel héél erg ordelijk. Alles moet in een eigen mapje en ik weet elk bestand te vinden.

Wat wil je op dit moment graag zien?

Wat ik op dit moment graag wil zien. Zo’n simpele vraagstelling, toch weet ik zo snel geen antwoord te bedenken. Sorry, pas.

Wat verwacht je in 10 jaar bereikt te hebben?

Zoals eerder gezegd, ben ik geen planner en ik kijk dus ook niet ver vooruit. Ik heb geen plannen, geen doelen. Ik leef mijn leven en verder zie ik wel wat er op me af komt. Ik kan nu wel één of andere clichépreek afsteken, maar daar meen ik dan toch de helft niet van, dus laat ik het hierbij.

Wie mis je op dit moment?

Wegens privacy redenen kan ik geen naam noemen, maar er is wel iemand die ik heel erg mis op dit moment, sowieso wel vaker dan dit moment alleen. Maar gemis is ergens ook weer niet heel slecht. Het kan zo overweldigend zijn en zelfs fysiek pijn doen, maar je wordt er ook sterker van en leert dingen. Geduld hebben bijvoorbeeld en dingen in een ander perspectief kunnen zien.

Wat is je favoriete lichaamsdeel van jezelf?

Ik zou het niet weten. Misschien mijn polsen, ze zijn mooi smal en ik hou van de tattoos die erop staan, omdat ze een speciale betekenis voor me hebben. Iets anders zou ik écht niet weten.

Ben je verlegen?

Verlegen. Hmm. Ik denk het niet echt, niet meer. Ik ben ook geen brutaaltje of zo. Als ik moeite heb om een gesprek met iemand aan te knopen, is dat vooral onzekerheid en gedachten die zich in mijn hoofd vastzetten, maar geen verlegenheid. Overigens gaat het tegenwoordig al een stuk beter dus ik denk niet dat ik nog verlegen ben.

Heb je een accent?

Niet dat ik weet. Ik kom dan wel uit Brabant, maar ik ben met ABN opgevoed. Er zijn misschien wel bepaalde woorden die verraden waar ik vandaan kom, maar ik geloof zeker niet dat ik een accent heb. Ik versta overigens wel alle accenten uit de omtrek en weet ze ook van elkaar te onderscheiden. Dat is dan wel weer grappig.

Heb je zussen of broers, hoe oud?

Nope.

Hoe ziet jouw gemiddelde dag eruit?

Het voordeel van mijn leven is dat ik over het algemeen de volledige regie over mijn leven en de inhoud van mijn dagen heb. Het gebeurt natuurlijk weleens dag de tijdsbesteding van de een dag op de andere lijkt, maar meestal is geen enkele dag bij mij praktisch hetzelfde, ook al zijn er natuurlijk wel terugkerende items. Het antwoord is dus dat ik geen gemiddelde heb.