Zoals ik in de blogpost van gisteren al schreef, zou ik vandaag een high-tea gaan doen samen met m’n moeder. Nadat de eerder geplande high tea in Dordrecht niet door kon gaan, zijn we vandaag alsnog gedaan, maar dan bij Le Grand Jardin in Almkerk. Een heel leuk en gezellig restaurantje met vriendelijk personeel, waar je lekker kunt eten.

Mijn moeder had gereserveerd en nadat ze me van de pont had gehaald, zijn we doorgereden naar Almkerk. Ik kende het restaurantje overigens al langer, we zijn er een paar keer wezen eten met familie en met de motorclub waar ik tot augustus 2011 lid van ben geweest, hebben we op die locatie een paar keer het startpunt van een motorrit gehad. Dit was overigens de eerste keer high-tea en dat beviel erg goed!

Ondanks dat ik de afgelopen weken mijn best doe om de 1.5 kilo die ik stiekem toch ben aangekomen in de decembermaand er weer af te krijgen, heb ik nu gewoon even mijn verstand op nul gezet en al het lekkers met smaak naar binnen gewerkt. Ik heb tenslotte niet voor niets de regel dat ik (alleen) in het weekend iets lekkers mag en aangezien het tot nu toe prima gaat, mocht ik mezelf best iets gunnen.

High tea!

En lekker was het. Ik heb ter plekke opgeschreven wat er allemaal op de etagère lag, en dat was genoeg om zelfs nog vol te zitten toen het tijd was voor het avondeten. ik heb vanavond dan ook alleen een wit bolletje en een dun plakje koek op.

De high-tea bestond uit maar liefst drie soorten thee: Earl Grey, Ceylon en Darjeeling. Die laatste vond ik het lekkerst. Earl Grey ben ik niet kapot van en ondanks dat ik er wel een kop van gedronken heb, hield ik het uiteindelijk toch liever bij de Darjeeling.

Mijn moeder vond de Earl Grey juist het lekkerst, dus dat hadden we gelijk mooi verdeeld! Ondanks dat ik niet van prullerige dingen houd, vond ik de theepotjes overigens ook best schattig, zo met het roze bloemenprintje, het paste er goed bij.

Gezellige theepotjes

Op het bovenste bordje van de etagère lagen bonbons, chocoladeflikjes (met van die witte korreltjes erop), koffieboontjes en petitfours en een soort halfzacht koekje met vruchtjes erin. Op de afdeling eronder lagen komkommer- en zalmsandwiches.

Onderop lagen stukjes meloen en druiven, voor ieder een muffin en een scone (met clotted cream en aardbeienjam) en last but not least voor elk een punt van de meest goddelijke chocoladetaart die ik in tijden op heb.

Dat was gelijk ook de grootste caloriebom, maar oh wat was ie lekker! Ik heb niet overdreven veel foto’s gemaakt met m’n iPhone en de camera dus uiteindelijk thuis gelaten. Hierboven kun je er al twee zien, onderstaand een collage met de resterende afbeeldingen. Het was een geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar!

Collage high tea