Gisteren was de eerste dag sinds eind november 2012 dat ik niet geblogd heb. Ik heb het dus aardig lang volgehouden. Niet dat ik hier nu een gewoonte van wil maken, ik heb nog steeds het streven om elke dag één artikel online te zetten, maar soms heb je van die dagen… Ik zit nog steeds niet lekker in m’n vel, op een paar goede dagen na en gister was ook behoorlijk shit, om het even ongenuanceerd uit te drukken. Vandaar dat ik me er niet toe kon zetten te bloggen.

Vandaag is het niet veel beter, maar aangezien ik morgen jarig ben en boodschappen niet vanzelf in de koelkast belanden en het huis niet vanzelf opgeruimd wordt, zal ik me moeten vermannen en aan de slag. De meeste klusjes die voor vandaag op het programma stonden, heb ik inmiddels afgewerkt. Het schrijven van een artikel was daar één van… Gauw van start dus!

Unieke klok

Als je iets aparts wilt zien, moet je deze link zeker even bekijken. Het is een Flash-animatie van een werkende klok, maar dan op een heel bijzondere manier. In plaats van wijzers die het rondje vol tikken, worden er juist cirkels gemaakt. Een volle cirkel voor elke minuut, voor elke maand, voor elk uur. Heel bijzonder gedaan!

  1. dagobah.net/flash/Ring_Clock.swf
Bij de kassa

Ik denk dat iedereen het wel kent: Je sluit aan in de rij voor de kassa die het snelst lijkt te gaan en die het kortst is, maar toch kom je elke keer bedrogen uit en blijk je nét weer in de verkeerde rij te staan. Deze eenvoudige maar desondanks leuk gemaakte animatie geeft precies dát stukje ergernis weer, compleet met babbelende caissières en lunchpauzes. Geniaal gedaan!

  1. imgur.com/yU7bA

kassa

Creatieve deurbellen

Eigenlijk heb ik er nooit bij stilgestaan dat je met het uiterlijk van een deurbel ook best iets leuks kunt doen. Dat er met de geluidjes nogal eens geëxperimenteerd wordt – denk aan een compleet liedje als je ergens aanbelt, vreselijk als je ‘t mij vraagt – maar er blijken serieus heel grappige ontwerpen te bestaan!

  1. oddee.com/item_97251.aspx
Draw a Stickman

Dit concept vind ik zo leuk gemaakt! Je moet een stickman (gewoon een poppetje bestaande uit lijnen) tekenen en vervolgens wordt daar een soort ve rhaaltje omheen gebouwd met interactieve onderdelen, erg grappig om te doen. Er bestaat overigens ook een iPhone game van, die heet Draw a Stickman Epic, ook erg leuk!

  1. drawastickman.com