Tijd. We staan er niet altijd bij stil, maar het is overal. Op tijd opstaan, tijd maken voor vrienden, tijdig je boeken inleveren bij de bieb, op tijd op je werk, de tijd nemen of ‘m juist vergeten, in tijden niet zo gelachen, tijdelijk geen bereik. Tijd is overal, de tijd is afwisselend. Tijd is nooit hetzelfde en dat is precies waar Vorona voor staat!

Vorona is een in 2011 opgericht bedrijf met een enthousiast en creatief team aan het roer, wat meteen duidelijk te zien is op de site. In de webshop kun je terecht voor horloges van O Clock. Dat op zich is niet het meest in het oog springende, wel het feit dat ze wereldwijd als enige de service bieden om je eigen horloge te ontwerpen. Want wie houdt er nu niet van afwisseling!

O Clock horloges zijn hippe klokjes van siliconenrubber met kunststof wijzerplaat. Het design is eenvoudig maar goed afgewerkt. Het eerste wat in me opkwam bij het zien van de Vorona-website was ‘Goed over nagedacht!’.

Ik hou van websites die kloppen, die laten zien dat creativiteit en een tikje speelsheid hier en daar, heel goed hand in hand kunnen gaan met een professioneel en zakelijk uiterlijk. Dáár houd ik van!

Zelfs over de naam is goed nagedacht. Vorona komt uit het Russisch en is daarnaast ook een mooi symmetrisch woord. Sowieso klinkt het lekker! Het doel van Vorona is om een product te bieden dat zowel eenvoudig als mooi is en makkelijk aangepast kan worden op de persoonlijke wensen van de klant.

Vorona noemt deze producten Custom Lifestyle Goods en het is hun ambitie om in de komende jaren de grootste aanbieder te worden op dat gebied en gaandeweg ook meer producten aan het assortiment toe te voegen.

Via de webshop kun je via het onderdeel ‘Shop’ je eigen klokje ontwerpen. Wat me erg goed beviel, is het feit dat je aan de rechterkant van de pagina aan de hand van een 3D-model meteen ziet hoe je horloge eruit komt te zien met de gekozen opties. Je kunt uit 29 straps en 45 wijzerplaten (op de site aangeduid met dials) kiezen.

Dat houdt dus in dat je een horloge in elke mogelijke stijl kunt ontwerpen! Van zoete pastelkleuren tot stoer zwart en grijs en van een klokje met een Disneyplaatje voor kinderen tot chique met een goudkleurige display en crèmekleurige strap. De kleuren zoals ze worden weergegeven op de website, komen overigens ook goed overeen met de werkelijkheid.

Ik koos voor een rode strap met een zwarte dial. Nadat je de gewenste combinatie hebt gekozen, kies je het aantal en de maat (XS tot en met L) en je geeft aan of het een cadeautje is. Leuk is ook de Inspiratie pagina en de randomise functie, waarbij je je kunt laten verrassen en een leuk ontwerp kunt kiezen. Onder de weergave van het 3D-model met gekozen opties, zie je ook meteen de prijs staan.

Ben je eruit welk ontwerp het wordt? Dan kun je je ontwerp ook delen op bijvoorbeeld Twitter en Facebook. Het bestelproces is duidelijk en zonder afleidende toeters en bellen en de porto is € 2, heel redelijk dus! Bij ontvangst is de dial apart verpakt in een plastic doosje met schuimrubber en beschermfolie over de wijzerplaat.

Door het flexibele siliconenrubber kun je de dial gemakkelijk in de strap duwen en klaar is je horloge! De horlogeband is ook afwasbaar en doordat je via de webshop ook losse dials en straps kunt bestellen, kun je eindeloos variëren en je horloge aanpassen op elke outfit!

Enige nadeel vind ik het grote verschil tussen maten. Volgens de omschrijving zou ik een S moeten hebben, maar die was iets te strak. Vervolgens kon ik ruilen voor een M, maar die is weer te ruim, met als resultaat dat het horloge regelmatig ondersteboven aan m’n pols hangt.

Het verschil tussen de maten is 2 cm, Maat S is 16 cm, M 18 cm en L 20 cm. Het zou mooi zijn als er nog meer variatie in maten zou zijn. Dat ligt overigens aan de fabrikant en niet aan Vorona. De maten van O Clock horloges zijn namelijk overal gelijk.


Verder ben ik vooral onder de indruk. Van de site en de schitterende productfoto’s van Vorona, van de leuke correspondentie met het bedrijf, hun service en niet in het minst het O Clock horloge zelf. Vorona laat zien dat een eenvoudig horloge van siliconenrubber toch stijlvol en tijdloos kan zijn!