Nieuwe post-iconen

Misschien is het al opgevallen: Ik heb onlangs voor een andere aanpak gekozen wat betreft de icoontjes die je aan de linkerzijde naast elke post ziet. Om te beginnen hebben alle icoontjes vanaf nu zo’n mooi glossy effect, daarnaast zijn ook veel vaste iconen zoals voor de Weekly Snaps, YouTube Finds, Momentopname etc. veranderd.

Sommigen hebben een nieuw plaatje gekregen (strakker afgewerkt), anderen zijn slechts subtiel aangepast. Om de vaste items een beetje te kunnen herkennen, zie je hieronder de nieuwe iconen die daarvoor vanaf nu gebruikt worden. Als ik dit lijstje zie, heb ik blijkbaar meer vaste onderdelen dan dat ik dacht. Als je met je muis over de iconen gaat, kun je gelijk zien bij welk onderdeel het desbetreffende plaatje hoort.

Volg-button

Vanaf nu is er de mogelijkheid om je te abonneren op EstrellaWeb. Er zijn natuurlijk genoeg mensen die geen Bloglovin’ hebben en niet thuis zijn in RSS, wat is er dan makkelijker dan je mailadres invullen, op versturen klikken en zonder er iets voor te hoeven doen e-mail te ontvangen zodra er een nieuw artikel online staat.

Ik had eerst een widget met een e-mail formuliertje in de sidebar, maar na een goede tip van m’n moeder, is er nu de wat meer in het oog springende maar subtiele ‘Volgen’ button, rechts onderin het scherm. Deze blijft permanent in beeld, zodra je erop klikt, floept er een venstertje omhoog waarin je je e-mail adres kunt aanmelden. Handig!

Instagram widget

Ik heb blijkbaar weer zo’n periode dat ik niet kan stoppen met aanpassingen. Behalve bovenstaande dingen, zijn er nog wat kleinere updates doorgevoerd. Zo heb ik een andere Instagram-widget, omdat degene die ik gebruikte niet meer werkte. Ik heb er nu ook voor gekozen om een aantal miniaturen te tonen, in plaats van de eerder gebruikte slideshow-optie.

Uiterlijk fotogalerijen

In het fotoalbum zijn de miniaturen wat aangepast. De opstelling is iets ruimer dan voorheen en er worden nu iets meer afbeeldingen per pagina weergegeven. In plaats van vierkant met een zwart randje en een vrij harde schaduw, hebben de miniaturen nu een rand met een subtielere schaduw en licht afgeronde hoeken.

Opgeleukte pagina’s

Een wat grotere aanpassing is doorgevoerd op de Over Mij en Over de Site pagina’s. Ik wilde daar al langere tijd iets met afbeeldingen doen, omdat zo’n lap tekst alleen ook wat saai is, maar kon niets bedacht krijgen wat toch leuk en ook subtiel was. Uiteindelijk toch een stijlvolle manier gevonden om wat fotootjes of plaatjes weer te geven en het eindresultaat bevalt me goed.

Ik zit er zelfs over te denken om ditzelfde idee toe te passen op de fotopagina en daar ook van die tabfoto’s te plaatsen met korte omschrijving, in plaats van de ‘fotobanen’ die ik een tijdje geleden heb gemaakt voor de fotogalerij hoofdpagina.

Tot zover de meest in het oog springende punten. Er zijn nog wat aanpassingen achter de schermen doorgevoerd, maar dat gaat om kleine dingen of updates die voor de bezoeker niet zichtbaar zijn, maar die zorgen voor een betere werking, integratie en optimalisatie.