Ik ben laat! Het is inmiddels kwart voor 9 en ik ben net begonnen met schrijven. Maar ik heb écht eerder geen tijd gehad. Ondanks dat het zondag is, was het voor mij niet echt een rustdag. Ik was laat uit bed (lang uitslapen was de enige rust van de dag).

Vervolgens heb ik een eind met Bas gewandeld. Omdat het zo’n mooie dag was, besloot ik een eindje te gaan rijden en dan ben je, inclusief omkleden en alles, ook al gauw anderhalf á twee uur verder.

Vervolgens weer met de site aan de slag. Ik had een leuk ideetje voor de Over Mij en Over de Site pagina’s en dat wilde ik eerst uitwerken, voordat ik alle details die ik in m’n hoofd had, weer zou kwijtraken. Toen dat eenmaal klaar was, heb ik de foto’s van deze week van m’n iPhone gehaald, bewerkt in Lightroom en toen pas was ik toe aan het schrijven van een artikel. Zo dus…

Van afgelopen week zijn er niet veel foto’s. Zoals je al hebt kunnen lezen, had ik geen topweek, al gaat ‘t inmiddels weer wat beter. Mede daardoor, heb ik amper foto’s gemaakt. Het zijn in totaal 14 afbeeldingen, waarvan 9 van vandaag. Verschil moet er wezen, zal ik maar zeggen.

donderdag 3 januari

Donderdag was m’n eerste fietsrondje van 2013. Om te laten zien dat ik wel degelijk aan de overkant van de rivier ben geweest, deze foto. Eigenlijk was het een hele saaie foto, maar ik heb er een HDR filter overheen gegooid en hem vervolgens wat opgeleukt met een groenig kleureffect. Nu is de foto dus voornamelijk blauw en groen, heeft op zich wel iets en paste bij het druilerige weer. Verder valt er weinig zinnigs over te vertellen eigenlijk.

De dijk in Sleeuwijk

vrijdag 4 januari

Soms moet je ergens tig keer voorbij lopen, voordat je iets aan een bepaald voorwerp opvalt. Zo ook met deze boom. Hij staat dichtbij mijn huis, maar toen ik er van de week langs liep, zag ik er opeens een gezicht in. Een beetje zoals je soms bomen in tekenfilms of stripverhalen ziet.

Met van die bolle oogleden, een enorme aardappelneus en een beetje een droevige uitdrukking. Sindsdien noem ik dit exemplaar ‘Meneer Boom’, ik groet hem nog net niet, maar zoals dat wel vaker gaat met dingen die je opeens zijn opgevallen, zie ik er nu elke dag dat gezicht in en moet ik ook glimlachen nu ik die foto weer tegenkom.

Ik zie een gezicht in deze boom

zaterdag 5 januari

Vervolgens drie foto’s van gisteren, zaterdag. De eerste foto maakte ik tijdens een wandeling met Bas. Ik heb het wandelen weer aardig opgepakt en maak, zodra het weer het een beetje toelaat, elke dag een wandeling van gemiddeld een uur. Deze keer hebben we ongeveer de complete stadswal van de binnenstad van Gorkum gehad en dit is één van mijn favoriete paadjes.

Vervolgens een leeg koffiekopje. Ik was bij V&D om te kijken naar de zebraprint dekbedovertrek die ik in de folder had gezien, maar helaas was ie uitverkocht. Omdat het toch vies weer was en ik allerlei heerlijke geuren rook op de bovenste verdieping, heb ik mezelf laten verleiden tot een cappuccino en broodje. Dat smaakte uitstekend! Tot slot een foto van mij met een bokeh effectje wat ik naderhand toegepast heb.

zondag 6 januari

Als eerste Bas die op het strand aan het ravotten is. Hij was nooit zo dol op water, maar op het moment dat ik hem losliet, schoot hij het water in. Vervolgens een bordje wat er waarschijnlijk al eeuwen hangt, maar me nu pas opviel. Hoezo linksaf met een pijl naar rechts. Vervolgens een fietser in silhouet die in het licht van de zon over de rivier staat te kijken en de uiterwaarden.

Dan de steiger Buiten de Waterpoort en een kleurrijk plaatje van de Lingehaven. Het blijft mooi, die verschillende huizen langs het water en hier en daar een bootje. Tot slot 3 fiets-gerelateerde foto’s. Als eerste één van mij, op het punt om te vertrekken als een soort fietsende Yamaha-reclamezuil, maar je houdt ergens van of niet. 🙂

Tenslotte twee foto’s die ik op de dijk bij Oudendijk maakte. Het water staat nog steeds hoog. De foto’s zijn niet ver bij elkaar vandaan genomen, maar ik kon niet kiezen. De tweede foto heb ik al rijdend gemaakt, voor de eerste ben ik even gestopt.