De afgelopen week stond vooral in het teken van sneeuw en ijs. De meeste foto’s die ik dan ook gemaakt heb in deze dagen, heb je al terug kunnen zien in de Winter Wonderland blogpost van vrijdag. Desondanks is er toch wel het één en ander overgebleven om hier te laten zien.

22 januari

Dinsdag ben ik ‘s middags met Bas gaan wandelen en hebben we eenden gevoerd. Ondanks dat dat officieel niet mag in onze gemeente, vind ik dat onzin. Die beestjes hebben in de winter als er sneeuw en ijs ligt amper te eten en zo uitgehongerd als ze zijn, blijft er echt geen brood in het water drijven wat gaat schimmelen.

Later ben ik naar m’n vader geweest, die de dag ervoor jarig was. Op de eerste mijn vader met z’n honden (Ierse Wolfshond Wodan en Mastino Napoletana Dicky). Ernaast een foto van Wodan in z’n eentje. Tot slot een nieuwe typografie die ik maakte met de app Whims,

25 januari

Ondanks kou en lastig begaanbare wegen en stoepen, probeer ik ‘t wandelen wel bij te houden. Net als met het fietsen, ga ik het gewoon erg missen als ik het niet doe. De eerste foto vind ik zelf erg leuk. Misschien niet de meest mooie, maar in één beeld twee verschillende jaargetijden vastleggen is ergens wel bijzonder.

Vervolgens een foto die ik een paar meter verderop maakte. Wat je op de achtergrond ziet, lijkt een kasteel, maar het zijn twee kerktorens met een gebouw ertussen. Tot slot een foto van een Suzuki Vstrom die voor de juwelier geparkeerd stond. Zoals je ziet, lag er nog steeds sneeuw en het vroor ook. Ik heb echt respect voor motorrijders die in weer en wind stug doorrijden, vandaar dat ie een plekje in deze blogpost zeker verdiende!

26 januari

Tot slot foto’s van gisteren. Inmiddels dooit ‘t flink en zitten we met vies regenweer. Net voordat de dooi intrad, heeft het nog flink gesneeuwd. Precies in die periode heb ik drie kwartier met Bas gewandeld. Echt koud had ik het niet eens, wel was het vervelend dat mijn kleding steeds natter werd. Sneeuw is tenslotte ook water, het duurt alleen langer voordat het in je kleren trekt.

De foto van de molen vind ik zelf erg sfeervol. Ondanks dat er maar kleine vlokjes vielen, kun je toch duidelijk zien dat het sneeuwde. Vervolgens een foto van Bas die in verwarring was over de vliet. Normaal is daar water, nu zag ie er hetzelfde uit als het wandelpad. Gelukkig probeerde hij niet om erop te springen, geen idee hoe dik of dun het ijs daar was!

Dan een foto genomen vanaf de Lingebrug met uitzicht over de Linge, met dezelfde molen op de achtergrond die je op de eerste foto ook ziet. Op de vierde foto zie je hoe ‘t eruit ziet als je een tijd in de sneeuw gelopen hebt. Mijn jas was wit en mijn haar behoorlijk nat. Niet de meest leuke foto van mij, maar ik vond die besneeuwde jas wel grappig. Als laatste een foto van m’n bank, die ik weer behandeld heb. Hij glanst weer mooi en is ook behoorlijk glad geworden!