Ondanks dat de vorige tag van nog maar twee weken geleden is, vond ik deze zó leuk dat ik hem toch nu wilde doen. Sowieso mooie opvulling, aangezien ik me nog steeds niet lekker voel en mijn hoofd en lijf eigenlijk helemaal niet naar urenlange sessies achter de computer staan. Deze tag, die ik vond op de blog van Anne Solveig, bevat zeven vragen met als onderwerp bloggen!

Hoe lang blog je al?

In mei dit jaar is dat alweer 11 jaar. Zoals je op de Over de Site pagina kunt lezen, is EstrellaWeb niet mijn eerste site. Ik bouwde mijn eerste in 1997 en heb echt van alles gehad. Ik denk dat je het kunt zien als experimenteren en uitvinden wat voor soort website het beste op mijn persoonlijkheid aansloot. EstrellaWeb was mijn eerste blog.

In tegenstelling tot de meeste bloggers, begon ik niet op Blogspot of WordPress.com, maar had ik een ander systeem wat ik deels zelf gebouwd had. Pas in 2010 ben ik overgegaan op WordPress en ik heb nooit spijt gehad van die stap. Desondanks ben ik blij met alle kennis die ik heb opgedaan, die komt nog regelmatig van pas.

Hoeveel tijd per dag besteed je aan je blog?

Dat verschilt heel erg en is moeilijk te zeggen. Ik kan heel snel typen en werk vlot en efficiënt, dus doe over het algemeen geen uren over een artikel. Wel kan er veel tijd in gaan zitten als er nog foto’s moeten worden gemaakt of dingen opgezocht.

Het langste wat ik heb gewerkt aan een artikel is vijf dagen, maar daar kwam ook een compleet onderzoek bij kijken. Verder ben ik doorgaans in uiterlijk een uurtje wel klaar. Inclusief het maken van een post-thumb en uitgebreid controleren op mogelijke spelfouten en zinsbouw.

Weten mensen in je omgeving dat je blogt?

Ja, ik denk het wel. Ik heb niet zoveel familie en vrienden / kennissen. De meesten weten het volgens mij wel, maar ik moet eerlijk zeggen dat er maar heel weinig van zijn die mijn site ook daadwerkelijk bezoeken voor zover ik weet. Misschien omdat ik alleen mannelijke vrienden heb en mijn site qua content in grote lijnen misschien toch wel meer op vrouwen toegespitst is.

Hoe kom je op het idee om te gaan bloggen?

Het idee om te gaan bloggen kwam voort uit mijn liefde voor het schrijven. Ik begon al heel vroeg met het schrijven van verhaaltjes en pende vele dagboeken vol. Ook was ik destijds op emotioneel gebied nog niet zo ‘onder controle’ en wilde ik dingen van me af schrijven.

Het feit dat ik begon te schrijven op mijn site, zag ik toen nog niet eens als bloggen, ik deed het puur voor mezelf en er zat ook weinig regelmaat in. De laatste jaren is dat nogal veranderd, ik schrijf anders en vaker en heb ook een grotere achterban aan bezoekers opgebouwd.

Wat vind je het leukste aan je blog?

Het allerleukste aan mijn blog is denk ik het aspect van uitdaging. Inspiratie zien te vinden voor het tikken van leuke artikelen, ervoor zorgen dat de website optimaal werkt en er gelikt uitziet. Een goede website staat nooit stil en buiten het bloggen om, besteed ik veel tijd en aandacht aan de ‘verzorging’ van de site.

Dingen kunnen altijd beter, mooier, sneller en gaver en dat is een uitdaging die blijft bestaan. Dat in combinatie met de mezelf opgelegde plicht om elke dag een artikel online te zetten, zorgt voor een stukje uitdaging waar ik me over het algemeen maar al te graag in vastbijt.

Waar haal je inspiratie vandaan?

Dat is het mooie aan inspiratie: Je kunt het werkelijk overal vandaan halen. Soms van dingen die ik zie of opvang, soms ook van hele vervelende of nare momenten. Uit slechte dingen kun je ook vaak weer iets goeds halen.

Alleen die gedachte vind ik al mooi. Aangezien mijn blog behoorlijk allround is qua content, kan ik alle kanten op. Dat maakt het soms lastiger, maar daar heb je dan ook gelijk die uitdaging weer, die ik bij de vraag hierboven noemde.

Heb je wel eens geen tijd of zin om te bloggen? Hoe los je dit dan op?

Uiteraard gebeurt dat wel eens. Hoe ik dat oplos? Dan maar een dagje niet bloggen, of desnoods twee. Mooi voorbeeld is mijn griepje van de afgelopen dagen. Ik moet wel zeggen dat ik me op een gegeven moment wel een beetje schuldig ga voelen en de druk om iets te schrijven oploopt.

Twee of drie dagen niet bloggen vind ik momenteel het maximale. Ik wil voorkomen dat ik lui word en elke dag denk ‘ach, die ene dag kan er ook nog wel bij’. Artikelen tikken op mijn iPhone doe ik niet, ondanks dat ik de WordPress app wel geïnstalleerd heb. Het is gewoon niet praktisch op zo’n klein schermpje en je maakt eerder tikfouten dan gewoon via de computer.