Inmiddels gebruik ik Instagram al bijna een jaar en heb ik er ruim 750 foto’s op staan. Instagram bestaat natuurlijk al veel langer, maar ik heb er lang over gedaan voordat ik ervan overtuigd was dat ik het wilde gebruiken. Eerder vond ik het allemaal maar niks en inmiddels ben ik echt een ‘insta-addict’ geworden!

Naast heel wat foto’s, heb ik inmiddels ook ruim 300 volgers en volg ik zelf zo’n 200 accounts. Het leek me leuk om een lijstje te maken van mijn favorieten. Ik hou echt van mooie foto’s en doe over het algemeen zelf ook mijn uiterste best om mooie foto’s te plaatsen. Ik volg ook voornamelijk mensen met foto’s die me echt aanspreken.

Wazige foto’s van ondefinieerbaar voedsel, het nieuwe speeltje van de hond, een leeg flesje bier of een galerij vol mooie plaatjes gejat van internet, vind ik weinig toegevoegde waarde hebben. Onderstaand een overzicht van mijn favorieten op Instagram, met korte beschrijving.

theguyfromnl

Maakt schitterende natuurfoto’s en post ook regelmatig foto’s van z’n zwarte labrador Bowie. Ook de thema’s architectuur en zwart-wit fotografie komen regelmatig voorbij.

 1. instagram.com/theguyfromnl
gruenerjunge

Deze ‘groene jongen’ woont in Duitsland in de bergen en maakt schitterende foto’s. Ik ben liefhebber van het bos- en bergrijke Duitsland en kan ook echt wegzwijmelen bij zijn plaatjes. Het is daar prachtig en hij weet dat perfect vast te leggen.

 1. instagram.com/gruenerjunge
postereasy

Dit account volg ik nog maar kort. Het is meer een soort promotiekanaal van de bijbehorende app, maar ze hebben ontzettend mooie inspirationele quotes / typografie afbeeldingen op hun Instagram staan en dus volg ik ze graag terug en like ik zo ongeveer elke afbeelding!

 1. instagram.com/postereasy

sergyshkin

Deze graphic designer en fotograaf uit Wit Rusland maakt uitsluitend zwart-wit foto’s. Zijn stijl is heel sober en minimalistisch. De emotie die sommige foto’s oproepen is zo mooi, dat is wat een foto iets extra’s geeft. Ik ben gek op die stijl en vind het stoer dat er mensen zijn die de discipline hebben om uitsluitend zwart-wit te plaatsen.

 1. instagram.com/sergyshkin
skyviewers

Deze galerij staat vol met waanzinnige natuurfoto’s, gedeeld van andere igers. Om daarvoor in aanmerking te komen, moet je je foto’s met mooie luchten taggen en hen volgen. Vervolgens heb je kans dat jouw foto in hun galerij wordt opgenomen. Ik zie liever accounts met eigen foto’s, maar de foto’s in deze gallery zijn zó mooi, dat ik dit account toch ben gaan volgen.

 1. instagram.com/skyviewers
thoselittlefeelings

Een Instagram account met inspirationele quotes, naar ik begrijp zelf gemaakt.

 1. instagram.com/thoselittlefeelings
mbuckingham

Misschien niet de meest waanzinnige foto’s, maar op de één of andere manier spreekt zijn stijl me erg aan. Veel warme tinten, natuur en architectuur, maar ook portretten. Hij doet z’n naam eer aan en straalt iets typisch Brits uit in zijn foto’s.

 1. instagram.com/mbuckingham
jackyhofman

Jacky houdt van katten, bloemen en kleuren en dat is terug te zien in haar gallery. Haar foto’s zijn heel sfeervol en geven me een gezellig en huiselijk gevoel. Sowieso komt ze uit de buurt, altijd leuk om plekken waar ik ook regelmatig kom te zien vanuit het perspectief van iemand anders, alsof je even door andermans ogen kijkt!

bartwutun

De eveneens Nederlandse Bart is één van de weinige die ik volg met zo’n expressieve eigen stijl, dat ik z’n materiaal zou herkennen al hingen ze bij in de wachtkamer bij de tandarts. Zijn foto’s hebben iets dromerigs en surreëels wat me aanspreekt. Hij heeft duidelijk een voorliefde voor karakteristieke en grillige bomen en maakt schitterende landschapsfoto’s.

 1. instagram.com/bartwutun
bikershot

De galerij van BikerShot staat vol gave motor-gerelateerde foto’s en dan bedoel ik niet op de standaard manier. Veel zwart-wit en sepia, veel close-ups waardoor de nadruk op details valt. In de bio staat “Art photographer for bikes and biker’, dus ik ga er vanuit dat het authentiek is.

 1. instagram.com/bikershot
ginny_jrt

De Instagram-gallery van Jack Russell terriër Ginny en haar baasje is populair, maar dat is niet voor niets. Dit schattige hondje staat de ene dag nog leuker op de foto dan de andere en ondanks de gekke hoofddeksels, jasjes en af en toe zelfs brillen, schijnt ze alles even leuk te vinden. Ginny heeft inmiddels zelfs een eigen boek!

 1. instagram.com/ginny_jrt
paulino10

Eén van mijn meest actieve volgers en zelf ook niet bepaald onverdienstelijk qua foto’s. Hij is dol op zonsondergangen, fotografeert veel natuur en daarnaast hier en daar wat architectuur en zo nu en dan wat algemene dingen. Altijd verrassend!

 1. instagram.com/paulino10

Mij kun je op Instagram vinden op @byestrella. Heb jij ook een account?