Ik denk dat de meesten de tv-serie Dokter Tinus inmiddels wel kennen. De in- en omwonenden van het vestingstadje Woudrichem, waar de serie voor een groot deel is opgenomen, in elk geval. Na het succes van de eerste serie komt er een vervolg en toen er onlangs op Twitter een oproep voor figuranten stond, heb ik me aangemeld!

Ik liet er in deze blogpost al wat over weten, maar de reden dat ik er alsnog aandacht aan wijd, is omdat ik gistermiddag naar een kennismaking ben geweest met de figuranten. Zowel mensen die in het vorige seizoen zaten, als ook degenen die zich voor ‘t nieuwe seizoen hebben aangemeld, waar ik ook bijhoor.

Ik moet bekennen dat ik best zenuwachtig was, omdat ik in een groep onbekende mensen zou belanden, ik heb soms de neiging om me terug te trekken, al gaat dat de laatste jaren gelukkig al veel beter.

Maar Ik hoefde me nergens zorgen over te maken. Al snel zag ik iemand die ik kende, waar ik de rest van de tijd naast heb gezeten, ik had Bas ook meegenomen, die de tijd van z’n leven had, omdat ie veel aandacht kreeg.

De mensen van FourOne Media waren erg aardig. Grappig was dat ik bij binnenkomst met ‘Hoi Ester’ werd begroet door iemand van de productie, volgens zijn collega had de man een fotografisch geheugen. Toch knap, met zoveel aanmeldingen!

De kennismaking was tussen drie en vijf en onder het genot van koffie met gebak. Ook kregen alle aanwezigen de dvd-box van seizoen één van de serie mee naar huis, als bedankje voor het aanmelden als figurant. Ik had ‘m een tijdje geleden al gewonnen, dus moet ik nog een mooi doel zien te bedenken voor het dubbele exemplaar, misschien een winactie?

Nadat er wat praatjes gehouden waren door mensen van het productieteam, gingen de meesten naar huis. Ik volgde niet veel later en om iets over vieren stond ik buiten en kon ik met het pontje van half vijf naar huis. Ik was inmiddels een hoop wijzer geworden over figuratiewerk. Eerst maar eens zien of ik erbij zit. Nu zit iedereen nog in een pool en binnenkort wordt er geselecteerd. Aangezien de opnames begin maart starten, zal dat vast geen werken meer duren.

Ik ben erg benieuwd en zal je op de hoogte houden van eventuele nieuwtjes. Ik heb op verzoek trouwens ook een item hierover geschreven voor Regio Woudrichem.