Zo kom je tijden geen leuke tag tegen en dan opeens drie. Aangezien ik van variatie houd en het geen goed idee vind om elke paar dagen, of zelfs elke week een tag te doen, zal ik geduld moeten hebben. Het was nu even uitvogelen welke voorrang kreeg en dat werd deze. Officieel was het niet eens een tag, maar ik vond dit lijstje op de blog van Samsimo en ze vond het leuk als ik haar vragen overnam, dus bij deze!

Het is dit keer een tag die voor mij best lastig is. Niet lastig qua onderwerpen waar ik niet over wil praten, maar lastig omdat het gaat over hoe ik mijzelf in 10 jaar zie op bepaalde punten. Aangezien ik geen planner ben en meestal niet verder dan het eind van de week kijk, is het voor mij erg moeilijk om me te verplaatsen in 10 jaar verder.

Qua innerlijk…

Ik ben van mening dat iemands karakter in de meeste gevallen niet zomaar verandert, tenzij door ingrijpende of traumatische ervaringen. Wel kun je veranderen op bepaalde punten, maar dat gaat misschien iets minder diep dan karakter. Lastig.

Mijn karakter over 10 jaar. Als de lijn die nu nog steeds stijgende is, zich verder voortzet, ben ik over 10 jaar op nog veel meer punten zelfverzekerd en accepteer ik mijn uiterlijk zoals het is. Vooral dat laatste zou ik wel graag willen.

Qua uiterlijk…

Sinds een jaar of 2 merk ik dat ik eindelijk in een rustig vaarwater zit qua uiterlijk. En daarmee bedoel ik kledingstijl en alles wat daar omheen hangt. Ik ben met heel veel dingen een laatbloeier en heb dingen anders gedaan dan anderen, dus het feit dat ik halverwege m’n dertigste pas uitgevonden heb wat echt bij me past, past echt bij mij.

Ik denk dat ik qua kledingstijl wellicht nog iets ‘rustiger’ zal worden. Over 10 jaar ben ik immers 48 en bepaalde dingen kun je dan niet meer dragen. Niet dat ik nu in minirokjes tot net over m’n kont loop, maar het gaat om het idee.

Ik zal nooit het type voor mantelpakjes of beige blazers worden, met rustiger bedoel ik niet opeens heel anders. Qua uiterlijk buiten het kledinggebeuren om, denk ik dat je misschien mijn leeftijd iets beter gaat zien, maar ik verwacht nog geen gerimpeld vrouwtje te zijn.

Ik heb nog geen enkele rimpel en een goede huid. Daarbij vind ik mezelf er juist beter uitzien naarmate ik ouder word, met name in m’n gezicht. Tot een paar jaar terug had ik nog een behoorlijk bolle toet en nu heb ik meer duidelijk geprononceerde jukbeenderen. Dat vind ik mooi, ik hoop dat die lijn ook nog verder doorzet.

Qua woning…

Op dat gebied voorzie ik weinig tot geen verandering. Ik woon inmiddels bijna 10 jaar in mijn huisje en zit daar eigenlijk wel prima. Verhuizen kost een hoop geld en daar heb ik geen budget voor, al zou ik het willen. Ik ben inmiddels een keer of 5 verhuisd tot nu toe en heb er echt een gruwelijke pesthekel aan. Ik zie mezelf hier eigenlijk nog wel zitten zolang als mogelijk is.

Qua huisdieren…

Dat is een lastig puntje. Mijn huisdieren zijn geen van alleen piepjong. De katten zijn 13 en 14 en Bas wordt dit jaar 10. De kans dat ze er nog zijn over 10 jaar is behoorlijk klein en dat maakt me weleens bang. Ik hou zoveel van mijn beestjes en moet er niet aan denken dat ze dood gaan.

Wel ben ik vastbesloten dat ik waarschijnlijk geen nieuwe kat(ten) meer neem, maar wel een andere hond, als Bas komt te overlijden. Ik ben altijd meer een honden- als kattenmens geweest. Maar als het eenmaal zover is, kan ik daar misschien weer heel anders over denken. Je weet pas was je mist, als het er niet meer is.

Bas in bed

Qua relatie…

Als ik heel eerlijk ben, denk ik dat ik over 10 jaar nog steeds single ben. Dat klinkt misschien raar, maar dat is het voor mij niet. Ik ben inmiddels ook alweer bijna 10 jaar alleen en dat bevalt me eigenlijk wel prima. Het feit dat ik nog steeds niet de minste interesse heb in het aangaan van een relatie, is voor mij een duidelijk teken dat dat waarschijnlijk ook niet snel zal veranderen.

Ik ben misschien een rare op dat gebied en ik besef dat de meeste mensen het eerder normaal vinden als iedereen een partner heeft en niet met tussenpozen van minimaal 10 jaar, maar ik ben altijd graag alleen geweest en de keren dat ik iets mis zijn sporadisch.

Mijn eerdere relaties waren niet van dien aard dat ik zin heb om daar weer opnieuw aan te beginnen en ik kan echt nijdig worden als iemand probeert me te motiveren om weer ‘aan de man’ te gaan. Single zijn is een bewuste keuze: Zonder ergens naar te hebben gezocht, heb ik diverse kansen gehad, maar ik wimpel iedereen af.

Tot zover dus dit lijstje. Misschien wat andere antwoorden dan je verwacht zou hebben, maar dat past dan ook bij mij. Ik heb een me er een paar jaar geleden al helemaal bij neergelegd dat ik niet bepaald doorsnee ben op bepaalde punten en heb dat geaccepteerd en ben er zelfs trots op. Anders hoeft niet gelijk verkeerd te betekenen tenslotte!