De laatste Momentopname is van oktober 2012, dus schandalig lang geleden! Ik heb er lange tijd geen gedaan omdat er simpelweg geen nieuwe muziek op m’n pad kwam waar ik van kon houden, dat heb je soms, dat je dan maanden bij dezelfde nummers blijft hangen. Inmiddels heb ik weer allerhande leuk materiaal ontdekt. Nieuw en wat ouder, maar allemaal lekkere muziek!

Kensington – Home again

Als eerste een nummer wat ik vorige week ontdekt heb en waar ik helemaal kwijt van ben. Het staat momenteel ook in de hitlijsten en komt dus met regelmaat voorbij op de radio. Ik had al een paar nummers van deze band in iTunes en kende de naam dus al. Ondanks het Coldplay-achtige introotje, vind ik het een supernummer, meer valt er niet over te zeggen…

Mumford & Sons – Lover of the light

Nog een nummer waar ik ontzettend vrolijk van word. Ik ken de band Mumford & Sons al langer en vind eigenlijk alle nummers leuk, ik ben gek op de Ierse sound! Deze is geen uitzondering. Grappig genoeg werd ik vanmorgen wakker met dit nummer in m’n hoofd. Ik kan slechtere manieren bedenken om wakker te worden!

Brett Anderson – Back to you

Een tijdje geleden zat ik op YouTube te surfen en kwam ik bij toeval een filmpje tegen van de in 2007 op Net5 uitgezonden serie De Co-assistent. Ik herinnerde me dat ik het boek ooit had gelezen en heb vervolgens een paar seizoenen gedownload.

In één van de afleveringen kwam dit nummer van Brett Anderson voorbij en ik was gelijk verkocht. Ik hou van nummers waar de emotie zo ongeveer vanaf spat. Het is een beetje een triest nummer, maar ergens vind ik dat wel mooi.

Ann Pierlé – Tenderness

Nog een nummer uit bovengenoemde tv-serie en wederom van een artiest waar ik echt nog nooit van gehoord heb. Maar wel weer een goed nummer. Weer een beetje triest maar met een rauw randje. Me likes a lot!

Olly Murs – Troublemaker

Zit je stevig? Want we gaan van het ene uiterste naar het andere! Eigenlijk is het een beetje een kinderachtig liedje, maar ik word hier ZO blij van! Het is gewoon een lekker catchy nummer en als ik ‘m hoor kan ik me niet beheersen en moet ik gewoon meezingen. Ik ken heel die Olly Murs overigens niet, maar dit liedje is top!

Loreen – My heart is refusing me

Deze staat inmiddels alweer een paar maandjes op mijn iPod, maar hij blijft super. Ik heb al heel wat kilometertjes gefietst met dit nummer op m’n oren, gewoon een lekker sportliedje. Dat vorige nummer van Loreen is ook lange tijd één van mijn favoriete ‘fietsliedjes’ geweest.

Emeli Sandé – Clown

Weer een liedje wat je regelmatig voorbij hoort komen. Gewoon heel mooi, verder valt er weinig over te zeggen eigenlijk…

Bruno Mars – When I was your man

Ik ben wel erg van de rustige nummers deze keer. Ach, is weer eens wat anders dan de stevige nummers en metal waar ik doorgaans meer naar luister. 🙂 Sowieso neig ik in de wintermaanden eerder naar dit soort muziek dan naar ‘snelle’ liedjes.

Bløf – Zo stil

Vervolgens een Nederlands nummer. Ik steek niet bepaald onder stoelen of banken dat ik Bløf een behoorlijk goede band vind. Dit nummer vind ik ook heel goed, ook omdat er een stukje herkenbaarheid in de tekst zit voor mij.

Sean McConnell – Madly in love with you

Het laatste nummer is alweer een ballad. Ik weet niet eens meer hoe ik aan dit liedje kwam, maar ik vind ‘t gewoon mooi. De stem van deze Sean doet me bij sommige stukjes trouwens wat aan de stem van de zanger van Racoon denken.

Heb jij nog leuke nieuwe muziek ontdekt? Je kunt me ook op Spotify volgen.