In november 2012 schreef ik een blogpost met soortgelijke titel. Na een paar jaar tobben met een slecht te integreren fotosysteem, ben ik overgestapt op een nieuw systeem, waar ik op de dag van vandaag nog steeds geen spijt van heb. Maar het standaard uiterlijk van de bekende NextGen Gallery plug-in liet te wensen over en ik zou mezelf niet zijn als ik daar wel iets op wist.

Vernieuwd uiterlijk fotopagina

Zo ontstond een fotopagina met een wat alternatieve indeling. Ik vond het toen leuk, totdat ik in januari ook de Over Mij en Over de Site pagina’s flink onder handen nam. Het nieuwe uiterlijk daarvan beviel me zo goed, dat ik eenzelfde stijl ook door wilde voeren op de fotopagina. Ik ben namelijk een groot voorstander van elementen die terugkomen op verschillende plekken.

Het heeft uiteindelijk een maand geduurd voor ik de knoop doorhakte, maar gister was het zover. Het uiterlijk van de fotopagina is behoorlijk op de schop gegaan en veranderd in iets wat meer aansluit op de andere pagina’s en ook veel compacter is. De galerijen zelf zijn niet veranderd, het gaat puur om de hoofdpagina. Je kunt de pagina bekijken deze link. Mocht er iets niet (goed) werken, dan hoor ik dat graag!

EstrellaWeb galerij

Nieuwe galerij: Typografie

Omdat ik toch bezig was, heb ik gelijk een ander idee uitgewerkt, waar ik al even mee rondliep. In de Weekly Snaps heb je al diverse keren typografie-afbeeldingen voorbij zien komen. Het leek me leuk om deze te bundelen en er een aparte galerij voor te maken. Behalve de op m’n iPhone gemaakte afbeeldingen, staan er ook een paar tussen die ik op de PC heb gemaakt.

Typografie ‘Sun’

Nieuwe foto’s: Best of iPhone

In tegenstelling tot bij het oude album, voeg ik nu niet zo vaak nieuwe foto’s toe. De mooiste foto’s laat ik immers al zien in de Weekly Snaps en aangezien ik de laatste tijd meer met mijn iPhone fotografeer dan met de camera, is er ook weinig ander materiaal voorhanden.

Het nieuwe album fungeert ook meer als een soort portfolio. In het vorige album had ik op een gegeven moment 2300 foto’s en dat is gewoon te veel. Vandaag heb ik weer een aantal foto’s toegevoegd aan de ‘Best of iPhone galerij.

Molen in zwart-wit

Nieuwe sidebar-foto

Om nog even in foto-sferen te blijven, een laatste nieuwtje wat je vast al opgevallen is, maar toch even vermelden: Sinds een paar dagen heb ik een nieuwe foto van mezelf in de zijbalk gezet. De vorige stond er alweer zo lang en dan wordt het op een gegeven moment tijd voor vernieuwing. Deze foto heb je al eerder langs zien komen in de Weekly Snaps van afgelopen zondag.