Ik heb bijna een kwartier na zitten denken over een geschikte titel voor dit artikel, maar ik kwam echt met niets leuks op de proppen. Uiteindelijk is de titel dus een beetje ongeïnspireerd uit de verf gekomen, maar het artikel zelf is des te leuker, vind ik wel in elk geval. Het gaat namelijk alleen maar over leuke dingen en ik zat echt te popelen om dit artikel uit te werken!

Januari was een shitmaand voor mij, het feit dat ik in die maand mijn verjaardag vierde, deed daar niets aan af. Er waren allerlei negatieve dingen, ik kreeg griep en mijn oma belandde in het ziekenhuis en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar achter de wolken schijnt de zon en in februari, ook al is ie nog maar op de helft, werd ik opeens overladen door allerlei positieve dingen. Het leek me leuk hiervan een lijstje te maken, om je deelgenoot te maken!

Zebraprint brengt geluk!

Vorige maand was ik dus jarig en ik wist niets te bedenken wat ik wilde hebben. Uiteindelijk spotte ik een ontzettend gaaf zebraprint dekbed in de folder van V&D, die ik graag wilde. Maar wat denk je? Uitverkocht. Nog 5 filialen gebeld: Uitverkocht.

De webshop gecheckt: Uitverkocht. Daar baalde ik dus behoorlijk van. Ik had het linkje nog wel bij mijn favorieten laten staan en geloof het of niet: 3 weken later stond ie er gewoon weer en nog eens € 5 extra afgeprijsd, wat maakte dat hij nu voor de helft van de prijs was. Gauw besteld en binnen twee dagen had ik ‘m in huis, als dat geen kwestie van geluk hebben is!

Volgende patiënt!

Ik heb afgelopen herfst enorm genoten van de SBS6-serie Dokter Tinus, grotendeels opgenomen in Woudrichem, waar ik vlak bij woon en vaak kom. Toen er onlangs een oproep op Twitter verscheen met de vraag naar figuranten, leek me dat heel leuk. Desondanks had ik ook meteen zoiets van; dat is toch niets voor jou! Ze zoeken vast mensen die zoiets vaker gedaan hebben…

Maar het bleef trekken en uiteindelijk heb ik het formuliertje toch ingevuld. Ik heb nog nooit eerder zoiets gedaan en sommigen zouden dit ook nooit van me verwacht hebben, maar zoals ik al eens schreef, hou ik wel van een goeie uitdaging en ik vind het leuk dingen te doen die zelfs ik niet achter mezelf had gezocht.

Jezelf blijven verrassen, is één van de mooiste dingen in het leven. Nu is het maar de vraag of ik geselecteerd word, ik heb wel vermeld dat ik slechtziend ben, dus het zou kunnen dat ik op grond daarvan al afgewezen word. Maar wie niet waagt…

Inmiddels heb ik, de dag na het schrijven van dit artikel (lang leve het inplannen), een mailtje gehad van FourOne media, waarin staat dat ze er onwijs veel zin in hebben en hopen me binnenkort te zien op de set. Aangezien het een standaard e-mail is (gericht aan beste deelnemer), hou ik nog even een slag om de arm tot nader bericht.

Way up voor EstrellaWeb

Ik merk dat de populariteit van m’n site de laatste tijd toeneemt. Het gemiddelde van unieke bezoekers per dag is verdubbeld, ik krijg vaker reacties en ik word ook vaker benaderd door bedrijven. Ondanks dat mijn site in mei dit jaar al 11 jaar draait, heb ik nooit het geluk gehad dat mijn site heel populair werd.

Soms maakt me dat onzeker, maar aan de andere kant doe ik wel mijn best om mijn site er goed uit te laten zien, met leuke en foutloze teksten en mooie foto’s. Sowieso blog ik nog steeds omdat ik het leuk vind.

Ik word er dus erg blij als ik merk dat het beter gaat, wat ook te merken is aan het aantal mailtjes wat ik ontvang van bedrijven die willen samenwerken. Dat zijn er echt geen tientallen per week, maar tot een jaar geleden was ik nog nooit benaderd.

Nu had ik er zelfs drie in een week tijd! Eén ervan heb ik helaas af moeten wijzen, omdat hun product niet aansloot op mij en mijn website. Ik ben daar heel principieel in en vind dat ook een meerwaarde. Kritisch en selectief zijn is voor kwaliteit gaan in plaats voor kwantiteit en ik merk regelmatig dat dat gewaardeerd wordt.

Een verrassend uitje

Eergisteren had ik een gezellig uitje gepland met m’n moeder. Ik zou nog steeds eens met haar naar de nieuwe Hollywoud bioscoop in Almkerk gaan en nadat ze in de nieuwsbrief had gezien dat je voor € 1 naar Alles is Familie kon, omdat die eruit ging, was dat de gelegenheid bij uitstek. Die leek ons wel leuk. ‘s Middags hebben we daar een uitje naar de Pannenkoekenbakker aan vastgeplakt en dus werd het uiteindelijk echt een avondje uit.

Bij de pannenkoekenbakker was het vanouds smullen en ik was stomverbaasd toen één van de medewerkers naar ons tafeltje kwam en riep ‘Hoi Ester, waar is je hondje?’. Ik had al tegen m’n moeder gezegd dat ik wel verwachtte dat er naar Bas gevraagd zou worden, maar dat ze ook mijn naam wist! Ik ben blijkbaar berucht. :-)

Na het etentje vertrokken we naar de bioscoop. De film viel helaas enorm tegen en zowel m’n moeder als ik hadden het na 20 minuten wel gezien. Nog 10 minuten later hebben we onze spullen bij elkaar gepakt en de zaal verlaten.

Wel jammer, maar aan de andere kant was het ook voor het eerst van m’n leven dat ik voortijdig een bioscoopzaal heb verlaten. Heb ik dat ook eens meegemaakt. Met recht een verrassend uitje dus!

Verrast door de Veerdienst

Zoals je weet, maak ik vaak gebruik van de veerdienst. Nu had ik onlangs meegedaan aan een winterfotowedstrijd en tot mijn verbazing gewonnen, samen met twee anderen. De prijs was een tienrittenkaart voor een traject naar keuze en die kan ik goed gebruiken! Toen ik drie dagen geleden de prijs ontving, bleek er ook een leuk boekje bij te zitten.

Eind vorige week werd ik ook benaderd door iemand van de veerdienst, of ik een interview wilde doen voor hun personeelsblad, omdat ze vond dat ik daar de juiste persoon voor was. Wauw! Dat soort dingen mogen mensen vaker tegen me zeggen!

Vervolgens heeft ze de vragen per mail gestuurd en ik heb ze inmiddels beantwoord en met een foto erbij teruggestuurd. Daar wordt vervolgens een stukje van gemaakt wat dan dus in het personeelsblad komt. Cool!

Sweet little book

Ik denk dat je het allemaal wel herkennen, dat moment dat je eindelijk weer een boek in handen hebt wat écht leuk is. Genoeg boeken waar je wel doorheen komt zonder dat ze na pagina 20 al je aandacht verliezen, maar er zijn er bij die je bijna niet meer weg kan leggen. Ik heb weer zo’n boek gevonden.

Het is een chicklit, de titel is Glazuur, de cover ziet er vrolijk uit en hij is geschreven door Lisette Jonkman. Het is een boek wat snel en humoristisch geschreven is en daar hou ik van! Boeken moeten sowieso niet te lastig zijn, ik lees voor m’n ontspanning.

Leuk boek!

Met je kont op de krib

In november stond Woudrichem op z’n kop (en dit keer niet door ene Dokter Tinus), want de bomen op de krib tegenover het stadje waren gekapt. Reden genoeg voor mij om een uitgebreid onderzoek in te stellen en een artikel te schrijven. Wat uiteindelijk zelfs resulteerde in een interview bij Maas! in de Teerkamer.

Inmiddels is het bijna zover en worden binnenkort de essen geplant. Aan de ‘bomencase’ heb ik leuk contact overgehouden met iemand van Rijkswaterstaat, waarmee ik voor het onderzoek veel contact had. Die vroeg onlangs of ik er ook bij wil zijn, zodra de bomen geplant worden. Dat lijkt me leuk, wie weet kan ik daar ook een item aan wijden. Sowieso voel ik me best vereerd!

Tot zover m’n lijstje leuke dingen van de afgelopen maand, wie weet wat de rest van februari nog voor leuks brengt! Ik kan in elk geval vertellen dat deze dingen me enorm veel positieve energie geven, wat onder meer te merken is aan m’n creativiteit, die de laatste tijd zo’n beetje explodeert. Dat is voor mij een goede graadmeter voor hoe ik in mijn vel zit. Hopen maar dat het nog even zo door gaat dus! Heb jij ook nog leuke of verrassende dingen meegemaakt onlangs?