Afgelopen week heb ik redelijk wat foto’s gemaakt, maar een aantal vind ik niet leuk genoeg om te plaatsen en weer een ander deel kun je morgen zien in een aparte blogpost, waarvan je vandaag overigens wel een klein voorproefje krijgt.

Deze week ging ik met m’n moeder uit eten en naar de bioscoop, was het Valentijnsdag, waren er diverse leuke nieuwtjes die je hebt kunnen lezen in dit artikel en maakte ik een modderige struintocht door de Sleeuwijkse uiterwaarden, waarover morgen meer.

11 februari

Maandag ben ik weer eens ouderwets lekker aan het klussen geweest met m’n site. Uren met m’n hoofd in de PHP- en CSS3 code. Dat idee. Ik heb weer wat kleine wijzigingen doorgevoerd, onder meer zijn de reacties nu wat anders vormgegeven.

Ik stoorde me al tijden aan het bestaande uiterlijk, maar tijdens een eerdere sessie van een maand of wat geleden, kwam ik niet veel verder. Nu dus wel. Na enkele uren puzzelen was het wel even tijd om stoom af te blazen met de voetjes op de bank. Normaal zit ik trouwens nooit met m’n schoenen op de bank hoor!

Op de tweede foto de gewonnen prijs van Veerdienst Gorinchem. Ik had meegedaan aan een winterfotowedstrijd en tot m’n verbazing nog gewonnen ook, samen met 2 anderen. Ik ontving een 10 rittenkaart voor een door mij gekozen traject en het boekje ‘Gin gezeur, we voaren deur’, plus nog een reistijden boekje en wat foldermateriaal.

13 februari

Op de eerste foto zie je m’n nieuwe legging van H&M. Ondanks dat ik aanvankelijk dacht dat ik ‘m misschien niet zo leuk zou vinden, is dat juist wel het geval. Ik lijk zo trouwens wel hele korte pootjes te hebben, terwijl ik juist behoorlijk lange benen heb. Maar dat is altijd bij foto’s van bovenaf genomen.

Eerder schreef ik al over het uitje naar de Pannenkoekenbakker en de bioscoop. Dit was dus mijn pannenkoek. Ik ben een saaie eter: Als ik eenmaal iets ontdekt heb wat ik lekker vind, neem ik dat altijd. Zo eet ik al jaren hetzelfde bij de friettent, kies ik altijd voor dezelfde pizza en ook al ruim een jaar dezelfde pannenkoek. Waarom veranderen als het lekker is! Deze is met appel, kersen, kaneelsuiker en slagroom en als ik de foto zie, loopt ‘t water me weer in de mond!

Vervolgens een foto van de lampen in de bioscoop. En omdat ik veel vroeger thuis was dan gepland, heb ik vanaf de bank nog maar een film zitten kijken op tv, al was die ook niet heel erg boeiend, dat is wel aan m’n (korrelige) gezicht af te zien. :-)

15 februari

Vrijdag ben ik aardig aan de wandel geweest. Eerst lekker erop uit met Bas en later nog naar Sleeuwijk. De eerste foto is een zwart-wit afbeelding van de expositie over het hoge water en de evacuatie van Gorkum Oost, in 1995. In vind het een mooi initiatief, maar vind het erg jammer dat ik de tekst op de borden niet kan lezen.

Ten eerste staan de borden vrij hoog, daarnaast is de tekst ook nog eens piepklein. Zelfs als ik er een foto van maak en die inzoom, kan ik er nog niets van lezen. Jammer dat er bij dit soort dingen totaal geen rekening wordt gehouden met mensen met wat minder goed zicht. Ik geloof heus niet dat ik de enige ben die het niet kan lezen.

Vervolgens een Instagramversie van één van de foto’s die ik ‘s middags in Sleeuwijk maakte bij een excursie door de uiterwaarden. Hoe dat verliep, kun je morgen lezen en ook laat ik dan foto’s zien die ik die middag gemaakt heb. Ondanks dat het voor mij uiteindelijk niet de meest leuke wandeling bleek te zijn, is het me toch gelukt een paar mooie plaatjes te schieten.

16 februari

Allereerst een foto van arme Bas. De avond na de wandeling in Sleeuwijk kon hij slecht zitten en jankte. Bas is een intelligente hond en als hij pijn heeft, probeert hij dat altijd duidelijk te maken.

Toen ik z’n lijfje onderzocht, had ik het euvel gauw gevonden. Tijdens de wandeling had hij met z’n riem vast gezeten aan een doornstruik, maar blijkbaar heeft ie zich daar ook aan verwond. In zijn beide liezen stonden een aantal flinke krassen en ook een paar geschaafde plekjes.

Inmiddels behandel ik hem twee tot drie keer per dag met zalf en hij weet het al precies en gaat braaf op z’n rug liggen. De eerste keer heb ik hem zo ongeveer in de houdgreep moeten houden en gilde hij alles bij elkaar, teken dus dat de zalf goed helpt, dat hij het nu wel toelaat!

Op de foto hierboven is het al minder rood. Ik draag overigens latex handschoentjes om het steriel te houden, omdat er een aantal open plekjes bij zitten wil ik voorkomen dat ‘t gaat ontsteken.

Tot slot een foto van ganzen aan het Paardenwater. We hebben gister een eindje gewandeld en Bas wil altijd naar de eenden en ganzen, dus had ik gelijk de gelegenheid een foto te maken.

Nog een leuk nieuwtje: Onvermogen ga ik naar Woudrichem voor een kennismaking met de figuranten voor Dokter Tinus. Bas gaat ook mee. Ik neem aan dat nu ik uitgenodigd ben, ik er wel van kan spreken dat ik erbij zit. Tenzij ze de selectie pas doen als ze iedereen hebben gezien.