Een maand geleden, ontdekte ik RunKeeper. Ik kende ‘m al langer, omdat het een bekende en door sporters veelgebruikte app is. De reden dat ik me er eerder nooit in verdiept heb, was omdat ik dacht dat ‘t alleen voor hardlopers zou zijn. Aangezien ik van m’n huisarts niet eens mag hardlopen (vanwege m’n rug), gunde ik RunKeeper ook geen blik waardig.

Nadat ik op iPhoneClub iets voorbij zag komen over deze app, besloot ik ‘m te downloaden. Ik was sowieso op zoek naar een vervanger voor MotionX GPS, die ik lang heb gebruikt, maar die ik nooit echt fijn heb gevonden. Omdat ik veel wandel en fiets, vind ik het leuk om snelheden en afstanden bij te houden. Dat geeft toch extra motivatie om het de volgende keer nog sneller te doen of langer vol te houden.

Zo ontdekte ik dat RunKeeper zeker niet alleen bedoeld is voor hardlopers, maar geschikt voor tal van activiteiten. Van rolstoel-rijden tot snowboarden en van zwemmen tot roeien. Fietsen en wandelen staan er ook in en sindsdien gebruik ik de app regelmatig. Als ik hem tenminste niet vergeet te activeren, zodra ik iets ga doen.

Behalve de app, is er ook een site, waar je een uitgebreider profiel hebt en meer instellingen kunt bewerken. Onder meer gegevens die wel/niet getoond mogen worden. RunKeeper heeft namelijk ook een sociaal aspect: Je kunt vrienden toevoegen, waarmee je zelfs wedstrijden kunt doen. Je kunt je gegevens ook afschermen, zodat ze alleen voor jou zichtbaar zijn.

Tijdens je activiteiten kun je luisteren naar muziek en je kunt ook een work-out inplannen en kiezen voor Live Tracking. Hiervoor moet je wel betalen en dit is denk ik alleen echt interessant, wanneer je aan wedstrijden meedoet, zodat je aanhangers kunnen zien hoe je presteert.

Ondanks dat ‘t seizoen voor mij nog niet is begonnen, heb ik de app al diverse keren gebruikt en vind ik het leuk om te zien hoe ik gepresteerd heb. Onderstaand een overzichtje van de wandeling naar Woudrichem van vrijdag.

Omdat de Auto-Pause stand niet altijd goed werkt, zie je nog een stuk rode streep op het water. Aangezien ik toen op een stoeltje op de veerpont zat, heeft dat geen invloed op gemiddelde snelheid enzovoorts gehad.

RunKeeper is voor mij een aanvulling. Ik vind het leuk om ermee te werken en merk dat ik vaak toch net een stukje langer wandel of fiets, als dat ik van plan was. Puur om mezelf uit te dagen toch die paar kilometer meer te maken. Dat zal op den duur misschien afzwakken als ik de app langere tijd gebruik, maar for the time being is het een leuk extraatje!

Links