Dit keer een beautygerelateerde tag. Deze heb ik al zo’n anderhalve maand in mijn concepten staan, maar omdat ik eerst een paar andere tags heb gedaan, moest ik nog even wachten om deze uit te werken op mijn blog.

Heb je krullend of steil haar?

Ik heb flinke slag in m’n haar. Ik draag het overigens bijna altijd steil, omdat ik de manier waarop mijn haar van nature valt vaak niet mooi vind. Misschien als het langer is dat ik het z’n eigen gang laat gaan. Slag staat vaak wel mooi bij lang haar, maar bij kortere kapsels kan het rommelig zijn. Dat kan ook leuk zijn, maar ik hou er niet van.

Wat is je natuurlijke haarkleur?

Middenblond. Vroeger had ik behoorlijk licht haar, maar het is naarmate ik ouder werd, wat donkerder geworden. Nadat ik geëxperimenteerd heb met kleuren, ben ik uiteindelijk terug bij lichtblond. Ik heb m’n haar vroeger ook lang lichtblond gehad en vind dat het mooist.

Als je je haar verft, doe je dat zelf of laat je het de kapper doen?

Ik laat het bij de kapper doen. Vroeger was ik erg van het doe-het-zelven, maar daar knapte mijn haar niet van op en ook was de kleur vaak net niet wat ik voor ogen had. Zeker omdat ik lange tijd twee kleuren heb gehad, kon ik er niet aan beginnen dat zelf te doen. Het kost meer geld dan zelf doen, maar dan weet ik tenminste wel dat het wordt zoals dat ik het wil.

Hoe vaak was je je haar?

Ik was m’n haar maar één keer per week. Dat klinkt misschien vies, maar m’n haar is vrij droog en wordt eigenlijk nooit vet. Als ik het vaker dan eens per week was, wordt het echt droog en sowieso duurt het altijd minimaal een halve dag, voordat het droog is, ik stijl m’n haar wel (met beschermende olie), maar föhnen doe ik nooit. In de zomer was ik het overigens wel vaker, na een bezoek aan het strand, of wanneer ik erg gezweet heb tijdens het fietsen bijvoorbeeld.

Draag je je haar altijd hetzelfde?

Nee. Ik hou van afwisseling en nu m’n haar langer word, merk ik dat ik al verschillende kapsels kan dragen. Een staartje, een haarband, een vlechtje of de scheiding op een andere plek.

Doe je je manicure en pedicure zelf?

Ik ben niet dol op gefrutsel aan m’n lijf en weiger naar een schoonheidsspecialiste, manicure of pedicure te gaan. Ik doe het dus gewoon zelf.

Hoe vaak verander je je nagellak?

Ik ben geen liefhebber van nagellak, vind het leuk om te zien, maar lastig om het mooi aan te brengen. Als het dan binnen een paar uur gaat chippen, vind ik dat zonde van m’n werk. Ik wil niet steeds op te hoeven letten of m’n nagellak nog wel netjes is. Ik heb één keer wat langere nagels gehad en kon bijna niets meer! Nagellak is niet echt aan mij besteed. Als ik het draag, is dat meestal alleen in de zomer.

Draag je ook in de winter nagellak op je tenen, of alleen in de zomer?

Alleen in de zomer. Doordat ik slechte ogen heb, moet ik mezelf zo ongeveer dubbelvouwen om m’n teennagels te kunnen lakken en dan nog zie ik het niet goed. Het is behoorlijk pijnlijk omdat ik in een heel onnatuurlijke houding moet zitten en ik heb er ook een hekel aan.

Hoe lang doe je ‘s ochtends over je make-up?

Als ik lui ben, maak ik mezelf er gemakkelijk vanaf met oogpotlood. Foundation of poeder gebruik ik sowieso bijna nooit. Mijn huid is vrij egaal. Als ik meer aandacht besteed aan m’n make-up, ben ik een kwartiertje bezig. Wanneer het echt perfect moet zijn, al gauw een half uur. Vanwege m’n slechte ogen doe ik over opmaken vaak langer dan iemand anders.

Wat doe je eerst, je ogen of je gezicht?

Als ik gezichtsmake-up gebruik, doe ik altijd eerst m’n gezicht, vervolgens de oogschaduwbasis en dan de ooglook. Blusher en highlighter en eventueel shapen doe ik meestal op het laatst.

Ben je een make-up verzamelaar of koop je alleen wat nodig is?

Een beetje ertussenin. Een verzamelaar ben ik zeker niet. Ik heb niet veel plek waar ik mijn make-up kan opbergen en als ik te veel heb, merk ik dat ik het overzicht kwijt raak en dingen in het vergeethoekje terecht komen.

Ik koop ook niet alleen make-up die ik echt nodig heb. Als er een nieuwe limited edition is, wil ik nog weleens iets kopen, of als ik een goede review van een product heb gezien, waar ik benieuwd naar ben geworden.

Draag je vaak nepwimpers?

Nee, nooit. Ik heb het weleens geprobeerd, maar ik kon ze niet aanbrengen. Dat heeft ook met mijn slechte ogen te maken. Sowieso heb ik van mezelf al vrij lange wimpers.

Draag je elke dag full face make-up?

Nee. Zoals ik al zei, laat ik gezichtsmake-up meestal achterwege. Ogen zijn het belangrijkste en met name eyeliner moet altijd aanwezig zijn. In de vorm van een streepje oogpotlood of een wing met gel-eyeliner. Ik vind het ook niet mooi om van onder tot boven in de make-up te zitten. Ik hou niet van plamuur.

Draag je ook make-up op dagen dat je alleen thuis bent?

ik ben niet iemand die make-up of looks bewaart voor speciale gelegenheden. Ik draag gerust op een doordeweekse dag felle lipstick of smokey eyes.

Ga je het huis uit zonder make-up?

Tegenwoordig wel, maar ik heb een periode gehad dat ik weigerde zonder make-up de deur uit te gaan. Dat vond ik ongezond en dus heb ik dat afgebouwd. Ik voel me vaak iets minder zelfverzekerd als ik geen make-up draag, maar inmiddels is dat veel minder. Ik heb soms periodes dat ik geen zin heb om me op te maken en dat ik alleen een lijntje oogpotlood zet en verder niets. Dat is ook praktisch zonder make-up en daar voel ik me prima bij!

Hoe veel high-end producten heb je?

Geen enkele. Ik vind make-up leuk, maar ben ook praktisch ingesteld en vind het gekkenwerk om € 30 of meer uit te geven aan make-up. Als ik kan kiezen tussen een oogschaduw of een nieuwe broek voor hetzelfde geld, dan ga ik voor de broek. Voor mijn gevoel heb ik daar meer aan, dan iets van make-up, maar ik ben sowieso meer op kleding gericht.

Hoe vaak was je je kwasten?

Te weinig, het zou zeker wel één keer per twee weken moeten, maar bij mij gebeurt het eerder één keer in de maand. Mijn eyeliner kwastje maak ik wel om de paar dagen schoon, puur omdat ie anders keihard wordt en er niet meer goed mee te werken valt.

Hou je een wishlist bij met producten waarover je hebt gelezen?

Niet echt. Ik heb wel een wishlist, maar daar zet ik alles op wat ik nog wil. Make-up staat er maar zelden op. Als ik iets zie wat me een fijn product lijkt, ga ik meestal gelijk kijken of het er is en of ik het wil kopen. Omdat ik uitsluitend budget make-up koop, vind ik het onzin om het eerst op een lijstje te zetten en vervolgens te wachten, met de kans dat het uitverkocht is.