In november 2012 schreef ik over de bomenkap op de krib tegenover Woudrichem. Al snel wist ik dat er nieuwe bomen geplant zouden worden en toen ik werd uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn, zei ik daar natuurlijk geen nee tegen. In feite hoorde dat ook nog bij mijn project en het is mooi om het geheel goed afgerond te zien worden.

En zoals ik al schreef, ben ik dus gisterochtend mee geweest naar de Gijsenkrib, waar de nieuwe bomen geplant zouden worden. De krib valt overigens niet onder gemeente Woudrichem, maar onder gemeente Zaltbommel en volgens mij nog net onder de plaats Poederoijen), Het was voor mijn doen overigens erg vroeg dag (de wekker ging om half 8), maar voor een goed doel!

Rond tien uur was iedereen die erbij zou zijn gearriveerd en liepen we richting de krib. Aanwezig waren een aantal bewoners van Woudrichem, perslieden, wethouders De Peuter en Van Balken van gemeente Woudrichem en Zaltbommel, Rob Hageman van Rijkswaterstaat met een paar van zijn collega’s, wat mensen van de aannemer die de overige bomen zouden planten en ikzelf.

Rond half 11 gingen de wethouders aan de slag met een schop (dat is weer eens wat anders dan in een pak achter een bureau zitten) en werd, met de hulp van een kraan, de eerste es geplant.

Graven maar!

De nieuwe bomen zijn overigens ongeveer 6 meter hoog en hebben een stamomtrek van zo’n 20 cm Elke boom krijgt ook 3 boompalen die omheind worden met gaas, om te voorkomen dat de aanwezige pony’s en koeien de bomen meteen kaalvreten. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat deze bomen het heel wat jaren volhouden!

Vervolgens werd een praatje gehouden door Rob Hageman en de wethouders, ook was er ruimte voor vragen en reacties van pers en overige aanwezigen. Hierbij kwam duidelijk naar voren dat iedereen erg gecharmeerd was geraakt van de samenwerking met Rijkswaterstaat.

Waar RWS eerder nalatig was geweest op het gebied van informeren, hebben ze dit dubbel en dwars goed gemaakt. Voor het aantal en de plaatsing van de essen is nauw overleg geweest met bewoners van Woudrichem, welke invloed hebben gehad op het uiteindelijke aantal bomen.

Ook mooi was het feit dat het weer ons goedgezind was. Ondanks dat het behoorlijk fris was en er hier en daar nog een laagje sneeuw lag, konden we genieten van een lekker zonnetje en een strakblauwe lucht, wat ook wel zo prettig was voor de foto’s. Het eindresultaat ziet er dan altijd wat florissanter uit dan met een grijze lucht op de achtergrond, nietwaar?

Het eerste boompje geplant!

Zoals je kunt zien, heb ik ook foto’s gemaakt. Zoals ik eerder al eens liet weten, plaats ik sinds de ingebruikname van de nieuwe fotogalerij (zie dit artikel), geen complete mappen met foto’s van hetzelfde evenement meer, de galerij functioneert nu puur als een soort portfolio, met alleen een selectie van de mooiste foto’s.

Er is gister trouwens ook een artikel van mijn hand met daarbij wat foto’s die ik gemaakt heb verschenen op Regio Woudrichem. Dit is overigens een ander en wat formelere tekst dan degene op mijn eigen blog, waarbij ik heb gekozen voor een wat meer persoonlijke insteek..

Met z’n allen op de krib