De laatste keer dat ik een Film Favorites schreef, is meer dan een half jaar geleden. Hoog tijd voor een nieuwe dus! Het lastige van een dergelijk item is dat ik materiaal tegen moet komen wat ik interessant genoeg vind om in zo’n artikel te vermelden en soms duurt dat een tijdje.

Nadeel dáárvan is weer dat ik soms weer vergeten ben waar een film ook alweer over ging en het dus lastig wordt er iets over te schrijven. Het rating-systeem laat ik bij deze overigens voor wat het is en zal ik vanaf nu niet meer gebruiken.

Apollo 13 (1995)

Een film die niet nieuw is, maar het is echt een klassieker vind ik. Een tijdje geleden werd hij weer uitgezonden op TV en heb ik hem voor de 2e of inmiddels zelfs 3e keer bekeken. De film is gebaseerd op het boek Lost Moon van Jim Lowell en gaat over de mislukte vlucht van de Apollo 13 in 1970. Tijdens de heenreis ontploft een zuurstoftank en dat is het begin van alle ellende.

De kans is er groot dat de bemanning aan boord van de Apollo 13 het niet overleven maar gelukkig komt dat op het laatste moment toch nog goed. Erg spannende film en een ontroerende reconstructie van het waargebeurde verhaal.

  1. moviemeter.nl/film/481

Beethoven’s 2nd (1993)

Een leuke film voor jong en oud en het vervolg op de in 1992 verschenen film. De film draait om het gezin Newton en met name om de Berner Sennen hond Beethoven die in deze film vader wordt. De nieuwe eigenaar van de pups en hun moeder wil de hondjes gebruiken voor de verdeling van eigendommen na haar scheiding.

Vervolgens stelen de kinderen van het Newton-gezin de puppy’s terug, wat nogal wat voeten in aarde heeft. Een komische familiefilm met ontroerende én spannende momenten. Iedereen die van honden houdt zou hem zeker eens moeten kijken!

  1. moviemeter.nl/film/1870

Black Knight (2001)

Een grappige film over een man die werkzaam is in een middeleeuws pretpark en door een val in de kasteelgracht komt hij opeens terecht in de echte middeleeuwen, met alle gevaren van dien. Dat levert hilarische situaties op, zeker omdat hij eerst denkt dat ‘t allemaal bij het park hoort.

Uiteindelijk krijgt hij door dat het menens is, en probeert hij de mensen te helpen, leert ze ‘hedendaagse’ technieken en wordt hij zelfs verliefd. Uiteindelijk keert hij toch ook weer terug naar het heden en heeft hij opeens toch een heel andere kijk gekregen op bepaalde dingen.

  1. moviemeter.nl/film/1671

Unstoppable (2010)

Een film waarbij ik van het begin tot het einde op het puntje van de bank heb gezeten. Hij gaat over een ruim 800 meter lange op hol geslagen goederentrein met brandbare stoffen aan boord die op tijd gestopt moet worden omdat hij op een grote stad af raast.

Man en macht probeert de trein te stoppen, schijnbaar zonder succes. Wanneer een machinist en conducteur op een andere trein te horen krijgen van het op hol geslagen ding, hebben ze zo hun eigen idee hoe ze de trein tot stoppen kunnen brengen.

  1. moviemeter.nl/film/68593

Kom niet aan mijn kinderen (2010)

Een intrigerende en spannende film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Als de ex-man van Hanne hun kinderen mee wil nemen naar een pretpark, lijkt er niets aan de hand, totdat blijkt dat ze in Damascus zitten.

Ondanks dat niet meteen alarmbellen gaan rinkelen bij Hanne, blijkt snel dat er meer aan de hand is en haar ex de kinderen daar wil houden en allerlei leugens over hun moeder en andere mensen vertelt.

Vervolgens gaat ze zelf naar Syrië met hulp van haar adviseur, waarbij Hanne heen en weer geslingerd wordt door allerlei tegenstrijdige gevoelens. Tot op het laatst blijft het spannend of ze de kinderen terug krijgt!

  1. moviemeter.nl/film/61995

The way back (2010)

Een bijzondere film over een aantal mannen die tijdens de Tweede Wereldoorlog weten te ontsnappen aan een strafkamp in Siberië en aan een lange tocht beginnen die hen voert door barre omstandigheden. Onderweg sluiten ook nog een aantal andere mensen waaronder een tienermeisje zich bij de groep aan en ze vormen gaandeweg een hechte gemeenschap.

Het uiteindelijke doel is om land te bereiken waar het communisme niet heerst. Ondanks dat ze dat aanvankelijk al in Mongolië dachten te vinden, bleek dat niet het geval en hebben ze in totaal zo’n 6400 kilometer te voet afgelegd.

  1. moviemeter.nl/film/61421

This Means War (2012)

Tot slot een film die ik vanmiddag heb zitten kijken. Ondanks dat ik normaal niet van actiefilms houd, wilde ik deze toch wel zien. Met name omdat ik sinds kort helemaal weg ben van de acteur Chris Pine (speelt ook in Unstoppable) en hij in deze film ook een hoofdrol heeft.

De film gaat over twee CIA agenten die naar collega’s ook onafscheidelijke vrienden zijn. Totdat ze allebei verliefd worden op hetzelfde meisje en alles uit de kast halen om de ander te belemmeren in z’n poging tot het versieren van Lauren, inclusief verborgen camera’s afluisterapparatuur en andere gadgets. De grote vraag is dus uiteindelijk: who gets the girl!

  1. moviemeter.nl/film/80021