Allereerst een nieuwe typografie die ik eergister maakte, naar aanleiding van het formuleren van mijn nieuwe levensmotto. Dat klinkt interessanter dan het is: Ik had gewoon opeens een mooie quote in m’n hoofd die op de juiste manier weergeeft hoe ik me de laatste tijd voel, waar ik mee bezig ben en waar ik naar streef.

Om zonder angst te zijn is niet zomaar iets, maar toch wil ik het proberen. Het is voor mij een hoger doel. Natuurlijk heb ik het nu niet zozeer over bang zijn om in het donker van een trappetje te kieperen of de fractie van angst die je voelt op het moment dat je op het nippertje een aanrijding hebt weten te voorkomen. Het gaat meer over grotere dingen, levenskwesties.

Om te beginnen wil ik mijn angst voor ziektes dit jaar aan gaan pakken en daarnaast ken ik ook angst op andere gebieden. Angst om mensen te verliezen, waardoor ik vooral mezelf verloor, door me in allerlei bochten te wringen voor de ander. De harde les die ik daarin heb geleerd, is dat je mensen toch kwijtraakt, ongeacht of je je best doet om dat te voorkomen of niet.

Ik heb daarin ook een andere attitude gekregen. Mensen die het niet langer de moeite waard vinden om energie in mij te investeren, hoeven dat van mij ook niet te verwachten. Ik wil niet langer bang zijn dat ik zo iemand teleurstel of tekort doe.

Als je ‘t omdraait, staan de zaken er namelijk opeens anders voor. Ik heb vorig jaar veel geleerd over mensen en daar ga ik dit jaar lering uit trekken. Ik wil dus in het vervolg zonder angst leven en ben al goed op weg al zeg ik het zelf! Ik merk nu al dat ik meer vrijheid en kracht voel dan eerder. Angst is niet alleen een emotie, maar een belemmering die overwonnen dient te worden.

Tot slot deze ontzettend schattige animatie die ik tegenkwam op StumbleUpon.