Ik geloof dat ik een nieuwe hobby heb! Het maken van typografie op papier. Eigenlijk tekenen, maar in plaats van voorwerpen, teken ik tekst. Zoals je weet, ben ik dol op typografie en maak ik ze regelmatig op de computer en iPhone. Alles uit de hand tekenen is weer een heel ander verhaal, maar ik wilde het toch proberen!

Ik raakte geïnspireerd door de graphic artist Sean Wes, waarvan ook de typografie rechts is. Ik heb vervolgens via WritersPlaza een Sakura Micron pen besteld, die uitermate geschikt is hiervoor en ben gewoon aan het tekenen geslagen.

quote life is like photography

Ik had geen idee of het zou lukken, maar het resultaat valt me niks tegen! Het is erg priegelwerk en soms merk ik dat ik zicht te kort kom en word ik er ook wat duizelig van, maar het is zó leuk! Ik heb overigens vroeger veel getekend en was daar behoorlijk goed in, dus dat talent zit er ergens nog wel in en komt nu mooi van pas.

Inmiddels heb ik drie typografieën gemaakt en ik vind het echt heerlijk om ermee bezig te zijn! Ik werk gemiddeld toch al gauw een half uur aan een afbeelding voor hij klaar is, dat is inclusief het optekenen van de tekst, invulling en afwerking, maar het is een erg leuk tijdverdrijf. Hieronder foto’s van mijn werk. De eerste twee zijn gebaseerd op songteksten van Guus Meeuwis en Bløf en de derde is voor Pasen, maar dat spreekt natuurlijk voor zich!

Handlettering ‘Brabant’

Handlettering ‘Geluk’

Best leuk he? Ik heb gisteravond nog een paar Micron pennen met andere diktes besteld. Ik heb nu de 0.5mm dikte, maar nu ik ermee aan het werk ben, merk ik dat deze voor het echte priegelwerk toch net iets te dik is. Dat is bijvoorbeeld goed te zien aan de heel kleine tekst. Ik heb nu een setje met 3 diktes besteld, waarmee ik dus nog fijner kan werken. Letterlijk en figuurlijk :-)

Ik heb van de middelste ook een filmpje opgenomen zodat je kunt zie hoe ik het doe, de tekst had ik daar overigens al getekend, maar alleen met het invullen en afronden ben ik algauw een kwartier bezig. Ik heb de opname versneld, waardoor je nu in vijf minuten tijd een typografie vorm ziet krijgen.