In de beauty shoplog van 3 maart, schreef ik al dat ik bij de kapper een Tangle Teezer haarborstel had gekocht, waar ik erg benieuwd naar was. Twee bezoekers vroegen in de comments om een review van de borstel en dat ga ik dus bij deze doen! Ik heb de haarborstel inmiddels ruim een weekje gebruikt en kan er nu dus goed een mening over vormen.

Het fenomeen Tangle Teezer was niet nieuw voor me, maar ik had me er nooit in verdiept, het leek me de zoveelste hype en dus niet echt interessant. Totdat ik dus bij de kapper was en mijn haar geborsteld werd met de Tangle Teezer. Dat voelde prettig en ik vroeg wat voor borstel het was, tot mijn verbazing was dat de Tangle Teezer, een stuk plastic die grote gelijkenissen vertoont met een roskam voor paarden.

Toch heb ik aan mijn nieuwsgierigheid toegegeven en een paarse Tangle Teezer gekocht, mijn huidige was veel te oud en het is sowieso beter en hygiënischer om zo nu en dan een nieuwe aan te schaffen. De Tangle Teezer is niet meer dan plastic met pinnetjes. Je zou niet denken dat het nodig is om daar € 13 aan uit te geven.

Maar toch is er wel degelijk goed over nagedacht! De borstel bestaat namelijk uit één stuk, geen losse onderdelen of rubber dingetjes waar de borstelpinnetjes in zitten. Niets waar je haar achter kan blijven hangen of na verloop van tijd viezigheid in komt.

De pinnetjes van de Tangle Teezer zijn ook behoorlijk flexibel en dat is precies waardoor hij zo goed is voor je haar. Als er klitten in je haar zitten trek je die dus niet kapot, maar doordat de pinnetjes zo buigbaar zijn, glijden ze makkelijker door je haar en wordt het beter ontklit. Nu moet ik zeggen dat ik zelf nog niet zo heel vaak echte klitten in m’n haar heb omdat het nog relatief kort is, maar ik merk wel duidelijk verschil met mijn andere borstel.

Nu ik ‘m een poosje gebruikt heb, valt het me op dat er minder haren in de borstel achterblijven dan bij m’n vorige. Daar zat soms een aardig pruikje in, zelfs zonder klitten dus! Dat was iets wat gelijk opviel, ook voelt het borstelen prettiger aan dan met de oude borstel.

Er ontstaat minder druk op het haar, waardoor ik het ook veel minder snel kapot trek. Ook zitten de pinnetjes dichter bij elkaar, waardoor je je haar gladder kunt borstelen. Als ik bijvoorbeeld een staartje maak, borstel ik het eerst glad met de Tangle Teezer, dan blijft het elastiekje beter zitten!

Ik moest er wel even aan wennen: De manier van vasthouden natuurlijk (aan de meeste borstels zit een steel), maar ook omdat de plastic pinnetjes toch wat harder aanvoelen op mijn hoofd dan wat ik gewend was.

Maar inmiddels vind ik het echt fijn. Bijkomend voordeel is dat je op deze manier een soort hoofdmassage krijgt en het regelmatig masseren van de hoofdhuid schijnt de haargroei ook weer te bevorderen. Win-winsituatie dus!

Tangle Teezer

Ik heb de borstel ook al op nat haar gebruikt. Sommige mensen zeggen dat je je haar nooit moet borstelen als het nat is, omdat het dan veel kwetsbaarder is. Dat is zo, maar als ik mijn haar niet borstel na het douchen kan ik het niet mooi strak naar achter krijgen om het te laten drogen.

Met de Tangle Teezer gaat dit overigens ook veel fijner dan met mijn oude borstel. Doordat er geen gaatjes of openingen in de borstel zitten, is hij ook prima te gebruiken onder de douche en hij is binnen no-time weer droog.

Voordelen
  • Hygiënischer doordat de borstel uit één stuk bestaat
  • Flexibele pinnetjes waardoor je eventuele klitten minder snel kapot trekt
  • Ook goed te gebruiken op nat haar
  • Hoofdhuidmassage door de wat hardere pinnetjes dan bij de gemiddelde borstel
  • Ergonomische vorm waardoor de borstel over de bolling van je hoofd valt
  • Verkrijgbaar in verschillende kleurtjes en zelfs met glitters en printjes
  • Minder haren in de borstel, dus beter voor je haar!
Nadelen
  • De prijs: € 13.95 voor een haarborstel is niet heel goedkoop.
  • Het vasthouden is, zeker in het begin, wat onhandig doordat er geen steel aan zit.
  • Niet heel belangrijk, maar ik mis iets van een lusje om hem op te hangen.
Verkrijgbaarheid