Vandaag is het zaterdag en ondanks dat ik geen baan heb, kijk ik altijd uit naar het weekend en is zaterdag mijn favoriete dag. Een beetje opmerkelijk, omdat er voor mij eigenlijk niets echt anders is dan op andere dagen. Maar het is denk ik het sfeertje wat je op straat voelt. Mensen houden van het weekend, gaan shoppen, drankje doen met vrienden en ‘s avonds uit.

Nou doe ik geen van die dingen, mijn weekends zijn doorgaans niet heel spannend. Vrienden waar ik leuke dingen mee kan doen heb ik niet echt. Uitgaan ben ik jaren geleden al mee gestopt omdat ik mezelf er te oud voor vond en shoppen doe ik doorgaans liever op andere dagen, omdat het zaterdag meestal een gekkenhuis is. Maar toch… ik hou gewoon van zaterdag! En het leek me een leuk idee je eens te laten weten hoe mijn ideale zaterdag eruit ziet!

Wakker worden rond een uur of half elf. Niet te laat, want ik wil nog wel wat aan m’n dag hebben. Niet te vroeg ook, omdat ik ook nog wat aan m’n nachtrust wil hebben… Ondanks dat m’n bed niet bij het raam staat en ik dus nooit met de zon op mijn gezicht wakker word (wat me wel heerlijk lijkt), heb ik lichte gordijnen en schijnt er een prachtig warm licht in mijn slaapkamer als de zon schijnt. Ideale setting om rustig wakker bij te worden! Vervolgens geef ik mijn hondje, die steevast op de dekens ligt, een dikke knuffel.

Daarna pak ik m’n iPhone die trouw op mijn nachtkastje ligt te wachten en kijk ik nieuwsgierig of er nog nieuwe Twitter / Facebook / Instagram berichten zijn binnen gekomen, of er misschien nog nieuwe reacties op één van mijn blogs zijn geschreven en hoeveel bezoekers ik op dat tijdstip al heb gehad op mijn site. Aangezien die aantallen de laatste tijd nog steeds blijven groeien, ben ik elke dag weer verrast en dankbaar door de fijne bezoekersaantallen!

Vervolgens sta ik op m’n gemak op, werk ik mijn ochtendritueel af en slinger ik ondertussen de computer vast aan, omdat ik nooit geduld heb om te wachten tot hij opgestart is. Niet dat dat zó lang duurt, ik heb deze een half jaar en het opstarten verloopt doorgaans best vlotjes

Eenmaal klaar voor de dag check ik m’n mail, slof de keuken in om een ontbijtje klaar te maken (yoghurt met muesli en een banaantje erdoor) en ga ik, omdat het in mijn ideale setting mooi weer is, vervolgens een lekker lange wandeling met Bas maken van minstens 4 kilometer.

Op de terugweg even langs HEMA om een smoothie te halen en een knapperig vers broodje om thuis op te eten, omdat ik inmiddels best trek heb gekregen van de stevige wandeling! Als ik geluk heb, en dat heb ik natuurlijk op de ideale zaterdag, liggen de folders voor komende week al in de bus en kruip ik in kleermakerszit op de bank om ze te bestuderen en eventuele leuke koopjes alvast in de Wunderlist app in m’n iPhone te noteren, om ze vooral niet te vergeten!

Niet veel later gaat de bel en staat dat ongelofelijke schatje van een postbezorger (PostNL) voor de deur met een enorme tas van H&M. Hij lacht zo lief naar me, we maken een praatje over van alles en nog wat en ik geef ‘m een complimentje over z’n leuke trui. Als de grote witte bus weer vertrokken is, maak ik met een smile van oor tot oor gauw de tas open en pas ik alle nieuwe kleding die ik natuurlijk, om het nog idealer te maken, uit de sale besteld heb!

Later op de middag ga ik nog een rondje fietsen, er is weinig wind en de zon schijnt nog steeds. Ik knal met m’n favoriete muziek op m’n oren in volle vaart en met wind mee over de Gorkumse brug en vervolgens over mijn zo geliefde dijkje tussen Sleeuwijk en Woudrichem.

In de vesting wip ik even langs ijssalon Baks voor een heerlijk ijsje met onder meer bosbessen- en aardbeienijs en trap dan op m’n gemak richting de steiger bij het water, om daar met de zon op m’n bol mijn ijsje weg te happen.

‘s Avonds komt er een leuke film op TV met m’n huidige favoriete acteur Chris Pine (I say yummy!) en ik neem er een lekker borreltje bij. Quarenta y Tres! ik heb niet voor niets nog anderhalve fles staan, die moeten een keer leeg!

Met een heerlijk rozig gevoel stap ik, nadat de film is afgelopen, in mijn net verschoonde bedje en voor één keer slaap ik al binnen ‘t half uur. Wat een dag! Wat zou het mooi zijn als elke zaterdag zo verliep! Aan de andere kant: Als het altijd perfect is, weet je ‘t niet meer op waarde te schatten! Desondanks vond ik het leuk mijn ideale zaterdag met je te delen!