Ik heb helemaal de smaak te pakken van het filmen! Ik liet al eerder weten dat ik het graag doe, maar vaak vergeet. De laatste tijd denk ik er vaker aan, maar dan nog punt twee: Wát ga ik filmen. Bij het maken van een foto leg je één beeld vast, bij het maken van een video heb je meerdere beelden en dan is het soms lastig waar die beelden over moeten gaan.

Gisteravond had ik opeens een idee waar ik al een paar dagen mee rondliep, maar waarvan nu eindelijk wat meer puzzelstukjes werden aangevuld. Vandaag ben ik met m’n camera op pad gegaan en heb ik hier en daar wat gefilmd.

Ik moet zeggen dat het uiteindelijk een héél ander filmpje is geworden dan wat ik voor ogen had, maar omdat ik er geen compleet beeld in m’n hoofd had, kan het op zo’n moment alle kanten op gaan.

Ik ben best tevreden. Hier en daar zie ik stukjes waarbij de belichting te wensen over laat en de muziek had wat minder druk gemogen. Maar het beeld is voor uit de hand behoorlijk rustig en ik heb geëxperimenteerd met invalshoeken.

Ik ben in elk geval lekker bezig geweest en da’s ook wat waard. Het is uiteindelijk een soort promofilmpje voor m’n stad geworden. Kort maar krachtig en met de beelden afgestemd op de audio. Lekker knippen en plakken, net als op de kleuterschool, alleen dan met beeldmateriaal!