Vorige week vrijdag plaatste ik een artikel waarbij je me vragen mochten stellen. Ondanks dat ik aanvankelijk een beetje bang was dat het aantal vragen op nul zou blijven steken en het hele concept daarmee in mijn geval een flop zou zijn gebleken, viel dat heel hard mee! Ik heb in totaal tien vragen voorgeschoteld gekregen, die ik in dit artikel zal beantwoorden!

Allereerst, wat een superleuke vragen allemaal en dank aan iedereen die er één of meerdere gesteld heeft! Laat ik meteen maar beginnen met het beantwoorden ervan. Veel leesplezier!

Wat is het laatste goede boek dat je gelezen hebt?

Ik moet bekennen dat ik weinig ‘goede boeken’ lees. Ik lees voornamelijk ‘luie’ boeken. Meestal de zogenaamde chicklits (licht verteerbare lectuur). Eens in de zoveel tijd heb ik wel een boek wat ik écht goed of heel intrigerend vind.

De laatste was denk ik de indrukwekkende roman Noor, over een vrouw die door een auto-ongeluk haar ongeboren kind verliest en daardoor in een depressie belandt en haar huwelijk zelfs op het spel zet omdat ze zich enkel richt op vergelding en wraak op de dronken automobilist die het ongeluk veroorzaakte.

Wat is je favoriete merk van make up?

Dat is zonder meer het budget-cosmeticamerk Catrice. Ik vind de producten van dit merk over het algemeen goed en ik koop sowieso vrijwel uitsluitend budget make-up. Essence zit natuurlijk in dezelfde lijn, maar toch koop ik hier maar zelden iets van. De oogschaduw vind ik vaak wat minder goed gepigmenteerd en de collecties spreken me meestal ook wat minder aan.

Ben je meer een rustig of gek persoon?

Ik neem aan dat in deze context druk bedoeld wordt met gek? :-) Ik ben vooral heel rustig. Soms iets te. Ik ben een kat uit de boom kijker en soms erg terughoudend met sociale contacten. Iemand die liever nadenkt over ingewikkelde dingen dan bij wijze van spreken de kroeg in duikt.

Ook in mijn doen en laten ben ik meestal vrij rustig. Ik doe soms wel impulsieve dingen, maar ik ben nogal geen stuiterbal. Ik ben een denker, iemand die graag dingen uitpluist. Observeren, analyseren, concluderen is een regel die ik graag naleef.

Doe je ook aan sport en zo ja wat?

Ik wandel en fiets veel. Buiten de wintermaanden om fiets ik praktisch elke dag tussen de 15 en 25 kilometer op redelijk hoge snelheden met mijn MTB. Ik doe niet aan teamsporten en ga ook niet naar een sportschool.

Dit om de eenvoudige reden dat ik bij teamsporten mijn visuele beperking heel erg tegenkom en ik een lastige rug heb waardoor de sportschool geen goed idee is. Sowieso vind ik een sportschool ook te duur. Ik vind dat je prima aan je conditie kunt werken zonder dat het geld hoeft te kosten.

Wat is je favoriete deel van het jaar?

Het jaargetijde waar we nu aan gaan beginnen: De lente! Ik ben er zo gek op! Eerst dacht ik altijd dat de zomer mijn favoriete periode van het jaar was, maar de zomer kent vaak zijn uitersten en aan het einde van de zomer word ik vaak een beetje melancholisch.

Het vooruitzicht van zes maanden donker weer stemt me vaak wat triest. Maar het voorjaar is perfect. We kijken er met z’n allen al zo lang naar uit en de natuur is op z’n mooist in het voorjaar. En na het voorjaar komt nóg een leuk seizoen!

Welke plaatsen heb je bezocht? Wat waren de mooiste?

In mijn jeugd heb ik heel veel van de wereld mogen zien, maar ik moet wel bekennen dat ik veel niet meer weet, puur omdat ik nog erg jong was. Wat me wel bijgebleven is: Onder meer het schitterende Scandinavië en met name Lapland. Ook de Malediven zijn waanzinnig mooi, al is het daar vandaag de dag super commercieel. Verder vond ik Berlijn intrigerend,

ik heb het gezien toen de Berlijnse muur nog overeind stond. Recenter en ook dichter bij huis, waren uitstapjes naar Texel en Antwerpen van vorig jaar. Puur genieten! Er zijn echt heel veel plekken die ik mooi en bijzonder vond qua steden of landen, maar dan ben ik nog een uur aan het schrijven…

Welke software staat op je PC? fan van alternatieve software?

Ik moet zeggen dat dat minder is geworden. Vroeger had ik overal een tooltje voor of een betere variant dan het standaard materiaal. Héél erg nerdy allemaal. Later werd ik daar wat luier in, ging ik vaker standaard software gebruiken etc.

Wat nog wel overgebleven is uit die periode, is Total Commander. Ik heb echt de grootst mogelijke hekel aan Windows Verkenner en weiger het te gebruiken. Ik ben ooit begonnen in het op DOS gebaseerde Norton Commander en werk sinds dag één met TC. Geen PC waar ik ooit aan ‘gesleuteld’ heb, waar TC niet op staat. :-) Verder is er weinig alternatieve software meer te vinden op mijn PC. Of het is al zo ingeburgerd dat ik het beschouw als standaard uitrusting.

Wel gebruik ik ook een alternatief voor Kladblok, genaamd EditPad. Omdat ik, ondanks dat m’n site op WordPress draait, toch regelmatig met m’n neus in de code zit en dat het liefst in een basic omgeving doe, werk ik graag met EditPad. Grote voordeel daarvan is bijvoorbeeld de search & replace optie. Ideaal!

Zuurkoolschotel met banaan

Wat is je favoriete gerecht en wat lust je echt niet?

Je had de vraag beter andersom kunnen stellen. Sommige mensen beweren namelijk dat ik meer niet lust dan wel. :-) Wat ik echt niet lust heeft ongetwijfeld met vlees te maken. Ik lust bijna geen vlees en helemaal geen vis of gevogelte. Alleen gehakt of biefstuk gaat erin. Speklappen vind ik echt goor. Ik krijg er kokhals-neigingen van. Mijn favoriete gerecht? Dat zal dan toch de zuurkoolschotel met banaan worden, bij voorkeur door m’n moeder gemaakt.

Wat zou je ideale avond zijn met mannelijk gezelschap?

Ik neem aan dat je hierbij een date bedoelt. Tja, dat is een lastige. Hoe raar het misschien ook klinkt, maar ik heb nooit gedatet. Bij mijn vorige relaties liep dat anders en later heb ik nooit de behoefte gehad om te daten.

Als ik me een avond voorstel met iemand die voor mij heel speciaal is, zou ik zeker niet kiezen voor iets afgezaagds als een bioscoopje of etentje, maar eerder gewoon genieten van elkaars gezelschap, een goed gesprek of samen een only-the-lonely motorritje. Daar word ik veel blijer van dan van één of ander cliché uitje. Om de zogenaamde dating-regels die je soms in bladen leest, lach ik me trouwens rot. Je moet je hart volgen, geen achterlijke onzinregeltjes.

hoe fotografeer je met je beperkte zicht?

Creativiteit en de wil om dingen te kunnen, zijn belangrijke instrumenten. Vroeger tekende ik veel, later werd dat grafische vormgeving, webdesign en nóg later typografie. De liefde voor taal en tekst is er altijd geweest en wat is er dan mooier om dat samen te voegen met creativiteit?

Bij het maken van typografie of andere grafische dingen, heb ik nooit last van mijn beperkte zicht. Als het op verdwaalde pixels aankomt, heb ik de ogen van een havik. Als het maar dichtbij genoeg is, dan zie ik alles, voor mijn gevoel wel. Sowieso speelt mijn perfectionisme en de focus op details ook een grote rol.

Interesse voor fotografie heb ik niet altijd gehad. Vroeger kon ik er niks van en interesseerde het me ook niet. In 2000 kocht ik m’n eerste digitale camera en ben ik meer gaan fotograferen. Juist het beoefenen hiervan is een perfecte training gebleken. M’n ogen worden niet beter, maar de manier waarop ik ze gebruik wel. Door te fotograferen leer je als het ware te zien. Ik heb daar ook over geschreven in dit artikel. Het is ook veel met je gevoel doen.