Onlangs verveelde ik me nogal en ik ging voor de grap eens op zoek naar een site waar je verschillende haarkleurtjes kon uitproberen. Niet dat ik van plan ben een andere kleur te nemen, maar ik wilde weleens zien wat voor kleuren mijn nu echt wel en juist helemaal niet staan. Dat resulteerde in een uurtje spelen met allerlei kapsels en looks op de website Taaz.com.

Wat je daar kunt doen is behoorlijk verbluffend. Je kunt jezelf een complete make-over geven. Om te beginnen moet je blauwe stipjes op je gezicht zetten zodat de software kan herkennen waar onder meer je ogen en mond zitten.

Hetzelfde doe je ook als je haarstijlen wilt uitproberen, maar dan moet je de lijnen op de juiste plaats zetten. Ja, dat klinkt onderhand al een puzzeltje en dat is het ook wel een beetje. De eerste keer ging ik nogal de mist in met het haargedeelte. Maar nadat ik mijn foto opnieuw had geüpload, ging het wel goed.

Taaz website

Ik ben het meest bezig geweest met kapsels, maar je kunt jezelf ook virtueel opmaken. Dat je er dan opeens héél anders uit kunt zien, kwam ik achter toen ik de tab ‘Complete Looks’ ontdekte. Daar kun je jezelf in één klik transformeren tot een Julia Roberts, Sandra Bullock of Beyoncé.

Ik heb daar ook mee zitten spelen en vond het lachwekkend omdat de looks in mijn opinie vrij overdreven zijn. Links heb ik de Carrie Underwood look (wie dat mag zijn) en ik lijk een kruising tussen Adele en een dragqueen. Doe maar niet dan! Ik ben niet vies van een stevige oog look, maar dit is te veel van het goede, zeker met die glanzende lipgloss en mega blush.

De haarstijlen vond ik des te leuker, ik vond het zo grappig om te zien hoe ik eruit zag met heel ander haar, dat ik ongeveer alle kapsels en kleuren heb geprobeerd, en dat waren er heel wat! Aangezien ik bezig ben om mijn haar lang te laten groeien, vond ik dat natuurlijk het leukst om te zien. Er waren kapsels bij waarbij ik spontaan ouder, dikker of bleker leek, maar er waren er ook genoeg die ik echt heel leuk vond staan.

Met een Taaz-hairstyle

Onderstaand een collage met 20 kapsels die ik van best aardig tot ontzettend gaaf vind. Er zitten zelfs een paar rode tussen! Ondanks dat ik een uitgesproken hekel heb aan rood haar (voor mezelf), moet ik toegeven dat een meer matte kleur rood me nog wel blijkt te staan ook, apart! Heel donkere kleuren zoals zwart en bruin staan me niet, evenals kleuren met een gele toon.

Het kapsel op de grote foto in het midden vind ik het mooist. Deze kleur komt aardig in de buurt van zoals het nu is en ik denk dat als m’n haar lang is, het ongeveer zo zal vallen als ik mijn natuurlijke slag z’n gang laat gaan. Over het algemeen vind ik de lichtere blondtinten wel het mooist, donkerder maakt me nog bleker dan ik al ben. Geelblond vind ik lelijk overigens.

Haarkleuren uitproberen