Is dat niet grappig? De Weekly Snaps van week 10 schrijven op 10 maart! Ondanks dat het weer te wensen overlaat, ben ik in een opgeruimd humeur. Voordat ik aan het bewerken en selecteren van de foto’s begon, heb ik al allerlei klusjes in huis geklaard en na het bloggen ga ik lekker gestrekt op de bank een filmpje kijken. Ik kan me slechtere dagen voorstellen.

Afgelopen week heb ik eindelijk wat meer foto’s gemaakt. Door de paar dagen voorjaarsweer die we hebben gehad, was ik veel buiten te vinden en dan maak ik ook meer foto’s. Ik heb aardig wat kilometers gefietst, ben een dagje bij m’n moeder geweest om die uit de brand te helpen met haar computer, heb Bas van z’n wintervacht verlost en ben zelf bij de kapper geweest.

maandag 4 maart

Maandagmiddag was ik in Andel om mijn technische kant weer eens aan de dag te leggen. Dat is aardig gelukt en ik heb m’n moeder blij gemaakt. ‘s Avonds, vlak voor ik richting huis ging, hebben we nog een rondje gewandeld met Bas, die ook mee was. Daar zag ik deze schitterende zonsondergang. Ik had 3 foto’s gemaakt, waarvan ik er twee in een collage heb gestopt.

Zonsondergang in Andel

dinsdag 5 maart

Dinsdag was het schitterend lenteweer en het begon dus behoorlijk te kriebelen om er lekker op uit te gaan en een flink stuk te rijden. ‘s Middags voegde ik de daad bij het woord en maakte ik een fijne rit over de mooie dijken van het Land van Altena, om uiteindelijk alweer in Andel te belanden. Voordat ik vertrok kwam er leuke post voor Bas, waar hij erg mee in z’n nopjes was. De overige foto’s zijn onderweg gemaakt.

Ik haalde een ijsje bij IJssalon Baks in Woudrichem en de foto ernaast was per ongeluk, maar ik vind ‘m grappig. Verder een foto van het kerkje in Rijswijk en een zwart-wit shot van een verlaten veerpont. Op de terugweg werd ik namelijk duizelig, waardoor ik niet veel meer zag en het onverantwoord was om nog zo’n 15 km te rijden. Dus wijs gedaan en de pont naar huis gepakt.

De collage is ook van dinsdag. De bovenste foto is op de dijk tussen Sleeuwijk en Oudendijk, de tweede op het fietsdijkje tussen Giessen en Rijswijk, de onderste is op de Hoge Maasdijk richting Andel. Ik ben gek op dijken, dus het is maar goed dat we er hier zoveel hebben!

woensdag 6 maart

Woensdag was het nog steeds lekker weer en ik had weer willen fietsen, maar had de hele dag al een nare, zeurende hoofdpijn die niet over ging. Ik had geen zin om weer halverwege mijn ritje af te moeten breken. Dus heb ik ‘s middags Bas onder handen genomen met schaar en tondeuse. Hij ziet er weer uit om door een ringetje te halen en is daarnaast ook nog eens lekker zacht. Je zou haast denken dat ik ook iets met z’n oren heb gedaan, maar da’s niet het geval!

Bas trimmen

donderdag 7 maart

Donderdag was het tijd voor de kapper, het was nog maar iets meer dan een maand geleden dat ik uitgroei bij had laten kleuren, maar het was ruim anderhalve centimeter gegroeid (lang leve de vitamine B!) en aangezien ik inmiddels definitief ingedeeld ben om te figureren in de Dokter Tinus tv-serie (op 21 en 26 maart), wil ik niet met uitgroei rondlopen.

Vervolgens naar Bristol, omdat ik laarsjes in de folder had gezien die me leuk leken. Helaas vielen ze tegen, wel spotte ik deze pumps, echt verschrikkelijk! Die neonkleurtjes zijn voor jonge meiden nog leuk, maar ik zie iemand van 13 of 14 niet met zulke hakken lopen. Als laatste een foto van mij met mijn netjes bijgekleurde haar. Ik had een fijne dag gehad en kon tevreden gaan slapen! Mijn haar lijkt hier overigens korter, maar dat is niet het geval.

vrijdag 8 maart

Vrijdag weer lekker gefietst. Het was niet meer zulk lekker weer, maar de laatste dag voordat de regen en een koudere periode zou aanbreken, dus die fiets op en rijden. Op de eerste foto wederom de uiterwaarden tussen Sleeuwijk en Oudendijk, volgens mij heet het daar ook nog Groesplaat, maar ik weet ‘t niet zeker. Ik vind dit altijd het mooiste stuk van die dijk. Ernaast een foto de andere kant op genomen, volgens mij op ongeveer dezelfde hoogte. Ik heb er later een soort kleurenfilter overheen gegooid wat de foto iets dromerigs geeft.

Omdat het flink waaide, heb ik geheel tegen m’n principes, op een bankje in Woudrichem uitgerust. Dit keer geen ijsje, want die honderden verbrande calorieën hoeven niet gelijk weer aangevuld te worden! Vervolgens een foto vanaf de Merwedebrug. Je kunt duidelijk zien dat het al een stuk kaler wordt, maar het is gelukkig voor een goed doel (Ruimte voor de Rivier). Dan nog een bakje frambozen wat ik bij AH gehaald heb en als laatste Micky en Bas die samen in de mand liggen. Dat gebeurt niet heel vaak en ik vind het altijd zo leuk om te zien!

zaterdag 9 maart

Ik ben amper buiten geweest gisteren, omdat het de godganse dag geregend heeft, maar heb me binnen vermaakt met films kijken, achter de computer hangen, m’n moeder telefonisch helpen met dingen die niet werkten en wat andere telefoontjes. Tussen de bedrijven door wel in de stromende regen naar Aldi gefietst, boodschappen doen moet ook gebeuren. ‘s Avonds had ik zin in een lekker borreltje en heb ik twee glaasjes Quarenta y Tres gedronken.

Lekker drankje