Het is weer zondag en ik zit te twijfelen of ik vandaag misschien een stukje ga rijden, maar eerst moet er geblogd worden! De afgelopen week heb ik veel gewandeld, ben ik een middagje bij oma geweest en ging ik vrijdagmiddag naar Woudrichem, ook om te wandelen. Verder was er niet zo veel bijzonders, maar toch heb ik wel wat leuke foto’s weten te maken.

maandag 25 februari

We hebben bijna elke dag een stevige wandeling gemaakt deze week. Allereerst een zwart-wit foto van Bas die op een bruggetje naar de eendjes zit te kijken, er lag zelfs nog wat ijs. Vervolgens een foto die ik gewoon iets vind hebben. Ik heb hem ook als omslagfoto op Facebook en mijn blik blijft er steeds achter haken.

Dan een pan eten. Ik had zin in warm eten en besloot een gehaktballetje te maken. Gebakken aardappeltjes en boontjes erbij en smullen maar, dacht ik. Het gehakt was vies! Toch iets te lang ingevroren gelegen. De aardappeltjes van dit merk vond ik de vorige keer ook al niet zo, alleen de boontjes waren goed te doen. Ik kan prima koken, maar heb er wel een hekel aan en als het dan ook nog niet lekker is, vind ik dat zonde van m’n tijd.

Tot slot een foto van mijn laarzen, op de grond. Ik kan op z’n tijd best een rommelkont zijn en heb niet altijd zin om dingen op te ruimen. Hier had ik ze op de grond gedumpt en wel op zo’n manier dat iedereen er z’n beide benen over zou breken. Ik niet natuurlijk, ik ben er zelfs eerst nog 5 keer overheen gestapt, voordat ik besloot ze toch maar naar de slaapkamer te brengen. 🙂

dinsdag 26 februari

Weer wezen wandelen. Eerst een foto van Bas die ik ontzettend grappig vind. Dan een collage van foto’s gemaakt in de binnenstad met een typografie. Deze heb ik overigens niet zelf gemaakt maar ergens gevonden. Ik raakte geïnspireerd door het liedje ‘I love this city’ van Kane, om een zwart-wit serie van mijn stad te maken.

Overigens komt de zanger van Kane zelf ook uit Gorinchem. Het bewuste liedje gaat trouwens over een andere stad, toevallig hoorde ik daar pas iets over op de radio. Weg ijdele hoop dat hij over z’n hometown had gezongen, maar het leverde in elk geval wel een mooie fotocollage op!

woensdag 27 februari

Woensdag moest ik naar de huisarts om iets te vragen voor mijn vaker terugkerende migraine. Het was stil in de wachtkamer en er zat niemand. Zelfs de dokter was afwezig en had voor een vervanger gezorgd. Gelukkig kon ik het daar ook prima mee vinden, is afwachten. Inmiddels heb ik iets gekregen tegen de helse hoofdpijnen.

‘s Middags was ik bij oma, getuige de foto waar oma met Bas op schoot zit. Tot slot een foto van een paar bloemen. Alstroemeria. Die naam vergeet ik nooit meer, omdat mijn oma bijna altijd dat soort bloemen in huis heeft staan. Volgens haar omdat ze zo lekker lang mooi blijven.

donderdag 28 februari

Donderdag flink aan de wandel geweest en daarbij deze collage gemaakt. We kwamen eerst door het smalle steegje. Later in de winkelstraat maakte ik de tweede foto. Ik zou sowieso wel meer willen doen met straatfotografie en dus ook waar mensen op staan, maar dan moet ik eerst van mijn fotografie-angst af komen.

Ik heb vaak nog het idee dat ik voor lul sta als ik op straat iets sta te fotograferen, zelfs met m’n iPhone. Wel minder, maar nog wel aanwezig. Maar die collage, ik had opeens dat zinnetje in m’n hoofd. Deze typografie is overigens wel van eigen hand.

Als tweede een foto van de leuke muur met tekst bij Domino’s Pizza. Ik kom daar eigenlijk nooit, maar toen ik een paar weken geleden via Thuisbezorgd iets besteld had en daarbij iets mis was gegaan, kreeg ik later een coupon voor gratis Cinna Stix. Die was tot eind februari geldig, dus ben ik ‘s middags die bon maar even wezen inwisselen. Had ik dus gratis eten!

vrijdag 1 maart

En toen was februari ook voorbij. Vrijdag zijn we in Woudrichem wezen wandelen. Ondanks dat de vesting klein is en je daar minder lang kunt wandelen dan hier, vind ik het voor de afwisseling wel leuk. Links een foto van het fietsdijkje. Normaal kom ik daar uitsluitend met de fiets en ik geloof dat ik dat liever zo houd. Om te lopen is het een saai eind, met de fiets kun je daar juist lekker in volle vaart de dijk over!

De molen was open, dus heb ik weer wat lekkers ingeslagen, onder meer een zakje met een paar gevulde koeken waarvan ik er één met Bas heb gedeeld. Op de tweede foto zie je Bas mooi zitten en lief kijken: Hij had wel zin in nog een stukje koek! Tot slot een foto van mij, ‘s avonds op de bank. Ik had het steenkoud en was best een beetje moe. Maar zeven kilometer lopen in één uur tijd, bij een temperatuur van hooguit 5 graden, doe ik niet elke dag.