Je ziet vaak berichten met favorieten en dingen die mensen leuk vinden, dus ik besloot het over een andere boeg te gooien en te schrijven over dingen die ik niet leuk vind. Niet om negatief te doen of te zeuren, maar meer omdat het dingen zijn die je misschien niet snel verwacht en daardoor juist grappig kunnen zijn. Misschien herken je jezelf er ook wel in!

Ik voel me nog steeds niks lekker en bivakkeer de hele dag al op de bank onder een dekentje met een grote pot thee binnen handbereik. Met m’n beestjes lekker op schoot heb ik het nog niet eens zo slecht naar m’n zin, wat dat betreft is het dan weer jammer dat ik geen laptop heb. Maar een blogpost als dit tikken is in principe vrij snel gedaan

Natte mouwen

Als ik iets vreselijk vind, is het wanneer ik met m’n mouwen in het water heb gehangen en ik dus met natte mouwen rondloop. Het gebeurt nogal eens bij het afwassen, de mouw van een trui of vest die dan weer afzakt en hoppa, in het afwaswater. Ik vind het op de één of andere manier gewoon vies aanvoelen, vaak trek ik dan ook een andere trui aan.

Plakkende handen

Ook al zoiets waar ik absoluut niet tegen kan. Als ik bijvoorbeeld ergens een ijsje koop, moet het altijd in een bakje zitten omdat ik echt een ontzéttende hekel heb aan plak aan m’n handen en je dat risico met een hoorntje eerder loopt. Of het nou van een ijsje of iets anders is, ik word er helemaal kriegel van en rust niet voordat ik m’n handen heb kunnen wassen of afvegen.

Natgeregend haar

Mijn haar heeft van nature behoorlijk veel slag en ik maak het altijd glad met de stijltang. Dat blijft doorgaans heel lang goed zitten, maar er is één ding waar mijn gestijlde lokken niet tegen kunnen en dat is water. dan verandert het spontaan in een warrige en als het nog meer tegenzit pluizige krullenbos, echt vreselijk en met name als m’n haar net die dag gestijld is. Ik krijg daar echt zo’n gevoel van alsof ik voor niks de moeite heb gedaan.

nat-haar

Geluid van een klopboor

Ik ben dol op klussen en vooral met de boormachine in de weer zijn schep ik een waar genoegen in, maar er is één geluid waar ik echt niet tegen kan en dat is een boormachine in klopstand.

Zelf gebruik ik die stand ook nooit, tenzij het écht nodig is, want ik krijg echt de rillingen over m’n rug van dat geluid. Een tijdje geleden kreeg ik nieuwe buren recht boven me en die waren duidelijk nogal fan van de klop-stand, ik heb echt een paar keer m’n vingers in m’n oren gedrukt.

Ziekenhuisprogramma’s

Ik kan absoluut, maar dan ook echt absoluut niet tegen ziekenhuis- en doktersprogramma’s zoals Dit is Mijn Lijf en aanverwanten. Ik vind alles reuze interessant, maar kan er gewoon niet naar kijken omdat het voor mij op 2 manieren averechts werkt:

Ten eerste activeert het vaak het kenmerkende onrustige gevoel wat gepaard gaat met mijn ziektefobie, daarnaast word ik letterlijk misselijk bij het zien van ‘snijwerk’. Brrr! Dat een baan in de zorg niet voor mij weggelegd is, wist ik overigens al op zeer jonge leeftijd, omdat ik eerder ook een naaldenfobie had.

Kipgeur

Deze is misschien wat onverwachts, de meeste mensen zullen eerder blij worden van de geur van kip, ik dus niet. Zo lang als ik me kan herinneren lust ik geen kip. Het allerergste is misschien nog wel de weeïge geur. Er zit hier vlakbij een poelier en als je daar ‘s morgens langs loopt komt de geur je al tegemoet. Neus dichtknijpen en gauw doorlopen dus in mijn geval!

Auto voor me in de bocht

Je weet inmiddels wel dat ik graag fiets en dan ook als het even kan zo hard mogelijk, als de omstandigheden dat toelaten. Ik kan er slecht tegen als ik ingehaald word door iemand die niet op een racefiets zit, maar waar ik een nóg grotere hekel aan heb is dat ik me net in volle vaart klaarmaak voor een ontzettend lekkere bocht (in Sleeuwijk zitten er bijvoorbeeld een paar) en dat er dan net een auto voor me opduikt. Daar kan ik echt mierig om worden. :-)

Last minute dingen

Ik ben geen planner, maar ik ben vaak ook niet goed in spontane acties. als ik ter plekke besluit om met Bas over te steken om in Woudrichem of in de griend in Sleeuwijk te gaan wandelen, is dat heel wat. Ik hou niet van last minute dingen en kan er ook bijzonder slecht tegen als dingen op het laatste moment weer veranderen.

Daarom had ik bijvoorbeeld al snel ontdekt dat dat figureer-werk niks voor mij is. Zoveel chaos, dingen die op het laatst veranderen. Ik raak dan in de war en dat komt m’n humeur niet ten goede. Ik heb gewoon tijd nodig om over dingen na te denken en me voor te bereiden.

De post missen

Al zolang als ik weet vind ik het ontzettend vervelend als ik nét niet thuis was op het moment dat de post een pakketje kwam brengen. Inmiddels heb ik het voor elkaar dat pakketjes waarvoor niet getekend hoeft te worden, achter in de kussenbox belanden, maar toch.

Inmiddels heeft die pakketpost nog een andere betekenis gekregen, omdat ik eerder al liet weten de pakketbezorger erg leuk te vinden. Ondanks dat ik inmiddels weet dat daar geen toekomst in zit, vind ik hem nog steeds leuk en vind ik het nu dubbel shit als ik een pakje mis!

Geluid van een Harley

Ik ga hier geen vrienden mee maken, maar toch zeg ik het: Ik heb een hartgrondige hekel aan het geluid van een Harley Davidson. Dat soort motoren zijn toch al niet mijn ding, maar het geluid van de Suzuki Intruder van m’n moeder kan ik wel waarderen.

Maar zo’n Harley. Ik vind dat toch al een enorm overrated merk, terwijl als je het van de technische kant bekijkt, het zéker niet de meest degelijke motor is die je kunt kopen. Het typische en overheersende blob-blob-blob geluid vind ik echt ergerlijk, het benadrukt alleen maar mijn standpunten over dit merk.