Ik raak niet snel verslaafd aan spelletjes, maar als het zover is, nou berg je dan maar, dan ben ik niet meer los te rukken van mijn telefoon. Zelfs al neem ik me voor ‘Nu alleen maar één potje’, dan worden dat er toch al gauw drie, of tien, of vijfentwintig. Vandaag laat ik je graag kennis maken met mijn nieuwste verslaving, een spelletje wat de naam Super Rope draagt.

Super Rope is een leuk en dus zéér verslavend spelletje met een hoge cute factor. Ik heb op de één of andere manier een voorliefde voor spelletjes met schattige graphics. Dit is er ook zo één. Het idee is simpel. Je springt van het ene touw naar het andere waarbij je zoveel mogelijk punten moet zien te verzamelen door het meepikken van muntjes.

Ook moet je uitkijken dat je niet gegrepen wordt door monsters en kun je je spel wat uitdagender maken door onderweg items als vliegende petjes, magneten, helmen en raketten op te pikken. Hoe hoger je komt, hoe beter natuurlijk.

Er zijn twee versies: Je kunt op de klassieke manier spelen of in tijdmodus, waarbij je binnen een bepaalde tijd de finish gehaald moet hebben. Ook zijn er opdrachten, zoals zoveel mogelijk muntjes zien te pakken in één spel of een spel spelen met een bepaald figuurtje. De opdrachten zijn niet onbeperkt, als je ze allemaal gedaan hebt, blijft het vakje op een gegeven moment leeg.

Ook is er een shop waar je met muntjes dingen kunt kopen die het spelen net wat makkelijker maken. Je kunt ook diverse beestjes kiezen om mee te spelen en ook zijn er verschillende omgevingen, de één moeilijker dan de ander. Alles ziet er ontzettend aantrekkelijk uit en het spelletje is dus redelijk rechttoe rechtaan zonder al te hoge moeilijkheidsgraad en speelt daardoor lekker weg.